Denne her skønne, indbagte kylling med bacon, flødeost og porre fik vi første gang serveret til en madklub hos Tommy og Kim og den var simpelthen så lækker, at jeg var nødt til at have opskriften – der er bare et eller andet over sprødbagt butterdej med cremet ostefyld i midten.

Konceptet minder måske en smule om en klassisk skinkestang og man kan da også sagtens servere denne her indbagte kylling både til frokost, forret og som hovedret, men vi spiser den altså primært som hovedret og så supplerer jeg gerne op med masser af lækker og knasende sprød salat, som kan holde den lidt fede og bløde ret i skak.

Fyldet i originalopskriften består udelukkende af kylling, bacon, flødeost, champignons og ananas, men det gode ved den slags retter er, at man næsten altid kan supplere op med det man nu engang har liggende, uden af det går det mindste ud over smagen – tværtimod. Jeg havde ½ porre fra jeg lavede de her forrygende farserede porrer i sidste uge – den snittede jeg fint og svitsede på panden sammen med champignons. Desuden havde jeg en rest frisk spinat liggende i en pose og det kom også lige på panden – frisk spinat fylder ret meget, men lige så snart det varmes op, falder det sammen og ser pludselig ud af ingenting, så brug bare en god portion. En anden mulighed kunne også være at tilsætte peberfrugt, forårsløg eller revet gulerod til fyldet, ligesom man sagtens kan supplere med lidt krydderurter, fx friskhakket purløg. Og har man kun en gabende tom grønsagsskuffe, så supplerer man bare fyldet op med nogle ekstra champignons.

Indbagt kylling er i øvrigt perfekt gæstemad, idet den kan laves i forvejen og så blot skal pensles med æg og sættes i ovnen ca. 30 minutter inden servering. Dette gør den i øvrigt også perfekt på en buffet – den behøver nemlig ikke være rygende varm ved servering, men kan sagtens spises lun. Endelig fungerer den glimrende som natmad – hvem kunne ikke spise sådan et stykke sprødt butterdej med lækkert fyld af kylling og bacon efter masser af dans, vin og snak?

Print opskrift Pin opskrift
4.7 fra 10 stemmer

Indbagt kylling med bacon, flødeost og porre

Samlet tid45 min
Antal: 3 personer

Ingredienser

 • 1 pk bacon i tern
 • 300 gr kyllingebryst
 • 1 pk flødeost naturel
 • 1 spsk sennep
 • 100 gr ananas i tern (kan udelades)
 • 100 gr champignons (skåret i skiver)
 • 1 lille porre (skåret i tynde ringe)
 • 2 håndfulde frisk spinat (kan udelades)
 • 1 rulle fersk butterdej
 • sammenpisket æg til pensling
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Bacon i tern steges lysebrune og sprøde på en pande og afdryppes på fedtsugende papir. 
 • Steg herefter kyllingen på panden i baconfedtet og skær kyllingen i mundrette stykker. 
 • Bland flødeost med sennep og ananas i en skål og tilsæt bacon og stegt kylling. 
 • Sauter de skivede champignons på panden et par minutter. Tilsæt herefter porrer og til sidst frisk spinat. Når grønsagerne er sauterede og spinaten faldet sammen vendes det hele i osteblandingen. Smag til med salt og peber.
 • Rul butterdejen ud og fordel osteblandingen på langs på midten af dejen. Pensl kanterne med sammenpisket æg og luk derefter dejen sammen om fyldet.
 • Læg butterdejspakken med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med æg. 
 • Bag butterdejspakken ved 200 °C (varmluft eller alm. ovn) i ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød. Server varm eller lun med salat.

Noter

Den indbagte kylling kan laves i forvejen og stå ubagt klar i køleskabet. Så skal den blot pensles med æg og bages inden servering. 

 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)