Indbagt kylling med bacon, flødeost og porre…

82 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Frokostretter, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Denne her skønne, indbagte kylling med bacon, flødeost og porre fik vi første gang serveret til en madklub hos Tommy og Kim og den var simpelthen så lækker, at jeg var nødt til at have opskriften – der er bare et eller andet over sprødbagt butterdej med cremet ostefyld i midten.

Konceptet minder måske en smule om en klassisk skinkestang og man kan da også sagtens servere denne her indbagte kylling både til frokost, forret og som hovedret, men vi spiser den altså primært som hovedret og så supplerer jeg gerne op med masser af lækker og knasende sprød salat, som kan holde den lidt fede og bløde ret i skak.

Fyldet i originalopskriften består udelukkende af kylling, bacon, flødeost, champignons og ananas, men det gode ved den slags retter er, at man næsten altid kan supplere op med det man nu engang har liggende, uden af det går det mindste ud over smagen – tværtimod. Jeg havde ½ porre fra jeg lavede de her forrygende farserede porrer i sidste uge – den snittede jeg fint og svitsede på panden sammen med champignons. Desuden havde jeg en rest frisk spinat liggende i en pose og det kom også lige på panden – frisk spinat fylder ret meget, men lige så snart det varmes op, falder det sammen og ser pludselig ud af ingenting, så brug bare en god portion. En anden mulighed kunne også være at tilsætte peberfrugt, forårsløg eller revet gulerod til fyldet, ligesom man sagtens kan supplere med lidt krydderurter, fx friskhakket purløg. Og har man kun en gabende tom grønsagsskuffe, så supplerer man bare fyldet op med nogle ekstra champignons.

Indbagt kylling er i øvrigt perfekt gæstemad, idet den kan laves i forvejen og så blot skal pensles med æg og sættes i ovnen ca. 30 minutter inden servering. Dette gør den i øvrigt også perfekt på en buffet – den behøver nemlig ikke være rygende varm ved servering, men kan sagtens spises lun. Endelig fungerer den glimrende som natmad – hvem kunne ikke spise sådan et stykke sprødt butterdej med lækkert fyld af kylling og bacon efter masser af dans, vin og snak?

4.66 fra 26 stemmer

Indbagt kylling med bacon, flødeost og porre

Samlet tid45 min
Antal: 3 personer

Ingredienser

 • 1 pk bacon i tern
 • 300 gr kyllingebryst
 • 1 pk flødeost naturel
 • 1 spsk sennep
 • 100 gr ananas i tern (kan udelades)
 • 100 gr champignons (skåret i skiver)
 • 1 lille porre (skåret i tynde ringe)
 • 2 håndfulde frisk spinat (kan udelades)
 • 1 rulle fersk butterdej
 • sammenpisket æg til pensling
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Bacon i tern steges lysebrune og sprøde på en pande og afdryppes på fedtsugende papir. 
 • Steg herefter kyllingen på panden i baconfedtet og skær kyllingen i mundrette stykker. 
 • Bland flødeost med sennep og ananas i en skål og tilsæt bacon og stegt kylling. 
 • Sauter de skivede champignons på panden et par minutter. Tilsæt herefter porrer og til sidst frisk spinat. Når grønsagerne er sauterede og spinaten faldet sammen vendes det hele i osteblandingen. Smag til med salt og peber.
 • Rul butterdejen ud og fordel osteblandingen på langs på midten af dejen. Pensl kanterne med sammenpisket æg og luk derefter dejen sammen om fyldet.
 • Læg butterdejspakken med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med æg. 
 • Bag butterdejspakken ved 200 °C (varmluft eller alm. ovn) i ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød. Server varm eller lun med salat.
Den indbagte kylling kan laves i forvejen og stå ubagt klar i køleskabet. Så skal den blot pensles med æg og bages inden servering. 

 

 

82 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Ebba
7 år siden

Den skal prøves ! Afgiver spinaten ikke en masse væde ? Jeg bryder mig ikke om “slatten” butterdej ?

Lise
7 år siden

Åh det lyder lækkert, det må prøves ?

Elsebeth
7 år siden

Har man ikke frisk spinat, er det lige så godt at tø nogle frosne kugler op og klemme væden ud. Det bruger jeg ofte i forskellige retter.

Hanne sommer
7 år siden

Kan man ikke bruge noget andet istedet for flødeost

Tove Balle-Pedersen
7 år siden

Wow – det ser vildt lækkert ud. Den må jeg da bestemt prøve her i weekenden.
Tak for endnu en skøn opskrift fra din side.

Anne Olesen
7 år siden

Hvad med hytteost, mon ikke det en ide. Eller måske man kan jævne noget mandelmælk og krydre det lækkert og gøre det ud for flødeost. Det men mandelmælk har jeg ikke selv prøvet….det er måske en ide …. hvis det kan lade sig gøre.

Jan olsen
7 år siden

Jeg har lige lavet denne ret, og hold nu kæft hvor blev det bare lækkert ???

L.S.
6 år siden

Her laves den med kylling/skinkestrimler istedet for kyllingebryst og broccoli istedet for porrer 🙂 men vil glæde mig til at prøve denne opsk. næste gang.

Lindes
6 år siden

Den smager absolut fantastisk. Brugte flødeost med ananas, istedet for hele stykker..det er ungerne ikke så vilde med. Undlod også spinat synes det kan tage smagen fra det andet.

Solveig
6 år siden

Åh nej, kan man ikkeund gå ananassen i retten ?

Marianne
6 år siden

Laver dette blot som kæmpe pandekage, hvor der bruges mel, æg, salt og mælk. Bages som en pandekage i ovnen og færdigt fyld kommes på og den rulles sammen og serveres. Lækkert!

PS som ost bruger jeg grøn pikantost

Bente Bisgaard
6 år siden

Lyder lækkert og med mange variations muligheder ?.
Tænker du ikke en saltdej eller en tærtedej kan bruges i stedet for butterdej?

Jesper
6 år siden

2-3 personer og 1 pakke bacon tern (EN pakke)!!! WTF?? ?

Marielle
6 år siden

Jeg er ikke så begejstret for ananas. Hvad kan du anbefale at bruge istedet for?

Vh
Marielle

Karin
6 år siden

Hvor køber du butterdej i ruller? Jeg kan kun finde det i plader – 6 str. i en pakke.

Karin
6 år siden

Tak for svaret. Jeg har kigget og spurgt i Netto, Aldi og landets største superbrugsen. Jeg tjekker køledisken i stedet for frostdisken næste gang.

carli hækkerup
6 år siden

Hmmm ville det ikke give mere mening selv at lave butterdejen i stedet for at bruge en præ-fabrikeret?

Christina
6 år siden

Mon ikke resultatet bliver nogenlunde det samme med frosne butterdejsplader?

Annette
6 år siden

Servere du kun salat til ?

Christina
6 år siden

Hej. Jeg har fyld i overskud, tror du det kan fryses? Tak for en særdeles dejlig hjemmeside. Mvh Christina

Christina
6 år siden

Tak for svar. Du kan tror det var en populær ret! Min mand og to små børn har bedt mig om at lave to stænger næste gang, vi spiste rub og stub?

Karin
6 år siden

Tak for rigtig god opskrift. Jeg fulgte opskriften i dag, vil bare ha lidt mer spinat i næste gang.
Jeg serverede følgende salat og dressing til og synes det passede rigtig godt til, fordi det er lidt friskt.
1/2agurk og 1 moden mango i 1 cm stykker, 1 hjertesalat i strimler.

Dressing: 4 spsk creme fraiche, saft fra 1 lime, 1-2 spsk klippet purløg og da jeg syns det var for surt, tilsatte jeg 2-3 tsk saft fra dåsen med ananas.
Butterdejen fandt jeg i rulle, i køledisken sammen med færdig ruller med tærtedej og pizzadej.

Pia jensen
6 år siden

Hvilken sennep brugte du ❓❓

Ingrid Kristensen
4 år siden

Jeg har lavet adskillige af dine opskrifter med success. Andre opskrifter har jeg undgaaet, da der er ingredienser, hvor der staar f.eks. en pakke, en daase og en rulle. Nogle ting kan jeg gatte mig til. Der Er mange danskere, der bor I udlandet, der ville vardsatte en mere specificeret opskrift. Paa forhaand tak.

Heidi
6 år siden

I aften har vi igen fået denne lækre indbagte kylling, den er altid et hit?? smager supergodt?

Annette
6 år siden

Hej. Tak for en super lækker opskrift. Har lavet den et par gange og skal til at lave den igen. Alle er vilde med den. God både til daglig og gæster, som tilbehør eller for sig selv. Kan kun anbefales ☺️☺️

Christina
6 år siden

Årh det smager bare så godt! Ærgerligt det ikke just er kaloriefattigt?

Tania Snedker
6 år siden

Sikke en fantastisk opskrift. Jeg valgte ikke at komme ananas i, men tænker det syrlige og søde fra ananas havde givet den lidt friskhed.
Stor ros herfra. 🙂

Jeanette
2 år siden

Tak for en fin opskrift,
Jeg puttede spidskål,gulerødder,forårsløg yderligt i så vi droppede salaten til der var rigeligt til 2 voksne og to teenagere 👍

Anne Mette
5 år siden

Her har lavet den tidligere, super lækker. Skal nu lave til en buffet til 20, mon jeg kan lave dem dagen i forvejen og så bare varme dem på dagen?
Mange hilser og tak for mange gode opskrifter?
Anne Mette

Anette Rasmussen
5 år siden

Jeg er simpelthen helt pjattet med den her opskrift. Har serveret den flere gange for gæster, hvor den er blevet rost rigtigt meget, så nu tænker jeg, at jeg vil lave den til natmad, når jeg bliver 40 sidst på måneden, og skal holde damefrokost for ca. 40 gæster. Kan jeg lave den helt færdig med fyld dagen før, og så bare bage dem næste aften, eller tror du dejen vil stå og blive for smattet?

Mette
5 år siden

Jeg vil bare lige skrive og fortælle – jeg bruger dine opskrifter SÅ tit, det er lige til mine smagsløg!

Lili Lund
4 år siden

Hej vil nu prøve din dejlige opskrift. Skal kyllingebryst ikke skæres i mindre stykker, inden de kommes i butterdej?😳

Helle Andersen
4 år siden

Hej!

Kan man bruge dijon sennep?

Vh Helle

B. Rasmussen
3 år siden

Din opskrift kunne jeg godt tænke mig at servere, men tænker da at jeg gerne vil servere en salat til, hvad vil du foreslå. På forhånd tak.

Laura
2 år siden

Hvis jeg forberede så meget som muligt, kan jeg så underbage stangen en smule, og så give den det sidste tid i ovnen inden servering?

Kh

Patrick
1 år siden

Hvad kan man udskifte champignon med her i huset bryder vi os nemlig ikke om det.

Maibritt
1 år siden

Kan jeg bruge grøn pikant ost med urter og baconslice i stedet for

Maibritt
1 år siden

Mange tak for svar

Hanne Fogt Hjortholm
1 år siden

5 stars
Super lækkert Indbagt kylling. Nu har jeg lavet den 2 gange. Første gang jeg den som opskriften. Denne gang kom jeg revet gulerødder og blomkål i da jeg ikke havde champignon. Jeg tilsatte lidt karry da jeg steget kyllingen. Da jeg synes det klæde kyllingen sammen med ananas. Den faldt i god jord ved min mand og dreng. Tak for en god inspiration og nogen gode opskrifter. Især nå vi nu laver madplan hver uge.

Pia
6 måneder siden

Vi prøvede denne opskrift i søndags, og den var en stor succes. Den skal snart på madplanen igen.

Birgitte Bay
6 måneder siden

Den er virkelig lækker. Kan man forberede den, altså uden at bage den, og så fryse den, så man bare skal bage den inden servering?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)