Madplan uge 37…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Hverdagen er for alvor ved at genindfinde sig herhjemme, efter at jeg nu i 2 uger har været tilbage på skolebænken, og selvom det langt fra er hver dag, jeg er af sted, så har det været dejligt både at få lidt struktur på hverdagen igen, men også at komme tilbage og suge til mig – jeg har faktisk savnet at lære noget, hvis man kan udtrykke sig på den måde.

Sommerferiestemningen har vi dog ikke helt lagt fra os, for vi har jo været så heldige, at solen pludselig skinner fra en stort set skyfri himmel hver eneste dag – hvor blev det vejr lige af imens det rent faktisk var sommer? – og derfor stornyder vi nu terrassen hver eftermiddag, hvor der slikkes sol i solstolen, nydes kølige drikke og nippes til små snacks inden maden.

Det lader virkelig til, at september bliver en helt fantastisk og lun måned og det smitter selvfølgelig af på både humøret og madplanen – vi tager derfor en uge hvor efterårsmaden godt nok gør sit indtog, men hvor et par af de lette sommerretter også får lov til at lege med.

Madplan uge 37.

Mandag – Ugen starter godt med en shepherd’s pie med chorizo og oksekød – egentlig har jeg vist på et tidspunkt fået fortalt, at en ægte shepherd’s pie er lavet med lammekød, hvilket giver ret god mening, navnet taget i betragtning. Derimod kaldes dette her en cottage pie, men alligevel bliver shepherd-navnet bare ligesom ved med at hænge ved denne her skønne ret med oksekød og kartoffelmos. Jeg laver en god stor portion, så der er rester.

Tirsdag – Rigtig mange steder sælges store, fine porrer nu og jeg har allerede bestemt, at jeg vil bruge et par stykker til en lækker porretærte med bacon, som meget passende kan komme på menuen tirsdag.

Onsdag – Onsdag skal vi have rester af vores shepherd’s pie fra mandag og så skal vi have artiskokker, som bliver dyppet i smør og salt til forret – jeg var nemlig så heldig, at spotte et par kæmpemæssige artiskokker forleden dag.

Torsdag – De lækreste, danske tomater myldrer frem nu – både i drivhusene og hos grønthandleren og jeg har planer om at købe en ordentlig portion og lave en skøn tomatsuppe. Til suppen laver jeg nogle af de her små tomat- og mozzarellabrød med basilikum – de smager allerbedst med gode, solmodne tomater.

Fredag – Der skal et par gode bøffer eller måske en culottesteg på grillen og tilbehøret bliver en hjemmelavet whiskeysauce, de her skønne, ristede kartofler og en portion bønnefritter.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på en skøn og cremet spaghetti carbonara – comford food, når det er allerbedst.

Søndag – Vi glæder os allerede til en skøn søndagsmiddag bestående af denne her ovnbagte laks med sennep og honning, som bliver serveret med en lækker og farverig rissalat.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)