Madplan uge 44…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Med uge 44 træder vi ind i november og dermed er der taget hul på årets næst hyggeligste måned – i hvert fald efter min opfattelse. Nu er det igen tid til, at vi så småt kan begyndte at overveje at lave gløgg, spise de første æbleskiver, tænde et par lyskæder i haven, bage en ølkage, købe de første julegaver og i det hele taget bare nyde denne dejlige måned, som er den skønneste optakt til december og julemåneden. Jeg glæder mig i hvert fald og har besluttet mig for at byde november velkommen med masser af dejlig mad.

 

 

Madplan uge 44.

Mandag – Ugen starter med en lækker kyllingepie med buttedejslåg, som i virkeligheden bedst kan betegnes som en slags “omvendt” tartelet. Det lækre kyllingefyld med asparges, champignons, ærter og gulerødder, eller hvad man nu ellers kan finde på, kommes i et fad og til sidst lægges butterdej på toppen, inden hele herligheden sættes i ovnen. Rigtig comfort food og meget lækkert.

Tirsdag – Tirsdag skal vi have et par frikadelle sandwiches med rødkål og agurkesalat, som er super nem og lækker aftensmad. Burgerbollerne bliver disse her hjemmelavede basser og tilbehøret bliver ristede kartofler og en eller anden form for dip til, måske en aioli, som også kan smøres på burgerbollerne.

Onsdag – En tærte med gulerødder og løg er ikke bare nem at lave og helt i tråd med sæsonens grønt, den smager også super godt og kan fint indgå som ugens kødløse indslag. Og vil man gerne have lidt kød til, så kan jeg anbefale et par frikadeller eller lignende – jeg regner med, at der måske bliver et par frikadeller til overs fra tirsdag, som vi enten bruger til madpakker eller spiser til tærten. Overvejer desuden, om ikke ugens kage til “Bagedysten” skal være de her lækre kakaosnitter med kokosfyld og hindbærmarmelade.

Torsdag – Menuen står på aspargessuppe med kødboller, som er en af Mortens yndlingssupper. Måske jeg lige hakker lidt persille og smider ovenpå suppen, så den bliver knap så bleg at se på og så regner jeg igen igen med at bage en portion frøsnappere med pikantost til suppen. Vi kan slet ikke få nok af de lækre frøsnappere.

Fredag – Jeg kan ganske enkelt ikke huske, hvornår vi sidst har fået fish n’ chips, men fredag aften står menuen altså på en omgang engelsk fast food med remoulade dip til – dog uden avispapir omkring 😉

Lørdag – Lørdag aften skal vi have græsk moussaka med kartofler og aubergine og jeg glæder mig allerede. Tilbehøret bliver en skøn, græsk salat og så selvfølgelig en lækker og cremet tzatziki. Måske også et lille glas rødvin.

Søndag – Jeg synes, at en af de nemmeste måder at lave en hjemmelavet pizza på, er ved at lave den som en stor focaccia, som bredes ud på en bageplade og toppes med masser af fyld. Det giver en super lækker, tyk og snasket deep pan pizza og lige præcis sådan en hjemmelavet focaccia pizza med tomatsauce, pepperoni og mozzarella står på menuen søndag.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)