Som nogle af Jer måske kan huske, så postede jeg for nylig et indlæg med en opskrift på spaghetti og kødboller, men da vi kun er Morten og mig herhjemme, så bliver sådan en portion tit delt over flere dage, for vi kan simpelthen ikke spise det hele på én gang – det samme gælder i øvrigt en omgang spaghetti bolognaise, som også snildt kan strækkes til 2 x aftensmad.

Til gengæld er det så sjældent, at vi rent faktisk “nøjes” med at genopvarme resterne fra dagen før, for jeg foretrækker lidt afveksling og plejer derfor enten at bage resterne i ovnen og servere dem a la denne her ostegratinerede spaghetti bolognaise, eller også bruger jeg resterne af spaghettifyldet til en omgang indbagte pizzaer. Indbagte pizzaer er faktisk også vejen frem, hvis den rest man har ikke er heeeeelt nok til et aftensmåltid – når fyldet pakkes ind i pizzadej og evt. serveres med en lækker salat ved siden af, skal alle nok blive mætte.

IMG_6548

Indbagt pizza, eller calzone som den fine, halvmåne ret beset kaldes, er faktisk en af mine yndlingspizzaer og ubetinget den, som jeg oftest bestiller, når vi engang imellem ringer efter en pizza. Den originale calzone er med fyld af lækker skinke, ost og tomatsauce, men jeg må indrømme, at jeg lige så ofte bestiller varianten med spaghetti, kødsauce og masser af smeltet ost. Jeg er vild med kombinationen af lækker og sprød pizzabund og en kerne af rygende, varm spaghetti bolognaise og når man engang imellem kan være heldig, at nyde den i en hjemmelavet udgave (og samtidig få bugt med en rest kødsauce og spaghetti), så bliver det bare endnu bedre.

Dejen til pizzaerne blev som sædvanlig lavet efter denne her opskrift og jeg må altså endnu engang slå et slag for den dej – den er blød og lækker at arbejde med og samtidig dejlig elastisk, så den snildt kan rulles ud til helt tynde bunde, som hæver let op under bagningen – en perfekt pizzadej efter min opfattelse. Vi grillede ikke pizzaerne denne gang, men bagte dem i stedet i ovnen og her vil jeg på det kraftigste anbefale, at man varmer en bageplade op og efterfølgende trækker pizzaerne over på den varme plade ved hjælp af bagepapir. Den varme plade giver en god bund til pizzaen og samtidig sikrer man, at der ikke kommer for mange “kolde elementer” ind i ovnen på én gang, så temperaturen falder.

Indbagt pizza med spaghetti bolognaise.

3 stk.

2,5 dl lunkent vand

½ pk gær

2 spsk olie + 1 spsk olie

2 tsk salt

1 tsk sukker

150 gr durumhvedemel

ca 300 gr hvedemel

Fyld.

En rest spaghetti bolognaise eller spaghetti med kødboller – ca. 6 grydeskefulde

100 gr revet ost

Opløs gær i vandet og tilsæt 2 spsk olie, salt, sukker, durumhvedemel og almindeligt hvedemel. Pas på med at tilsætte hvedemelet på én gang – måske skal det hele ikke bruges. Ælt dejen blank og smidig og læg den i en skål. Hæld 1 spsk olie ud over dejen og fordel den på overfladen med fingrene. Dæk skålen til og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Del dejen i 3 lige store stykker, som rulles ud til tynde pizzabunde (ca. ½ cm i højden) på et meldrysset bord. Fordel 1/3 af osten og bolognaisen på den ene halvdel af hver pizza og fold så den anden halvdel af bunden over fyldet, så pizzaen bliver til en halvmåne. Knib dejen i kanten sammen med fingerspidserne, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Læg calzonepizzaerne på bagepapir og skær et par lufthuller i hver pizza, så dampen kan slippe ud under bagningen.

Sæt en bageplade i ovnen og varm ovnen op til max temperatur – min ovn kan varmes op til 300 grader, men mindre kan gøre det. Når ovnen er varm, tages bagepladen ud og pizzaerne trækkes over på den varme plade ved hjælp af bagepapiret. Sæt bagepladen tilbage i ovnen og bag pizzaerne ved 225 grader varmluft i ca. 10 minutter, til overfladen er gylden og pizzaen er gennembagt. Gentag til alle pizzaerne er bagte – jeg kan kun have 2 pizzaer ad gangen på mine bageplader.

Note. Lav evt. de indbagte pizzaer i en kødfri udgave ved at bruge denne her vegetar spaghetti bolognaise.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)