Spejlæg på ristet brød med lidt bacon, skinke eller pølser har de fleste af os vist prøvet at spise. Enten som en god, gedigen gang morgenmad eller til aftensmad, når det skulle være lidt let eller gå hurtigt. Men ved at samle hele herligheden til en brunchtærte i et fad og bage det i ovnen, er det som om, at det bliver lidt mere “rigtig mad”. Og så ser det bare noget så fint ud. Jeg er i hvert fald ret vild med farvespillet i brunchtærten.

Se også – Minitærter i tarteletskaller I Koldhævede boller I Spinatvaffel med laks

Nem opskrift på brunchtærte.

Selve tærten er lavet på en bund af toastbrød, og jeg bruger en god, grov variant i store skiver. Egentlig hedder det vel sandwichbrød, men man bruger selvfølgelig bare det man bedst kan lide. Brødet smører jeg med et tyndt lag sennep. Vi spiser French’s Yellow Mustard herhjemme, for den er ikke så “kras” i det og Morten har først for nylig lært at spise sennep.

Det smurte brød placeres i bunden af et ildfast fad. Husk at lægge lidt bagepapir i bunden, ellers kan æggene rende ned og klistre hele herligheden fast til fadet. Ovenpå brødet toppes der med revet ost, pølser og tomat og til sidst slår jeg forsigtigt æggene ud.

Som det forhåbentligt fremgår af ovenstående, så er tærten ufattelig nem at lave og så smager den bare virkelig godt. Uanset om man vælger at servere den til morgenmad/brunch eller til aftensmad – evt. med en grøn salat ved siden af.  Serverer man tærten til morgenmad, er det for øvrigt skønt at supplere med yoghurt og friskskåret frugt eller bær, anrettet i fine skåle eller glas og drysset med hjemmelavet, honningristet müsli. 

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Brunchtærte

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 skv toastbrød
  • sennep
  • 1 pk god skinke (fx kogt, italiensk skinke)
  • 75 gr revet ost
  • 1 pk gode cocktailpølser
  • 250 gr små tomater
  • 4 æg
  • frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

  • Rist toastbrødet og smør lidt sennep på hver brødskive. Læg et stykke bagepapir i bunden af et ildfast fad, del brødskiverne i trekanter og læg dem i bunden af fadet – de må gerne ligge lidt ovenpå hinanden. 
  • Fordel skinken ovenpå brødskiverne og drys herefter med ost. 
  • Slå de fire æg ud ovenpå den revne ost og fordel til sidst pølser og tomater. 
  • Bag fadet i ovnen ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 10-15 minutter til æggene har sat sig. Bagetiden varierer lidt fra ovn til ovn og afhængigt af hvordan man ønsker sine æg.
  • Drys med friskhakket persille eller lignende grønt og server.

Noter

 

Se også - 

 

Nemme birkes

 

Æggekage med bacon

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)