En dejlig efterårsferien lakker mod enden, imens jeg sidder og skriver dette her indlæg. En fantastisk uge, som både bød på masser af rusk og efterårsvejr, indendørshygge, kage-bagning og stearinlys, men også en forrygende smuk torsdag, hvor vi var en tur i Legoland i høj sol og nød den smukkeste, knaldblå himmel, der spillede perfekt mod de mange tusinde halloween græskar og de gule og røde blade, som hænger på træerne.

Nu er vi klar til at tage hul på endnu en uge – den sidste i oktober og igen forundres jeg over, hvor hurtigt tiden går. Jamen jeg synes jo lige, at vi har sagt farvel og tak til september. Til gengæld bliver udsigten fra vores vinduer mod skoven bare smukkere og smukkere for hver dag, nu hvor bladene for alvor har skiftet farve – efteråret er da bare den smukkeste årstid.

Madplan uge 43.

Mandag – Menuen står på kylling i karry, som traditionen tro serveres a la ristaffel – nem og lækker aftensmad på en mandag og en god måde at starte ugen på.

Tirsdag – Vi trænger til en ordentlig gang tex mex og det bliver i form af den altid populære mexicanske lasagne med oksekød og salatfyld på toppen. Mon ikke også der kunne gå hen og blive rester til madpakkerne?

Onsdag – Onsdag skal vi have tærte og det bliver denne her med tun, chili og forårsløg. Tilbehøret bliver en blandet salat af det bedste fra grønsagsskuffen og resterne fra tirsdag og bagefter skal vi have denne her lækre Pære Belle Helene kage – det er jo onsdag og her i huset er det umuligt at se “Den Store Bagedyst” uden af få kage til.

Torsdag – Menuen står på suppe og det bliver et gensyn med denne her skønne sensommersuppe med græskar, majs og kartofler, som stadig er super aktuel rent råvaremæssigt. Tilbehøret bliver en af vores favoritter, nemlig dette her lækre pull apart bread med ost og hvidløg – perfekt til suppe.

Fredag – Fredag skal vi have pasta i flødesauce med bacon og ærter – rigtig hyggelig “hurra-vi-har-weekend” aftensmad, som er både nem og lækker. Måske vi også skal forkæle os selv med lidt bland-selv slik.

Lørdag – Lørdag tager vi da lige endnu en fødselsdagsfest – for tredje weekend i træk, men så er vi også ved vejs ende i forhold til alle oktobers mange hyggelige fødselsdagsfejringer.

Søndag – Søndag står menuen på noget så hyggeligt som en flæskesteg med sprøde svær og den bliver serveret med brun sauce, ovnbagte rodfrugter og ristede kartofler. Overvejer lidt, om ikke jeg skal langtidstilberede stegen (ved ca 125 grader) – der findes ikke noget bedre end sådan en søndag eftermiddag, hvor duften af aftensmad der steger i ovnen langsomt breder sig fra køkkenet, imens forventningens glæde vokser.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)