Madplan uge 36…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så har vi sagt endeligt farvel til august og er allerede et par dage inde i september – den første efterårsmåned, hvilket denne her madplan selvfølgelig bærer præg af. Det er nu, at vi skal tage afsked med sommerens bær og spæde grønsager og i stedet forberede os på efterårets overflod af æbler, blommer og pærer, rodfrugter, kål, nødder og svampe.

Jeg glæder mig og har allerede så småt haft gang i et par supper, men da september som bekendt også rummer en hel del af sensommerens varme og solskin, skal der sandelig også stadig være plads til grillmad på menuen og vi ser derfor frem til lækre, grillede pizzaer i den kommende uge.

Madplan uge 36.

Mandag – Mandag står menuen på pandekager med ost og spinatfyld. En lækker vegetar-ret som sagtens kan tilføjes lidt skinke eller kylling i tern, hvis man har en rest eller bare ønsker kød i retten. Tilbehøret bliver en blandet salat.

Tirsdag – Nu da vi sådan helt officielt har taget hul på efteråret, er det vist tid til, at vi igen skal have denne her efterårstærte med kylling, bacon og spidskål. En skøn tærte med lidt utraditionelt fyld, men ikke desto mindre både lækker og meget mættende.

Onsdag – Jeg har et par gedigne kyllingebryst-fileter liggende og de skal trylles om til en portion høns i asparges, som vi skal have i store, sprøde tarteletskaller. Sidste gang kogte jeg en hel høne og lavede også hønsekødsuppe med kød og melboller, men denne gang nøjes vi med at lave høns i asparges – det er jo trods alt ikke vinter endnu.

Torsdag – Med septembers komme tager vi også så småt fat på suppesæsonen og det betyder blandt andet denne her skønne og let spicy chilisuppe, som serveres med en klat kølig creme fraiche på toppen og lækkert, lunt brød ved siden af.

Fredag – Grillsæsonen er jo ikke nødvendigvis slut, bare fordi vi har taget afsked med august, så fredag aften skal der grilles hjemmelavede pizzaer med min yndlings-pizzadej. En rigtig hyggelig start på weekenden og så smager det bare fantastisk. Vi købte en ny støbejerns-pizzasten forleden dag, som vi skal afprøve og jeg er ret spændt på resultatet.

Lørdag – Vi har overhovedet ingen faste planer for weekenden, hvilket vi begge glæder os til, men mon ikke vi finder på et eller andet hyggeligt at lave? Derfor må aftensmaden gerne være lidt nem og jeg har planlagt, at vi skal have det her pastafad med bacon og ærter, som bare skal i ovnen og i bund og grund passer sig selv.

Søndag – Søndag skal vi have en helt traditionel omgang koteletter i fad med fløde-tomatsauce og de bliver selvfølgelig serveret med kogte ris ved siden af. Måske laver jeg også en portion sprøde broccoli fritter, som modspil til den lidt bløde ret.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)