Kylling i karry hører til blandt danskernes ubestridte livretter. De møre kyllingestykker i cremet karrysauce med kogte ris er et vaskeægte børnefamiliehit, som kan laves på relativ kort tid. Og så er retten jo bare et skønt alternativ til en anden af danskernes livretter, nemlig boller i karry. Nem og lækker hverdagsmad når det er allerbedst.

Se også – Boller i karry I Klassiske frikadeller I Spaghetti carbonara I Spinatlasagne

Nem kylling i karry opskrift. 

En klassisk kylling i karry er supernem at lave. I hvert fald i denne her udgave, hvor jeg er gået helt simpelt til værks. Kylling i karry er derfor også en af de retter, som ofte ryger på bordet hjemme hos os, hvis vi har lidt småtravlt, eller ikke har fået planlagt aftensmad. Kort sagt – de dage på vi helst skal finde på noget nemt i løbet af relativt kort tid.

Afhængig af hvad man vælger at komme i saucen, skal der selvfølgelig beregnes lidt tid til at hakke og snitte grøntsager. Men hvis man holder sig til nedenstående udgave, som er nogenlunde plain, så behøver det ikke tage meget mere end 25-30 minutter at lave kylling i karry. Og det kan altså være temmelig rart engang imellem. Jeg kan for øvrigt anbefale at lave en stor portion, når man alligevel er i gang. Det tager omtrent lige så lang tid og så kan man gemme den anden halvdel i fryseren. 

Print opskrift Pin opskrift
4.89 fra 9 stemmer

Kylling i karry

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (finthakket)
 • 2 stk kyllingebryst i tern (ca 350-450 gr)
 • 2 gulerødder (revne)
 • 1 æble (skåret i små tern)
 • 3 tsk karry
 • 2 spsk hvedemel
 • 3 dl hønsebouillon
 • 2 dl mælk (eller kokosmælk)
 • 200 gr ananas (skåret i tern)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og sauter løget heri.
 • Tilsæt kylling og brun kødet godt.
 • Tilsæt karry til gryden og rør rundt, så karryen svitses let.
 • Kom gulerødder og æbler i gryden og sauter i ca 1 minut. Tilsæt hvedemel og rør rundt, så melet fordeles.
 • Hæld bouillon og mælk i gryden, bring blandingen i kog og lad den simre under låg i ca. 20 minutter.
 • Tilsæt ananas i tern og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra karry, hvis der ønskes en kraftigere karrysmag.
 • Varm retten igennem og server med kogte ris.
 • Bliver der rester, kan retten sagtens gemmes 2-3 dage på køl. Den kan desuden fryses.

Lækre variationer.

Jeg tilføjer gerne revet gulerod og æble i små tern, når jeg laver kylling i karry. Derudover synes jeg også, at det er noget så lækkert at komme en masse ananas i retten. Men hvis man har et lidt anstrengt forhold til varm ananas, eller frugt i maden i det hele taget, så kan man jo bare udelade det.

Desuden kan der tilsættes alle mulige andre former for grønt til gryden. Fx kan jeg anbefale babymajs, peberfrugt, sugarsnaps, squash i små tern, små bitte broccolibuketter, bambusskud og bønnespirer. Men der findes jo massevis af lækre ting. Det smager for øvrigt også skønt, hvis man erstatter mælken i saucen med kokosmælk.

Kylling i karry som ristaffel.

Sammen med denne her kylling i karry-mango sauce er kylling i karry en rigtig livret hjemme hos os. Gerne serveret a la ristaffel, hvor jeg sætter små skåle med forskellige slags lækker “topping” på bordet, som vi hver især kan drysse ovenpå maden efter smag og behag.

En rigtig hygge-ret, som faktisk også er super god at servere for gæster eller til en børnefødselsdag. Det ser jo bare noget så fint ud med de mange små skåle med lækre toppings. Skal kyllingen serveres som gæstemad/fødselsdagsmad, kan man jo altid vælge at supplere med en ret mere. Fx en gryderet med svinekød eller oksekød, så der er lidt forskelligt.

Vi spiser den lækre, møre kylling og den cremede karrysauce med kogte ris til. Og jeg sværger personligt til jasminris, men man bruger selvfølgelig bare den slags ris, som man foretrækker.

Derudover får vi gerne lidt dampet grønt, fx broccoli, ærter eller lignende ved siden af. Det kommer lidt an på, hvor mange slags toppings jeg serverer og hvad skålene indeholder. Hvis de er fyldt med finthakket løg, peberfrugt, bønnespirer, sugar snaps, bananer, mango og ristet kokos, så synes jeg ikke, at det er nødvendigt at supplere med grønt. Men hvis vi bare får 2-3 skåle med rosiner, kokos og peanuts, så må der gerne tilføjes lidt ekstra grøntsager.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)