Mad i fad er i høj kurs herhjemme hos os og derfor kan det ikke komme som nogen overraskelse, at vi begge var vilde med denne her kartoffel-lasagne med god, italiensk skinke og mozzarellaost, som vi fik til aftensmad for nylig. Mage til let og lækker aftensmad skal man lede længe efter og kombinationen af de møre kartofler, den cremede æggemasse og masser af boblende, varm ost på toppen var et sikkert middags-hit. Vi fik en lækker, blandet salat ved siden af, men salaten kan selvfølgelig udskiftes med andre former for grønt eller helt droppes, hvis ikke lige man føler for det. Man kan også tænke grønsagerne ind i retten og eksempelvis udskifte nogle af kartoflerne med rodfrugter i skiver, tilføje forårsløg eller porrer eller hvad ved jeg. Mulighederne er med andre ord mange.

Jeg vælger stort set altid at give kartoflerne et opkog, når de skal bruges til retter a la denne her, flødestuvede kartofler, oksekød i fad med kartoffel-låg eller noget helt fjerde, for der er ikke noget mere trist, end at sidde med en hel portion kartofler som knaser, når de i virkeligheden skulle have været dejlig møre og have suget masser af smag til sig. Alternativt kan man dække fadet med folie – så osten ikke bliver alt for mørk – og give fadet lidt længere tid i ovnen. Dermed skulle kartoflerne kunne nå at blive helt færdige, men man kan også sagtens bruge kolde, kogte kartofler som skæres i skiver, hvis man alligevel har en rest liggende i køleskabet.

Bryder man sig ikke om skinke, kan den sagtens udelades – det giver en super lækker vegetar-kartoffel-lasagne, men i det tilfælde ville jeg nok skrue lidt op for mængden af ost og desuden bruge en, som tilføjer lidt mere smag, fx en cheddar. Derudover ville jeg nok også tilføje lidt rosmarin, chili, paprika eller andre krydderier til æggemassen, men det kan man jo gøre, uanset om man bruger skinke eller ej. Skinken kan selvfølgelig også udskiftes med kylling, eksempelvis kan jeg anbefale at man bruger en portion pulled chicken, ligesom hakket, letkrydret oksekød også er lækkert.

Vi spiste en lækker, blandet salat ved siden af lasagnen, for jeg havde lidt forskellige salatgrønsager liggende, som skulle bruges, men salaten kan selvfølgelig udskiftes med andre former for grønt eller helt droppes, hvis ikke man føler for det. Man kan også tænke grønsagerne ind i retten og eksempelvis udskifte nogle af kartoflerne med rodfrugter i skiver, tilføje forårsløg eller porrer eller hvad ved jeg. Mulighederne er med andre ord mange og denne her lækkerbisken er i hvert fald kommet for at blive i vores køkken.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Kartoffellasagne med skinke og mozzarella.

Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 900 gr kartofler
 • 200 gr god skinke
 • 100 gr revet mozzarellaost
 • 2 æg
 • 1 dl creme fraiche
 • 2 tomater (skåret i tynde skiver)
 • salt og peber
 • evt. hakket persille

Fremgangsmåde

 • Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og giv dem et opkog i letsaltet vand, til de er lige netop møre. Hæld vandet fra kartoflerne og placer 1/4 af kartoffelskiverne i bunden af et ildfast fad. Fordel 1/4 af skinken og herefter 1/4 af osten ovenpå kartoffelskiverne. Gentag med kartoffelskiver, skinke og ost til der ikke er mere, men gem den sidste portion ost. 
  Pisk æggene sammen med creme fraiche, salt og peber og hæld blandingen over fadet. Fordel tomaterne på toppen og drys det sidste af osten over. Bag lasagnen ved 200 grader varmluft i ca 30 minutter, til toppen er gylden og lasagnen er gennembagt. Drys evt. med hakket persille og server med salat.

Noter

Æggemassen kan sagtens smages til med lidt chili, paprika, muskat, rosmarin, timian eller andre krydderier efter smag.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)