Spejlæg på ristet brød med lidt bacon, skinke eller pølser har de fleste af os vel prøvet at spise – enten som en god, gedigen gang morgenmad eller til aftensmad, når det skulle være lidt let eller bare gå hurtigt. Egentlig sjovt, at det der opfattes som en temmelig overdådig morgenanretning pludselig bliver til noget lidt “tamt” til aftensmad, men ved at samle hele herligheden i et fad og bage det i ovnen er det som om, at der kommer lidt mere “rigtig” mad over det og så ser det bare noget så fint ud. Jeg er i hvert fald ret vild med farvespillet i denne her fine brunchtærte, som oprindeligt stammer fra en lidt ældre tærtebog, som jeg har stående i reolen.

Selve tærten er lavet på en bund af toastbrød. Jeg bruger en god og grov variant i store skiver – egentlig hedder det vel sandwichbrød, men man bruger selvfølgelig bare det man bedst kan lide – og så smører jeg den med et tyndt lag sennep. Vi spiser French’s Yellow Mustard herhjemme, for den er ikke så “kras” i det og Morten har først for nylig lært at sætte pris på sennep. Det smurte brød placeres i bunden af et ildfast fad – husk at komme lidt bagepapir i bunden, ellers kan æggene rende ned og klistre hele herligheden fast til fadet – og så toppes der ellers op med revet ost, æg, pølser og tomat.

Som det forhåbentligt fremgår af ovenstående, så er tærten ufattelig nem at lave og så smager den bare virkelig godt, uanset om man vælger at servere den til morgenmad/brunch eller til aftensmad – evt. med en grøn salat ved siden af. Og lige præcis aftensmad var, hvad det blev til i denne her omgang, for i sidste uge havde både Morten og jeg en smule jetlag ovenpå vores tur til New York, og derfor var de nemme løsninger meget populære nogle af dagene. Serverer man tærten til morgenmad, er det for øvrigt skønt at supplere med yoghurt og friskskåret frugt og bær, anrettet i fine skåle eller glas og drysset med hjemmelavet, honningristet müsli. 

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Brunchtærte

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 8 skv toastbrød
 • sennep
 • 1 pk god skinke (fx kogt, italiensk skinke)
 • 75 gr revet ost
 • 1 pk gode cocktailpølser
 • 250 gr små tomater
 • 4 æg
 • frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

 • Rist toastbrødet og smør lidt sennep på hver brødskive. Læg et stykke bagepapir i bunden af et ildfast fad, del brødskiverne i trekanter og læg dem i bunden af fadet – de må gerne ligge lidt ovenpå hinanden. 
 • Fordel skinken ovenpå brødskiverne og drys herefter med ost. 
 • Slå de fire æg ud ovenpå den revne ost og fordel til sidst pølser og tomater. 
 • Bag fadet i ovnen ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 10-15 minutter til æggene har sat sig. Bagetiden varierer lidt fra ovn til ovn og afhængigt af hvordan man ønsker sine æg.
 • Drys med friskhakket persille eller lignende grønt og server.

Noter

Hvilken slags sennep der bruges, er helt op til den enkeltes smag og behag. Morten bryder sig ikke om alt for stærk sennep, så vi har gerne en mild sennep stående, men man kan også bruge en sød sennep. 
Spiser man slet ikke sennep, så kan man evt. smøre brødstykkerne med ketchup i stedet for. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)