Jeg elsker elsker ELSKER efteråret og det har jeg vist i grunden altid gjort. Altså forstå mig ret, jeg har heller ikke noget imod de andre årstider, men favoritten er og bliver efterår, hvor vi først kan glæde os til en smuk september – en kombination af sensommer og tidligt efterår, hvor naturen begynder at flamme i smukke røde og gyldne farver og hvor himlen er så blå, så blå. Derefter en oktober med duften af brænderøg i luften, varm hyldebærsaft og løvfald og endelig november – den smukkeste før-julemåned med stjerneklare nætter, frost i luften, blå skumringstimer, lyskæder i træerne og hyggelige forberedelser. Jeg kan slet ikke få efterår nok.

Først gælder det dog en dejlig september måned og jeg har herunder listet nogle af de ting om, som jeg særligt ser frem til.

I september glæder jeg mig til…

  • At lave en ordentlig portion hjemmelavet hyldebærsaft. Det er godt nok lidt tidligere, end vi plejer, men vi kørte forbi nogle hyldebærbuske forleden dag og om 1-2 uger skulle de være helt klar til at plukke. Heldigvis findes der jo både hyldebærbuske som står i sol og i skygge, så mon ikke vi har chancen for at lave hyldebærsaft et godt stykke hen i oktober, som vi plejer?
  • At gå lange ture på varme og solrige septemberdage og bare nyde den blå himmel og det gyldne landskab og måske også plukke en buket lyng eller 2 med hjem.
  • At udskifte beplantningen i krukkerne med efterårsblomster – krysantemum, pyntekål og lyng – jeg må også hellere få lidt pyntegræskar indkøbt til fortrappen.
  • At det bliver lidt tidligere mørkt om aftenen, så det igen er tid til stearinlystænding og hygge i sofaerne med gode film og serier.
  • At det igen er sæson for græskar, så jeg kan svælge i butternut, hokkaido, spaghettisquash og hvad de nu alle sammen hedder. Jeg er vild med græskar og bruger dem meget gerne i madlavningen i løbet af efteråret og vinteren – har også planer om, at jeg vil prøve at lave en pumpkin-pie i år – jeg er ret vild med dem, men har endnu ikke selv prøvet at bage en.
  • At jeg skal en tur på biblioteket og hente en ordentligt stak bøger – både kogebøger og skønlitteratur. Selvom det er hyggeligt at ligge i haven og læse, så er det mindst lige så hyggeligt at læse på sofaen om aftenen med et tæppe over benene og september formår på fornemste vis at kombinere både have-og sofalæsning.
  • At vi igen kan se frem til en omgang “Bagedyst” i fjernsynet – jeg synes virkelig, at det er et både hyggeligt, underholdende og inspirerende program og herhjemme inkluderer det selvfølgelig kage og varm te.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)