Hjemmelavet kakaopulver med karamel…

4 kommentarer
Drikke, Julemad og juleopskrifter
Gå direkte til opskriften

Efterår rimer bare på varm kakao – jeg trængte i hvert fald til en stor kopfuld at varme mig på, da Villy og jeg kom hjem efter en god lang gåtur rundt om søen. Bladene er for alvor begyndt at gulne nu – de drysser lige så stille af træerne og lægger sig til rette på jorden, men ellers har efteråret godt nok være noget længe undervejs, hvilket også tydeligt kan ses på de mange, grønne blade, som stadig sidder tilbage på grenene. Det er til gengæld blevet køligere og en smule diset var det også. Den varme kakao var derfor super aktuelt og der blev sørme også tilføjet både flødeskum og skumfiduser på toppen. Man skal jo ikke glemme at forkæle sig selv.

Jeg har tidligere blogget om hjemmelavet kakaopulver, eller instant kakaopulver, som man også kan kalde det og det er altså en genial opfindelse. Det tager ikke meget mere end 5 minutter at lave sådan en omgang, men det smager bare så meget bedre end det færdige kakaopulver, som kan købes i supermarkedet og som skal røres ud i mælk eller vand. Det er dog ved at være noget tid siden, at vi har haft kakaopulver herhjemme, for det har ligesom ikke rigtigt været vejr til varm kakao hen over sommeren, men forleden dag fik jeg lavet en kæmpe portion og denne her gang blev den lavet på chokolade med karamel, hvilket bestemt ikke gjorde resultatet ringere.

Jeg brugte en god drikke- og bagekakao (ikke Nesquik og lign. som primært består af sukker) samt et par af de gode, mørke plader chokolade med karamelsmag til kakaopulveret. Husk at chokoladen ikke må være med flydende karamel, bare karamelstykker. Jeg kunne også sagtens forestille mig, at bruge chokolade med mint eller orangesmag, men det må blive næste gang. Jeg er sikker på, at der nok skal blive drukket mange kopper varm kakao i år, efter jeg har fundet ud af, hvor nemt det er at få varm kakao på den “gammeldags” måde med rigtig kakaopulver og chokolade.

Der er selvfølgelig metoden med blot at smelte lidt mørk chokolade i varm mælk, men på en eller anden måde synes jeg altid, at der ligger en masse usmeltet chokolade i bunden af koppen – i hvert fald hvis der bruges chokolade med en ordentlig kakaoprocent. Mon jeg er den eneste med det problem?

Skulle der nu sidde nogle derude, som ikke er så meget til varm kakao, men som stadig gerne vil have et strejf af chokolade, så kan jeg anbefale at smutte 1 teskefuld hjemmelavet kakaopulver i kaffen eller måske i en cafe latte – det giver en super lækker choko kaffe eller choco latte, som evt. kan toppes med flødeskum og chokoladedrys på toppen. Mums.

5 fra 1 stemme

Kakaopulver med karamel

Samlet tid10 min

Ingredienser

  • 125 gr god mørk chokolade med karamelstykker (fx Lindt eller Marabou)
  • 50 gr god kakaopulver
  • 150 gr sukker
  • 1 spsk maizena
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i en food processor sammen med de øvrige ingredienser. Kør det hele til en jævn masse. 
  • Opbevar kakaopulveret i en fin dåse eller lignende lufttæt beholder indtil brug. 
  • Har man ikke en foodprocessor, kan chokoladen hakkes meget fint med en kniv eller i en minihakker. Den kan også rives på et rivejern. Derefter skal alle ingredienserne blot blandes i en skål og kan efterfølgende hældes i en dåse.
  • Ved servering varmes mælk i en gryde eller i en kop i mikrobølgeovnen og der røres kakaopulver i den varme mælk. Styrken på kakaoen afhænger af smag og behag. Det er derfor svært at angive helt præcist, hvor mange kopper portionen rækker til, men beregn ca 1 stor tsk kakaopulver pr. dl mælk.
Maizenaen bevirker, at pulveret ikke klumper, når det røres ud i mælken. Det medvirker desuden til lækkert, cremet skum på toppen af kakaoen. Man kan mulighvis udelade maizena, men jeg må indrømme, at jeg endnu ikke selv har prøvet det.
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Marianne Holst
6 år siden

Uhm, vist lige det vi skal bruge nu i den kolde tid.
Men lige et spørgsmål, hvorfor skal der maizena i?
Hilsen Marianne

Christina
6 år siden

Hej Anne-Kathrine. Det ser meget lækkert ud, hvor længe tror du pulveret kan holde?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)