Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Spaghetti med kødboller – nem opskrift.

29 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Oksekød, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta
Gå direkte til opskriften

Danskerne er storforbrugere af hakket kød og i rigtig mange hjem serveres der med jævne mellemrum spaghetti med kødsauce. Herhjemme er vi også rigtig gode til at bruge hakket kød i madlavningen. Men i stedet for den klassiske spaghetti bolognaise, er det nok lidt oftere en portion spaghetti med kødboller, som står på bordet. Ikke fordi, at vi ikke bryder os om bolognaise. Personligt er jeg bare ret vild med en lækker tomatsauce. Og så er der er altså også noget lidt hyggeligt over de små kødboller.

Se også – Lasagne med oksekød I Spaghetti med kødsauce I Indbagte pizza 

Spaghetti med kødboller – min bedste opskrift.

Jeg bruger hakket oksekød til mine kødboller, men selvfølgelig kan man bruge en blanding af oksekød og svinekød. Det smager for øvrigt også godt at lave kødbollerne på hakket kyllingekød. Det tager selvfølgelig lidt tid at trille de små kødboller, men det er absolut til at overskue. Og har man børn, så kan de jo passende trille kødbollerne, imens tomatsaucen simrer på komfuret. Måske især et hit hos mindre børn, der gerne vil være med til at lave mad, selvom det indimellem kan være lidt begrænset, hvad man kan sætte dem til.

Selv triller jeg kødbollerne til kugler på størrelse med små valnødder. Det tager måske 5-7 minutter, men det er faktisk ret hyggeligt. Madlavning er virkelig afslapning for mig.

Tip! Se tips til den lækreste, cremede tomatsauce under opskriften. 

4,27 fra 34 stemmer

Spaghetti med kødboller

Samlet tid1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 2 tsk tørret oregano
 • ½ liter passata tomater (blendede tomater)
 • 1 ds hakkede tomater
 • 1 dl mælk (kan erstattes af vand)
 • 4 dl vand (erstat evt. lidt vand med rødvin)
 • 1 tsk sukker

Kødboller

 • 450 gr hakket oksekød
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • 1 tsk tørret oregano
 • 1 æg
 • 2 spsk hvedemel
 • 500 gr tørret spaghetti
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Opvarm olien i en stor gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
 • Tilsæt oregano, passata tomater, hakkede tomater, mælk, vand og sukker. Bring saucen i kog og lad den simre i ca. 15 minutter.
 • Imens blandes hakket oksekød, presset hvidløg, oregano, æg, hvedemel, salt og peber til en sammenhængende fars. Tril farsen til kødboller på størrelse med en lille valnød og læg dem på en tallerken.
 • Når saucen har simret i ca. 15 minutter, dumpes kødbollerne i. Husk, at der ikke må røres i gryden de første 10 minutter efter at kødbollerne er kommet i. Så kan de gå i stykker.
 • Lad saucen simre under låg i 30-40 minutter indtil saucen er kogt ind, og er tyk og lækker. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere sukker.
 • Kog spaghettien efter anvisning på pakken og lad den afdryppe i en sigte.
 • Vend spaghettien sammen med sauce og kødboller og server i dybe tallerkner, evt. med et drys friskrevet parmesan på toppen.

Den bedste, cremede tomatsauce.

Tomatsaucen laver jeg på passata tomater. Det er blendede tomater, som man kan købe på karton/flaske i stort set alle supermarkeder, og de står som regel sammen med de øvrige tomatprodukter.

De blendede tomater giver en ekstra cremet tomatsauce, som varmt kan anbefales. Kan man ikke skaffe passata tomater, så kan man i stedet bruge almindelige hakkede tomater på dåse. Giv dem evt. en tur med stavblenderen inden brug, hvis de skal være blendede ligesom passata tomater.

For at gøre saucen ekstra lækker og cremet bruger jeg også en lille smule mælk. Og faktisk kan man også bruge fløde. Præcis ligesom mange bruger en smule fløde til tomatsuppen, for at gøre den ekstra cremet og lækker. Men det bestemmer man jo helt selv, og ønsker man ikke at bruge mælk (eller fløde), så erstatter man bare med vand.

En lækker anretning.

Jeg arrangerer gerne spaghettien og kødbollerne i 2 dybe tallerkner, men er man mere end to personer, kan man med fordel anrette pastaen i en stor (eventuelt opvarmet) skål. Gerne pyntet med revet parmesan og frisk basilikum på toppen. Server evt. en kurv med lunt hvidløgsbrød eller lignende kuvertbrød ved siden af. Og så er der ellers let og lækker aftensmad i bedste Lady og Vagabonden stil, som både kan serveres til hverdag og fest. Og for store såvel som små gæster.

Subscribe
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne
6 år siden

Vi ender som regel i den klassiske bolognaise, så jeg tror, denne ret skal prøves i stedet! Men et lille spørgsmål: Et karton passata tomater.. Hvor meget er det i det karton? Jeg kan ikke finde det hos mit lokale supermarked, – så jeg tænkte, om det er samme type indhold som i de små dåser tomatpure? (I så fald skal jeg bare vide mængden i et karton, så jeg kan beregne, hvor mange dåser, der skal bruges :-))

Sarah
6 år siden

Virkelig en vildt lækker ret- mums.

Olivia
5 år siden

Super lækker og nem ret – nu har jeg lavet det to gange inden for kort tid i håb om at der var rester til dagen efter men det er simpelhen blivet spist rub og stub BEGGE gange. Næste gange må det blive en dobbeltportion.
Istedet for passata har jeg brugt hakkede tomater, tomatpure og salt som fik en tur med stavblenderen, det kan klart anbefales her fra hvis man lige står og mangler passata.

Trine Hald
4 år siden

Kan man evt bytte mælk ud med fløde, eller bliver den så for fed?

Tina Nielsen
4 år siden

Denne opskrift er blevet en af mine favoritter.

Tanja
3 år siden

5 stars
Hej 🙂
Lavede retten igår (smager fantastisk) Mit spørgsmål er om jeg kan fryse retten ned, da der er ret meget tilbage 🙂
Sommer hilsner Tanja

Marie Louise
3 år siden
Svar  Tanja

5 stars
Denne ret er en af de helt store livretter herhjemme, som efterhånden er blevet lavet rigtig mange gange 😊 Opskriften sidder på rygraden med lidt justeringer efter vores egne erfaringer og smag og er altid et hit. Bla bruger jeg frisk persille og revet parmesan i kødbollerne for smagen og havregryn i stedet for mel – det gør jeg i stort set al fars. Timian eller rosmarin i sausen i stedet for oregano som jeg ikke er så vild med. Men det er jo netop det fede ved den slags opskrifter at de kan varieres efter smag og behag.

Tak for en super blog som jeg bruger hver uge

Sarah
4 år siden

Elsker denne ret og deler den ofte ud til veninderne..

Cher
2 år siden
Svar  Sarah

Hvor meget pasta til opskriften? ☺

Anita Hedegaard
1 år siden

Hej
Kan man bruge Suga della casa tomatsovs i stedet for passata tomater?

Anne
3 år siden

Hej hvor for bliver min ret ikke tyk??

ann
2 år siden

Hej, har delt ud af dine opskrifter, min søn i Spanien, har tilmeldt sig, så han får dine opskrifter.
Har ikke lavet denne endnu men skal, når jeg laver italienske kødboller steger jeg dem og kommer dem i sovsen, hvad siger du til det. ??

Kæmpe krammer til dig, for alle dine gode og nemme opskrifter.
Kh Ann

Mette
1 år siden

Hejsa! Jeg har lavet en af dine lignende retter, fra din bog. 🥰 Den der hedder kødboller I tomatsauce, hvor de bliver lavet i en pande. Men! Jeg har et ret træls og tilbagevendende problem, når jeg laver pastasauce. Den smager bittert! Har en træls bitter eftersmag. Har brugt hakkede tomater.. Har du en ide om, hvad jeg kan have gjort forkert? Eller tips til at fixe det? 🙏😊

Mette
1 år siden

Det kan det bestemt! Jeg kan nemlig ikke lide stykker at løg, så jeg både stavblender løg og hvidløg sammen og bruner det kort på panden! 😳 Så det er nok synderen.. 🙈 Jeg ved ikke om det kan undgås, hvis jeg undlader at gøre det med især hvidløget.

robert
11 måneder siden

5 stars
Jeg tænkte at jeg bare brugte 2 dåser hakkede tomater…
Kan ikke anbefales!
Skidtet vik ikke rigtig koge ind….
Så op med lidt mere varme og lad det koge godt
En lille meljævning og smage til…
Det er en super opskrift… Og e smager super godt
Men det smager super godt