Koteletter i fad er næsten altid garanti for succes. I hvert fald hjemme hos os, hvor den skønne klassiker som minimum kommer på bordet en håndfuld gange i løbet af efteråret og vinteren. Jeg veksler lidt imellem 2 opskrifter, som er mine favoritter – udover de klassiske koteletter med fløde-tomatsauce selvfølgelig. Den ene er med karry, ananas og champignons, og den anden er de her koteletter i fad med pikantost og bacon. 

Koteletter i fad med pikantost – nem opskrift. 

Koteletter i fad med pikantost har den store fordel, at man kan tilsætte stort set hvad man vil og alligevel ende med en succes. Indenfor rimelighedens grænser, selvfølgelig. Der er med andre ord gode muligheder for at få tømt grøntsagsskuffen, når man nu er i gang. Koteletterne er derfor oplagte at servere søndag aften, hvor man måske alligevel skal have ryddet lidt ud i køleskabet og brugt resterne, inden der tages hul på en ny uge.

Desuden er det jo virkelig nemt at lave koteletter i fad. Koteletter, grøntsager og sauce skal godt nok tilberedes på panden, inden det fordeles i fadet, med derudover er det jo bare at stille det i ovnen, hvor det passer sig selv. Og imens kan man jo meget passende rydde op i køkkenet og dække et fint bord. 

Tip! Se også tips til lækre variationer + tilbehør til koteletterne under opskriften. 

Opskrift koteletter i fad med pikantost og bacon
Print opskrift Pin opskrift
4.67 fra 6 stemmer

Koteletter i fad med pikantost

Bagetid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 pk bacon i tern (ca 100 gr)
 • 4 stk fadkoteletter
 • 100 gr champignons i skiver
 • 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
 • 1 lille dåse majs (ca 140-150 gr)
 • 2 tsk paprika
 • 1 tsk chilipulver
 • dl madlavningsfløde
 • 200 gr gul pikantost
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Steg baconstykkerne lysebrune og sprøde på en varm stegepande. Tag herefter baconstykkerne af panden og lad dem trække på et stykke køkkenrulle
 • Brun koteletterne 1-2 minutter på hver side i baconfedtet på panden. Læg dem herefter i et ildfast fad og drys med salt og peber.
 • Kom champignons på panden og sauter i et par minutter. Tilsæt herefter peberfrugt og majs og sauter indtil grøntsagerne har afgivet størstedelen af væden.
 • Rør paprika og chilipulver ud i grøntsagsblandingen og hæld fløde og pikantost ved. Lad blandingen koge op, så fløden tykner og osten smelter.
 • Smag saucen til med salt og peber og hæld grøntsager og sauce over koteletterne i fadet.
 • Sæt fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter, indtil toppen er gylden.
 • Pynt med bacontern og evt. lidt friskhakket persille og server med kogte ris eller ristede kartofler og salat.
 • Bliver der rester, så kan de opbevares på køl i 2-3 dage og genopvarmes inden servering. Retten kan desuden fryses, men man kan risikere, at saucen skiller let pga flødeosten.

 

Lækre variationer. 

Jeg bruger som regel madlavningsfløde, når jeg laver koteletter i fad. Når man i forvejen har fat i en ret, som er fyldt med bacon, og i det her tilfælde også et bæger pikantost, så synes jeg, at det er helt fint at bruge madlavningsfløde. Dog kan man sagtens bruge piskefløde, hvis man foretrækker det. Saucen tager i hvert fald under ingen omstændigheder skade af det. 

De nævnte grøntsager i opskriften kan selvfølgelig erstattes eller suppleres med andre slags. Det kan eksempelvis være porrer, løg, forårsløg, squash, aubergine, rodfrugter og lignende. Man skal bare være opmærksom på at få sauteret grøntsagerne godt på stegepanden, så al overskydende væde fordamper. Især hvis der bruges mange vandholdige grøntsager. Hvis ikke det meste af væden er fordampet, kan den løbe ud i saucen, og det kan altså give en lidt “tynd” sauce. Selvom det heldigvis ikke på nogen måde går ud over smagen.

Tilbehør til koteletter med pikantost. 

Vi spiser gerne koteletterne med ris til. Og så laver jeg også ofte en stor skålfuld grøn salat, selvom der faktisk er en pæn portion grøntsager i fadet sammen med koteletterne. Vil man ikke have ris, så kan koteletterne også serveres med kartofler, fx små ovnristede kartofler eller kartoffelbåde.

Udover salat kan jeg også anbefale ovnbagte rodfrugter, bønnefritter eller sprøde broccolifritter. Selvfølgelig kan man også bare nøjes med lidt dampet grønt i form af broccoli, porrer, rosenkål eller gulerødder. Det behøver jo ikke være så avanceret. Jeg kan bare godt lide at tilberede grøntsagerne i ovnen, når den alligevel er i gang. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)