Koteletter i fad er næsten altid garanti for succes – i hvert fald herhjemme hos os, hvor den rygende varme klassiker med masser af fyld og lækker sauce kommer på bordet i hvert fald en håndfuld gange i løbet af efteråret og vinteren. Jeg veksler lidt imellem 2 opskrifter, som er mine “yndlings” koteletter i fad – den ene er denne her skønne variant med ananas og karry og den anden er så nedenstående med pikantost, bacon og masser af skønne grønsager.

Koteletter i fad har den store fordel, at man kan tilsætte stort set hvad man vil og alligevel ende ud med en succes – der er med andre ord god mulighed for at få tømt grønsagsskuffen og derfor er koteletterne oplagte at servere søndag aften, hvor man måske alligevel skal have ryddet lidt ud i køleskabet og brugt resterne, inden der tages hul på en ny uge.

Jeg bruger som regel madlavningsfløde, når jeg laver koteletter i fad – når man i forvejen arbejder med en ret, som er fyldt med bacon og – i dette her tilfælde – også et bæger pikantost, så synes jeg ikke, at der er grund til at skubbe yderligere til kalorierne, men man kan selvfølgelig bruge piskefløde, hvis man ønsker det. Saucen tager i hvert fald ikke skade af det.

Vær desuden opmærksom på, at få sauteret grønsagerne godt på stegepanden, så al overskydende væde fordamper – især hvis der bruges mange vandholdige grønsager som fx squash, peberfrugter, svampe eller lignende. Hvis ikke det meste af væden er fordampet, kan den løbe ud i saucen, imens fadet steger i ovnen, og det kan altså give en noget “tynd” sauce, selvom det heldigvis ikke på nogen måde går ud over smagen.

Vi spiste koteletterne med ris til og så lavede jeg en stor skålfuld grøn salat. Koteletterne kan også serveres med små, ristede kartofler og som det grønne indslag, kan jeg anbefale dampet broccoli, sprøde broccolifritter eller måske bønnefritter, når det ikke længere er årstid for salater og sommergrønsager. De mætter i øvrigt godt – sådan nogle koteletter med pikantost og bacon – så vi kunne faktisk kun spise én hver – eller også spiste vi for mange ris, for saucen var virkelig lækker.

Under alle omstændigheder havde jeg beregnet 2 koteletter til hver, så der var rester til søndag aften – slet ikke dårligt, for vi havde planlagt at gå en lang tur med Villy søndag eftermiddag. Jeg har næsten altid en kurv med, når vi går ture om efteråret, for det er aldrig til at vide, hvad man finder – brombær, hyldebær, nødder, kantareller, æbler eller pærer – denne gang blev det pærer og hyldebær. Når man kommer hjem efter sådan en lang og afslappende gåtur, er det skønt bare at kunne sætte fadet med aftensmaden i ovnen – måske lige dækket til med lidt stanniol – og så bare vente på at de skønneste dufte breder sig i hele huset.

Print opskrift Pin opskrift
4.5 fra 2 stemmer

Koteletter i fad med pikantost

Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 pk bacon i tern
 • 4 stk fadkoteletter
 • 100 gr champignons i skiver
 • 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
 • 1 lille ds majs
 • 2 tsk paprika
 • 1 tsk chilipulver
 • dl madlavningsfløde
 • 1 bk gul pikantost
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm en stegepande op og steg bacontern lysebrune og sprøde. Fjern baconstykkerne fra panden og lad dem trække på fedtsugende papir. Brun koteletterne på begge sider i baconfedtet på den samme pande. Læg koteletterne i et ildfast fad og drys med salt og peber.
  Svits champignons på panden i et par minutter og tilsæt herefter peberfrugt og majs - sauter indtil grønsagerne har afgivet størstedelen af væden. Rør paprika og chilipulver ud i grønsagsblandingen og hæld derefter fløde og pikantost ved grønsagerne. Lad blandingen koge op, så fløden tykner og osten smelter. Smag til med salt og peber, men husk, at koteletterne også har fået salt og peber. 
  Hæld grønsager og sauce over koteletterne i fadet og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til toppen er gylden. Pynt fadet med de stegte bacontern og evt. lidt friskhakket persille og server med kogte ris eller ristede kartofler og salat.

Noter

Koteletterne kan udskiftes med kyllingebryst skåret i mindre stykker eller en afpudset svinemørbrad i skiver. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)