Hold nu op, hvor har vi rigtig slappet af i weekenden. Vi havde overhovedet ingen planer og nød i dén grad, at vi bare kunne daske rundt og lave ingenting. Der blev sovet længe, læst gode bøger, gået et par ture med Villy, hygget med hjemmelavede æbleskiver, spist lækre grillede bøffer og søndag eftermiddag landede vi så i sofaerne med varm te og nybagt æblekage med kanel og creme fraiche til. Kort sagt – opskriften på verdens mest afslappede weekend.

Æblekagen her hører til blandt de nemmeste kageopskrifter, som jeg overhovedet kender – den kan seriøst røres sammen på et par minutter og skal så bare bages i ovnen. Har man ingen æbler, kan den for øvrigt sagtens laves med pærer eller andre slags frugt, fx er jeg stor fan af at bruge rabarber, når de myldrer frem i haven i maj og juni måned, ligesom jeg også tidligere har lavet en variant med stikkelsbær. Selve “grund-dejen” består i al sin enkelthed af sukker, æg, mel og bagepulver, men alt afhængig af hvilken slags frugt jeg bruger, tilsætter jeg også gerne lidt smag i form af vanille – som er virkelig lækker til rabarber og pærer – eller kanel og måske lidt kardemomme, hvis jeg bager med blommer eller æbler.

Æblekagen, som smager allerbedst, når den serveres lun, spiser vi som regel med en klat kold creme fraiche ved siden af – evt. rørt med lidt vanille, men udover creme fraiche kan jeg også anbefale en klat letpisket flødeskum eller måske en kugle vanilleis. Kagen er bedst samme dag, som den er bagt – den kan godt holde sig til dagen efter, men så begynder den også at blive lidt kedelig. Derfor anbefaler jeg, at man bager den samme dag, som den skal serveres, men det plejer nu heller ikke være et kæmpe problem med så let en opskrift.

En anden super nem opskrift med æbler – eller pærer, for de kan også sagtens bruges – er denne her skønne makron-æblekage med sprød overflade og så går man jo sjældent galt i byen med en portion bagte æbler med marcipan. Faktisk tror jeg, at jeg vi skal have bagte æbler til dessert i aften – det er sådan en hyggelig dessert, der emmer langt væk af efterår.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Æblekage med kanel

Bagetid30 min
Samlet tid45 min

Ingredienser

 • 150 gr sukker
 • 2 æg
 • 2 tsk stødt kanel
 • 1 tsk bagepulver
 • 125 gr hvedemel
 • 250 gr æbler (skrællede og skåret i tern)
 • evt. perlesukker og hakkede mandler til pynt

Fremgangsmåde

 • Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps.
 • Bland kanel, bagepulver og hvedemel og vend det i æggesnapsen sammen med æblestykkerne.
 • Fordel dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir og drys evt. med lidt perlesukker og mandler. 
 • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i 30-35 minutter, til den er gylden og gennembagt.
 • Server tærten lun med creme fraiche, flødeskum eller is.

Noter

Kagen er selvfølgelig bedst, når den er nybagt, men æblerne holder på fugten, så den kan godt holde sig i 1-2 dage. Den kan også fryses. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)