September kom og gik igen med lynets hast. Den smukkeste “indian summer” måned med sol, varme, gyldne farver og blå himmel. Dejlige dage i haven med kaffe og bøger, morgendug og edderkoppespind, men nu banker oktober på og i morgen tager vi hul på en ny måned.

Med oktobers komme kan vi for alvor begynde at føle og se efteråret rundt omkring os – med nypløjede marker og sort muld, æbler og pærer i græsset, orange græskar på fortrapperne, lyng i potter og ikke mindst skoven, der falmer trindt om land. En af årets smukkeste måneder er lige på trapperne og herhjemme skal den være så velkommen – jeg elsker efteråret og alt hvad det har at byde på af dejlige ting og oplevelser.

 

 

I oktober glæder jeg mig til –

  • At bruge masser af græskar i madlavningen, jeg har længe haft planer om at lave en amerikansk græskartærte, hvilket jeg endnu ikke har nået og så vil jeg også prøve kræfter med en spicy cafe latte med smag af græskarkrydderier, sådan en slags pumpkin spice latte.
  • Halloween!!! Og nej, det er ikke fordi, at vi klæder os ud og spiser “ulækker” mad, men det er da lidt hyggeligt, når fortrapperne fyldes af store, orange græskar og mindre pyntegræskar og der går små spøgelser og vampyrer rundt på vejene med spande. Og selvom vi ikke spiser “uhyggelig” mad, så overvejer jeg alligevel at bage en portion knasende, sprøde heksefingre – de lækreste grissini, som bliver dyppet i forskellige slags dip.
  • Min fødselsdag! Jeg fylder år i midten af oktober og glæder mig allerede til at få hele familien på besøg herhjemme og forkæle dem med god mad og lækre kager. Faktisk er vi ret mange, der fylder år her i efteråret og vi har ikke mindre end 3 fødselsdagsfester at se frem til i oktober.
  • At lave en fin græskarmand, som skal ud på fortrappen med lys i. Der findes rigtig mange fine måder at udskære “manden” på – også nogle som primært henvender sig til voksne, så det behøver jo ikke nødvendigvis ende med en stor zigzag-mund og 2 øjne.
  • At lave en stor portion instant kakaopulver, så vi har til masser af varm kakao med flødeskum og skumfiduser i løbet af efteråret. Overvejer også at prøve med andre smagsvarianter og fx lave en variant på mørk chokolade med mint, orange eller lakrids.
  • At træernes blade gulnes og bliver helt fantastisk smukke i løbet af den næste måneds tid. Glæder mig faktisk også til at rive nedfaldne blade sammen i haven og måske tænde bål – der er ikke noget som duften af brænderøg på en efterårsdag.
  • At kigge forbi min te-pusher og få fyldt lagret godt op med masser af lækre varianter. Der går bare mere te om efteråret og om vinteren, især når man drikker så meget te, som jeg gør. Jeg kan sagtens drikke 2-3 tepotter om dagen og lige nu går jeg efter de lidt mere tunge teer med et strejf af efterår, måske lidt varme krydderier og frugt. Har blandt andet lige fået en pose æble-kanel te af min mor, som jeg glæder mig meget til at smage.
  • Stearinlys!!! Nej, den behøver næsten ingen yderligere introduktion, men præcis ligesom det er skønt at rykke udendørs efter en lang vinter, så er der altså bare noget ved, at vi nu rykker indendørs og igen finder bløde tæpper og stearinlys frem om aftenen.
  • At jeg har efterårsferie i midten af oktober. Jeg håber på, at Morten og jeg får et par hyggelige dage sammen – vi har ikke rigtigt planlagt noget, men satser på at tage det som det kommer og mon ikke vi finder på noget at lave? Er der andre, som har ferie og som måske mangler lidt inspiration, så har jeg samlet 25 hyggelige og lækre opskrifter til efterårsferien lige her.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)