Frøsnappere med pikantost – skøn opskrift.

15 kommentarer
Brød og boller, Ideer til studentermad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Det er efterhånden ved at være en del år siden, at jeg første gang stiftede bekendtskab med frøsnappere med pikantost. Og det var ganske enkelt kærlighed ved første bid. Jeg kendte ellers kun til frøsnappere af wienerbrødsdej med remonce. Men i de år jeg boede ved åen i Aarhus og jeg arbejdede i Bruuns Galleri, gik jeg hver dag igennem gågaden og forbi Sallings Bageri på vej til og fra arbejde. Og det var her, jeg første gang stødte på dette yderst vanedannende stykke bagværk.

Frøsnapperne gled lidt ud i glemslen, da vi flyttede fra Aarhus. Jeg havde ellers lovet mig selv, at jeg ville prøve med en hjemmelavet version. Men i går, hvor det regnede og blæste og vi sådan for alvor fik en smagsprøve på, at efteråret er over os og sommeren endegyldigt er forbi, kom jeg pludselig i tanker om frøsnapperne. Og så var der ikke langt fra tanke til handling.

Frøsnappere med pikantost.

Dejen til “snapperne” er en helt almindelig gærdej, som smøres med pikantost. Man kan også bruge butterdej eller wienerbrødsdej. Men jeg synes ganske enkelt, at det bliver lidt for meget med den fede dej. I hvert fald når den kombineres med flødeost. Desuden er der lidt mere bid og mæthed i en gærdej og det gør de færdige frøsnappere oplagte af bruge til både madbrød, snacks og i madpakken.

Se også min opskrift på skønne og svampede pizzasnegle med ost og tomat lige her. 

Skal snapperne være lidt grove, kan jeg anbefale at udskifte omkring 150-200 gram af hvedemelet med en grovere meltype, fx grahamsmel, fuldkornshvede eller groft speltmel. Og man selvfølgelig kan også bruge en fedtfattig pikant ost. Osten kan i øvrigt udskiftes efter smag og behag og således kan der bruges både smøreost med hvidløg, chili, naturel og krydderurter eller hvad man nu har lyst til.

Jeg tog de lækre og nybagte frøsnappere ud af ovnen nogenlunde samtidig med, at Morten kom cyklende hjem fra arbejde i et forrygende blæsevejr. Og jeg skal lige love for, at de friskbagte basser hurtigt fik ben at gå på. De var helt fantastisk lækre. Præcis som jeg husker dem fra Salling. Og så smagte de bare forrygende sammen med en kop varm te.

Se også – Koteletter i fad med pikantost I Skinkestang med pikantost I Gulerodssuppe med pikantost I Pastasalat med pikantost.

4.70 fra 10 stemmer

Frøsnappere med pikantost

Hæve- og bagetid1 t 45 min
Samlet tid2 t
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 75 gr smør (smeltet)
 • 1 dl mælk (lillefingervarmt)
 • 1 dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • 2 tsk groft salt
 • 2 tsk sukker
 • 1 æg
 • 450-500 gr hvedemel
 • 200 gr gul pikantost
 • blå birkes og sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde

 • Kom smeltet smør, mælk og vand i en skål og opløs gær i blandingen. Tilsæt salt og sukker.
 • Slå ægget ud i en lille skål, pisk det let sammen og tilsæt ægget til dejen, men hold 1-2 spsk æg tilbage. Det skal bruges til at pensle dejen med.
 • Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen - måske skal der bruges lidt mere eller mindre - og ælt til en blank og glat dej.
 • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
 • Rul dejen ud til et rektangel (ca. 35 x 50 cm) på et meldrysset bord. Smør pikantost på dejen og fold dejen på midten på den lange led, så pikantosten lukkes inde.
 • Pensl dejen med det sidste sammenpiskede æg - spæd evt. med 1 spsk mælk, hvis ægget ikke helt kan strække og drys herefter med birkes og sesamfrø. Rul over frøene et par gange med kagerullen, så de sidder ordentligt fast og skær så dejen ud i 12-14 strimler af ca. 3 cm tykkelse.
 • Sno hver dejstrimmel en omgang, så den får et twist på midten og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
 • Lad frøsnapperne efterhæve i ca. 30 minutter og bag dem ved 190 °C (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte. Lad frøsnapperne køle let af på ovnristen.
Ligesom med så meget andet gærdej kan frøsnappere fryses. Lun dem evt. let ved servering, så bliver de som nybagte.

Skønne snacks og madbrød.

Det endte faktisk med, at vi kom til at spise lidt for mange frøsnappere og nærmest sprang aftensmaden over. Det kan jo ske engang imellem. Der var dog lige et par stykker tilbage til i dag. Jeg har derfor kunnet konstatere, at basserne også smager glimrende dagen efter. Navnlig hvis de lige bliver lunet et par minutter i en varm ovn eller på brødristeren.

Udover at fungere som snacks, i madpakken og som madbrød, fx til varm suppe, så er jeg sikker på, at snapperne også vil gøre sig glimrende i en picnickurv. De er jo oplagde at have med, hvis man fx skal på skovtur, til et høstmarked, ud og plukke svampe eller måske til et Halloween-arrangement her i løbet af den kommende måned.

15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Christina
6 år siden

Den glæder jeg mig helt vildt, til at bage og smage igen.
Tusind tak for at du deler dine dejlige opskrifter ?

Pia Christiansen
6 år siden

Hejsa 🙂
Hvor ser de frøsnappere gode ud og tror de skal prøves inden længe og vil så tage dem med op til min datter, svigersøn og børnebørn, tror de ville elske dem 🙂

Allia
6 år siden

Vi fik disse frøsnapper med græskarsuppe (fyldt med chili, ingefær og hvidløg) og de var suuuper lækre 😀 tak for opskriften! De skal da laves igen.

Christina
6 år siden

Jamen, sikke et hit til madpakkerne. Jeg valgte at udskifte noget af hvedemelen ud med en grovere meltype. Lækkert!

Bente Hansen
6 år siden

De smager fantastisk. Men har et spørgsmål. Når man har skåret dem i “strimler”, lukker du så ikke siderne, som jo så er åbne ind til osten, eller?????

Lisette
5 år siden

Hejsa, har lige bagt en tredobbelt portion til madpakker til mand og søn (+ en kammerat der havde overnattet her). Jeg brugte ca 1/3 groft mel, og så hakkede jeg noget stegt bacon i foodprocessoren og blandede med flødeost naturel, i stedet for pikantost. Det faldt i god jord ??

Tinda Magnussen
10 måneder siden

Hej, jeg ved godt du skrev tilsæt melet lidt af gangen, men jeg startede ud med at komme 450 g i og det var nok 50 g for meget, men jeg tilsatte så 50 ml vand og 1 spsk oliven olie og satte min køkken maskine igang efter 10 min æltning blev dejen helt fornuftig vh Tinda og tak for opskrift

Sanne
9 dage siden

De bliver HELT rigtige hvis man pensler begge sider med æg og på den ene sider drysses tæt med sesam og på den anden side blå birkes. Mums

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)