Efter en dejlig fødselsdagsfest i går aftes, hvor de sidste gæster tog hjem ved 00:30-tiden, er vi i dag en lille smule trætte og efter en hyggelig morgenmad og en lille gåtur med Villy, er vi her til eftermiddag søgt ind på sofaerne med bløde tæpper, tændte stearinlys, varm te og en pind i brændeovnen.

Heldigvis er det jo et rigtigt efterårs-indendørs-hygge vejr i dag og så er det jo bare en ekstra bonus, at der er fyldt med dejlige rester fra i går i køleskabet – der er blandt andet masser af kiks og gode oste og så denne her lækre tærte med fyld af porrer, kylling, bacon og karry. Faktisk blev der spist ret godt af tærten i går, men heldigvis var der lige et par stykker tilbage, som vi har spist til frokost med lidt salat til og jeg synes faktisk, at tærten smager mindst lige så godt kold, som når den er varm.

Kombinationen af porrer, kylling, karry og bacon er jo altid lækker – det er denne her skønne pastasalat fx et glimrende eksempel på – men derudover kan man også tilsætte lidt ananas i tern til tærtefyldet, hvis man bryder sig om den slags. Det er jeg selv ret vild med og jeg kan også anbefale, at supplere med løg i tern, forårsløg eller peberfrugt. I det hele taget er der jo nærmest ingen ende på, hvad man kan komme i en tærte og det er en super nem måde, at få ryddet ud i grønsagsskuffen på.

 

 

Og dette var så ordene fra mig i dag – nu vil jeg gå i køkkenet og lave en stor grydefuld popcorn til os og så skal der puttes med Villy på sofaen – måske skal vi se et par afsnit af en serie eller en god film og måske skal vi også lige have en lille middagslur, inden det bliver tid til at tænke på aftensmaden. Kort sagt, en lørdag af de allerbedste.

Rigtig dejlig weekend til alle Jer, som kommer her forbi.

Porretærte med kylling, karry og bacon.

3-4 pers.

1 portion tærtedej efter denne her opskrift eller 1 rulle færdiglavet tærtedej

1 pk bacon i tern

250-300 gr kyllingebryst uden skind, skåret i mundrette tern

1 stor porre, skåret i tynde ringe

2 tsk karry

4-5 æg

2 dl creme fraiche

75 gr revet ost

salt og peber

Udrul tærtedejen og beklæd en tærteform med dejen. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag den ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter. Bruges færdiglavet tærtedej, forbages den efter anvisning på pakken.

Opvarm en stor pande og svits bacon brunt og sprødt heri. Tag baconstykkerne af panden og brun herefter kyllingen i det tiloversblevne baconfedt. Tilsæt porrer i tynde ringe og sauter i et par minutter. Tilsæt karry og det stegte bacon og rør godt rundt, så karryen fordeles. Fordel fyldet i et jævnt lag i den forbagte tærtebund.

Æg, creme fraiche, revet ost, salt og peber piskes sammen og hældes over tærtefyldet. Bag tærten ved 200 gr varmluft i 25-30 minutter til tærten er gylden og æggemassen er stivnet. Server med salat.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)