Madplan uge 40…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så nåede vi oktober og vi er for alvor begyndt at kunne mærke efteråret. Pludselig er det mørkt om aftenen, uden at man rigtig har tænkt over det – jeg bliver i hvert fald stadig overrasket, når jeg går rundt og tænder lysene, efter vi har spist til aften, men omvendt er det også hyggeligt, at tænde stearinlys og putte sig i sofaen med en god serie og varm te.

Den kommende uge byder ikke på det store for vores vedkommende – der er mest tale om hyggelige hverdage uden planer, hvilket jeg altid synes er dejligt. Lige så sjovt det kan være med masser af planer og arrangementer, ligeså rart kan det være at vide, at man bare kan slappe af – noget som især forstærkes på denne her tid af året, hvor vi rykker indendøre og “hulebyggeren” kommer op i mig. Noget af det bedste er at gå rundt i stuerne og tænde stearinlys og vide, at der ligger en dejlig lang og afslappende aften foran os.

Madplan uge 40.

Mandag – Ugen starter godt med en portion spaghetti og kødboller i en virkelig lækker og aromatisk tomatsauce. En rigtig klassiker, som serveres i en stor, opvarmet skål med drys af friskrevet parmesan, sorte oliven og hakket, frisk basilikum – nogle gange ligger det halve af oplevelsen altså i serveringen og en helt almindelig hverdagsret kan med få midler løftes til nye højder. Af samme grund bruger vi ret mange krydderurter herhjemme – det ser bare godt ud med et grønt drys på maden.

Tirsdag – Ugens suppe bliver denne her lækre porresuppe med flødeost. For at få lidt ekstra fylde til suppen, skræller jeg lige et par kartofler, som skæres i tern og tilsættes sammen med porrerne. Tilbehøret bliver de her skønne frøsnappere med pikantost, som jeg nærmest lige har bagt, men som allerede bliver efterspurgt igen herhjemme – de er virkelig lækre til suppe.

Onsdag – Onsdag byder på en rigtig efterårsklassiker, nemlig forloren hare og det bliver i denne her version med mini-harer, som serveres i fad med brun sauce – en let modereret udgave af den klassiske hare, men bestemt ikke mindre lækker. Tilbehøret bliver små ristede kartofler, lidt ovnbagte rodfrugter og så selvfølgelig ribsgelé.

Torsdag – Jeg har fået en ordentlig omgang tomater af min mor, som netop har rippet alle tomatplanterne i drivhuset for de fine, røde basser. En del bliver bare spist som de er – i salater, som snacks, eller på en æggemad, men nogle af de store bøftomater skal bruges til denne her lækre tomatlasagne med bechamelsauce. Tilbehøret bliver salat og måske lidt brød – kan være, der er et par frøsnappere til overs fra tirsdag, som kan lunes.

Fredag – Disse her skønne koteletter i fad med pikantost og bacon, som hurtigt er blevet en kæmpe favorit både hjemme hos os og på bloggen, skal på menuen endnu engang. Denne gang er koteletterne dog udskiftet med kyllingebryst, men ellers er opskriften helt den samme.

Lørdag – Lørdag aften står menuen på rigtig hyggemad, for vi skal have tarte flambée eller slet og ret flammkuchen med løg og sprødstegt, lufttørret skinke. Flammkuchen er en specialitet, der minder lidt om pizza, men som oprindeligt stammer fra Alcase og også serveres mange steder i Tyskland. Jeg har bestemt, at vi denne gang skal prøve at bage den på pizzastenen i grillen og jeg er sikker på, at det nok skal blive godt.

Søndag – Min store stegegryde er igen fundet frem og søndag glæder jeg mig til at sætte gang i en lækker, langtidssimret ret, som spreder dufte af hygge og varme i hele huset. I første omgang tror jeg, at vi skal have en omgang gammeldags skibberlabskovs, som bliver serveret med rugbrød og syltede rødbeder. En af mine “simre-favoritter”, selvom der er ret mange at vælge imellem.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)