Danskerne er storforbrugere af hakket kød og i rigtig mange hjem serveres der med jævne mellemrum spaghetti med kødsauce. Herhjemme er vi også rigtig gode til at bruge hakket kød i madlavningen. Men i stedet for den klassiske spaghetti bolognaise, er det nok lidt oftere en portion spaghetti med kødboller, som står på bordet. Ikke fordi, at vi ikke bryder os om bolognaise. Personligt er jeg bare ret vild med en lækker tomatsauce. Og så er der er altså også noget lidt hyggeligt over de små kødboller.

Se også – Lasagne med oksekød I Spaghetti med kødsauce I Indbagte pizza 

Spaghetti med kødboller – min bedste opskrift.

Jeg bruger hakket oksekød til mine kødboller, men selvfølgelig kan man bruge en blanding af oksekød og svinekød. Det smager for øvrigt også godt at lave kødbollerne på hakket kyllingekød. Det tager selvfølgelig lidt tid at trille de små kødboller, men det er absolut til at overskue. Og har man børn, så kan de jo passende trille kødbollerne, imens tomatsaucen simrer på komfuret. Måske især et hit hos mindre børn, der gerne vil være med til at lave mad, selvom det indimellem kan være lidt begrænset, hvad man kan sætte dem til.

Selv triller jeg kødbollerne til kugler på størrelse med små valnødder. Det tager måske 5-7 minutter, men det er faktisk ret hyggeligt. Madlavning er virkelig afslapning for mig.

Tip! Se tips til den lækreste, cremede tomatsauce under opskriften. 

Print opskrift Pin opskrift
4.59 fra 12 stemmer

Spaghetti med kødboller

Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 2 tsk tørret oregano
 • ½ liter passata tomater (blendede tomater)
 • 1 ds hakkede tomater
 • 1 dl mælk (kan erstattes af vand)
 • 4 dl vand (erstat evt. lidt vand med rødvin)
 • 1 tsk sukker

Kødboller

 • 450 gr hakket oksekød
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • 1 tsk tørret oregano
 • 1 æg
 • 2 spsk hvedemel
 • 500 gr tørret spaghetti
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Opvarm olien i en stor gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
 • Tilsæt oregano, passata tomater, hakkede tomater, mælk, vand og sukker. Bring saucen i kog og lad den simre i ca. 15 minutter.
 • Imens blandes hakket oksekød, presset hvidløg, oregano, æg, hvedemel, salt og peber til en sammenhængende fars. Tril farsen til kødboller på størrelse med en lille valnød og læg dem på en tallerken.
 • Når saucen har simret i ca. 15 minutter, dumpes kødbollerne i. Husk, at der ikke må røres i gryden de første 10 minutter efter at kødbollerne er kommet i. Så kan de gå i stykker.
 • Lad saucen simre under låg i 30-40 minutter indtil saucen er kogt ind, og er tyk og lækker. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere sukker.
 • Kog spaghettien efter anvisning på pakken og lad den afdryppe i en sigte.
 • Vend spaghettien sammen med sauce og kødboller og server i dybe tallerkner, evt. med et drys friskrevet parmesan på toppen.

Den bedste, cremede tomatsauce.

Tomatsaucen laver jeg på passata tomater. Det er blendede tomater, som man kan købe på karton/flaske i stort set alle supermarkeder, og de står som regel sammen med de øvrige tomatprodukter.

De blendede tomater giver en ekstra cremet tomatsauce, som varmt kan anbefales. Kan man ikke skaffe passata tomater, så kan man i stedet bruge almindelige hakkede tomater på dåse. Giv dem evt. en tur med stavblenderen inden brug, hvis de skal være blendede ligesom passata tomater.

For at gøre saucen ekstra lækker og cremet bruger jeg også en lille smule mælk. Og faktisk kan man også bruge fløde. Præcis ligesom mange bruger en smule fløde til tomatsuppen, for at gøre den ekstra cremet og lækker. Men det bestemmer man jo helt selv, og ønsker man ikke at bruge mælk (eller fløde), så erstatter man bare med vand.

En lækker anretning.

Jeg arrangerer gerne spaghettien og kødbollerne i 2 dybe tallerkner, men er man mere end to personer, kan man med fordel anrette pastaen i en stor (eventuelt opvarmet) skål. Gerne pyntet med revet parmesan og frisk basilikum på toppen. Server evt. en kurv med lunt hvidløgsbrød eller lignende kuvertbrød ved siden af. Og så er der ellers let og lækker aftensmad i bedste Lady og Vagabonden stil, som både kan serveres til hverdag og fest. Og for store såvel som små gæster.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)