På denne her tid af året, hvor æbler, pærer og blommer nærmest sidder på spring på grenene og bare venter på at dumpe ned i græsset, er det jo oplagt at bage kager med frugt og én af de rigtig nemme kager, som kan laves på ganske kort tid, når kagetrangen melder sig såvel søndag eftermiddag som tirsdag aften, er denne her skønne pæretærte med makroner, som jeg havde med over til Tommy og Kim, da vi var i madklub forleden aften.

Kombinationen af de saftige pærestykker og de knasende sprøde makroner går ualmindeligt godt sammen – især hvis kagen serveres med lidt syrlig creme fraiche ved siden af – og selvom der ikke ligefrem er tale om en decideret smuk kage, hvad den slags kager jo sjældent er, så tager den altså stikket hjem på velsmag. Der er med andre ord tale om en rigtig efterårskage, som er perfekt at spise i store stykker på såvel solskinsdage som regnvejrssøndage – gerne med varm te i krusene og tændte stearinlys.

 

 

Jeg serverer som oftest kagen med creme fraiche – enten naturel eller rørt sammen med lidt vanillepulver og måske 1 tsk sukker,  men det smager også skønt, at servere makrontærten med en klat kold flødeskum eller måske en kugle god vanilleis. Kagen kan i øvrigt sagtens bages med andre slags frugt, så hvis ikke man har lyst til at bruge pærer, eller ikke lige kan skaffe nogle, der er bare i nærheden af at være modne, så kan de udskiftes med æbler eller blommer, ligesom det smager skønt med rabarber, når de er i sæson i forsommeren.

Pæretærte med makroner.

4-6 pers.

2 store eller 3-4 små saftige pærer – pærer fra dåse kan også bruges

5 æggehvider

50 gr sukker

2 tsk vanillesukker

125 gr smeltet smør

50 gr hvedemel

1 pose makroner (250 gr), knuste

perlesukker til pynt

Skræl evt. pærerne og skær dem i mundrette stykker. Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt herefter sukker og vanillesukker og pisk til en blød og luftig marengsmasse. I en anden skål blandes smeltet smør, hvedemel og knuste makroner. Marengsmassen vendes forsigtigt i makrondejen sammen med pærestykkerne. Fordel dejen i en springform (ca. 22-24 cm) foret med bagepapir, pynt evt. med lidt perlesukker på toppen og bag kagen ved 160 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time til den er gylden og gennembagt. Afkøl kagen og server med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis.

Note. Den nemmeste måde at knuse makroner på er ved at komme dem i en frysepose og køre et par gange over posen med en kagerulle eller lignende tung genstand.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)