Efterår rimer bare på varm kakao – jeg trængte i hvert fald til en stor kopfuld at varme mig på, da Villy og jeg kom hjem efter en god lang gåtur rundt om søen. Bladene er for alvor begyndt at gulne nu – de drysser lige så stille af træerne og lægger sig til rette på jorden, men ellers har efteråret godt nok være noget længe undervejs, hvilket også tydeligt kan ses på de mange, grønne blade, som stadig sidder tilbage på grenene. Det er til gengæld blevet køligere og en smule diset var det også, så det med den varme kakao var super aktuelt og der blev sørme også tilføjet både flødeskum og skumfiduser på toppen – man skal jo ikke glemme at forkæle sig selv.

Jeg har tidligere blogget om hjemmelavet kakaopulver, eller instant kakaopulver, som man også kan kalde det og det er altså en genial opfindelse. Det tager ikke meget mere end 5 minutter at lave sådan en omgang, men det smager bare så meget bedre end det færdige kakaopulver, som kan købes i supermarkedet og som skal røres ud i mælk eller vand. Det er dog ved at være noget tid siden, at vi har haft kakaopulver herhjemme, for det har ligesom ikke rigtigt været vejr til varm kakao hen over sommeren, men forleden dag fik jeg lavet en kæmpe portion og denne her gang blev den lavet på chokolade med karamel, hvilket bestemt ikke gjorde resultatet ringere.

Jeg brugte et par af de gode, mørke plader chokolade med karamelsmag – husk det ikke må være med flydende karamel, bare karamelstykker – men jeg kunne også sagtens forestille mig, at bruge chokolade med mint eller orangesmag. Det må blive næste gang, for jeg er sikker på, at der nok skal blive drukket mange kopper varm kakao i år, efter vi har fundet ud af, hvor nemt det er at få varm kakao på den “gammeldags” måde med rigtig kakaopulver og chokolade. Der er selvfølgelig metoden med blot at smelte lidt mørk chokolade i varm mælk, men på en eller anden måde synes jeg altid, at der ligger en masse usmeltet chokolade i bunden af koppen – i hvert fald hvis der bruges chokolade med en ordentlig kakaoprocent.

 

 

Skulle der nu sidde nogle derude, som ikke er så meget til varm kakao, men som stadig gerne vil have et strejf af chokolade, så kan jeg anbefale at smutte 1 teskefuld hjemmelavet kakaopulver i kaffen eller måske i en cafe latte – det giver en super lækker choko kaffe eller choco latte, som evt. kan toppes med flødeskum og chokoladedrys. Mums.

Hjemmelavet instant kakaopulver til varm karamel-chokolade.

125 gr god chokolade med karamelstykker, fx fra Lindt eller Marabou – ikke flydende karamel

50-55  gr god kakaopulver – rigtigt kakaopulver ikke nesquick eller lign.

150 gr sukker

1 stor spsk maizena

1 nip salt

½ tsk vanillepulver

Hak chokoladen groft og kom den i en food processor sammen med de øvrige ingredienser. Kør det hele til en jævn masse og opbevar derefter kakaopulveret i en fin dåse eller lignende lufttæt beholder. Har man ikke en foodprocessor, kan chokoladen hakkes meget fint med en kniv eller i en minihakker, eller den kan rives på et rivejern. Derefter skal alle ingredienserne blot blandes i en skål og kan efterfølgende hældes i en dåse.

Ved servering varmes mælk i en gryde eller i en kop i mikrobølgeovnen og der røres kakaopulver i den varme mælk. Styrken på kakaoen afhænger af smag og behag og det er derfor også svært at angive helt præcist, hvor mange kopper portionen rækker til, men beregn i omegnen af 1 stor tsk kakaopulver pr. dl mælk.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)