Sommerferie New York, 2016 – part 5…

0 kommentarer
Rejser/ture

IMG_6060

Dagens indlæg har jeg været nødt til at dele i to, da vi oplevede virkelig mange ting i går og jeg tog en masse billeder. Vi kapper derfor dagen over i 2 dele, men startede selvfølgelig som sædvanlig med morgenmad, som blev indtaget ved nogle offentlige borde ved Central park. I går bestod morgenmaden af kaffe/te og juice. Havregrød med diverse toppings til Morten og scrambled eggs og bacon fra den varme morgenmadsbuffet i Whole Foods til mig. Desuden bagels med kanel og rosiner og flødeost. Jeg er vild med udseendet på de bagels og de smager bare så godt.

IMG_6053

Efter morgenmaden fulgte vi Broadway sydpå med kurs mod Fish Eddy, som er en virkelig hyggelig butik med sjove køkkenting, dimser, kogebøger, stel og meget meget mere. Lidt derfra ligger Whisk, som også er en lille butik med køkkenting – blandt andet har de alt til bagenørden og krymmel samt diverse kage-bage-ting er ikke specielt dyre i New York. Undervejs passerede vi en Tiger butik, som herover er blevet til “Flying Tiger Copenhagen”, men en Tiger butik var nu hvad det var. Vi skulle jo lige kigge ind og det var fuldstændig de samme varer som derhjemme – lidt sjovt og at dømme ud fra mængden af kunder, var amerikanerne ret vilde med udvalget.

IMG_6084

IMG_6085

Vi gik hele vejen fra Columbus Circle, hvor vi spiste morgenmad, ned til Fish Eddy – godt og vel 40 blokke – så da vi var færdige i Fish Eddy, blev vi enige om at gå ud til Hudson River og spise frokost ved de mange borde og stole, som er stillet op ved marinaen ved World Financial Center. Vi købte lidt koldt at drikke ved en food truck og så købte vi en South West salad med friskstegt kylling, bacon, ost, grønt og ranch dressing og satte os til at spise og nød udsigten til Hoboken, som ligger lige på den anden side af Hudson floden.

Tidligere har der kun været borde, stole og parasoller sat op ved marinaen og hver eneste dag i løbet af hele sommeren, kan man se et mylder af forretningsfolk, som er ansat i World Trade Center og World Financial Center, som sidder her og spiser den frokost, de har været ude og hente. Som noget nyt er der også blevet stillet en række af loungemøbler op, med udsigt over vandet, så da vi havde spist, rykkede vi over i 2 gode stole og slappede af og nød udsigten i en halv times tid.

IMG_6099

IMG_6103

Efter frokost gik vi ind i centret igennem den smukke “Winter Garden” – det hele blev smadret da tvillingetårnene styrtede sammen d. 11. september, men er blevet bygget op igen og det er meget smukt at gå her. Også et godt sted at spise frokost eller drikke lidt varmt om vinteren, hvis man gerne vil sidde i varmen og nyde udsigten – her er masser af steder at købe mad og rigeligt med borde og stole til fri afbenyttelse.

IMG_6110

Fra World Financial Center er der bygget en gennemgang under vejen over til One Tower og World Financial Center. Den har vist efterhånden været åben i et par år, men er først for alvor ved at være færdig nu og den er virkelig imponerende. Udover gennemgang fungerer den også som subway station og som et shoppingcenter og der blev knoklet på livet løs i de små butikker, så de kunne blive klar til at åbne. På billedet ses bunden af One Tower til venstre og det nye shoppingcenter/subwaystation til højre – den hvide konstruktion skal symbolisere en hvid due.

IMG_6112

IMG_6115

Centret er virkelig imponerende at gå indeni. Alt er holdt helt i hvidt og der er så højt til loftet, at man får fornemmelsen af at gå inde i en kirke eller katedral. I begge ender er der en udsigtsplatform, hvorfra man kan tage billeder.

IMG_6121

De mange hvide søjler når ikke helt sammen i toppen, så der er en lang ubrudt række af vinduer og igennem dem kan man se One World tårnet, når man står på platformen. Det ser nærmest ud som om, at tårnet læner sig ind over søjlerne og det er et ret imponerende syn, som desværre er svært at fange 100 % med et kamera.

IMG_6122

IMG_6126

Vel ude igen blev vi enige om at tage til Brooklyn og hygge os et par timer, inden vi ville gå over Brooklyn Bridge tilbage mod Manhattan og spise aftensmad, vi fandt derfor en passende sub og satte kursen mod øst.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)