I dag får I opskriften på en skøn og super nem pæretærte. For som nogle af Jer måske kan huske, så var det min fødselsdag i går. Og i den anledning bevilligede jeg mig selv en fridag. Dagen startede på bedste vis. Jeg blev vækket med både morgensang og morgenbord, dejlige gaver og masser af hygge. Og i går aftes var vi ude at spise og en tur i teatret med min familie. Alt i alt en super dejlig fødselsdag.

I dag har jeg til gengæld helt anderledes travlt, for hele familien kommer til fødselsdagsfejring i aften. Og de skal selvfølgelig forkæles med noget lækkert at spise. Derfor har jeg været i køkkenet det meste af formiddagen og har blandt andet bagt et par skønne pæretærter til kaffen. Og nu er jeg så småt ved at være klar til, at de alle sammen kommer myldrende ved 18-tiden.

Se også I Æbletærte med kanel I Pære Belle Helene kage I Blommekage

Opskrift på nem og lækker pæretærte.

Opskriften på pæretærten er ret simpel og den er efterhånden blevet min allround opskrift til diverse frugttærter. Den smager virkelig dejligt og er altid populær. Desuden er det jo en kæmpe fordel, at den er så nem at lave, når man står med så meget mad, som jeg gør i dag.

Kagen kan sagtens lunes inden servering. Og alt efter smag og behag kan den serveres med is eller flødeskum i stedet for creme fraiche. Man kan også vælge at fylde kagen med andre former for frugt. Fx æbler, rabarber, blommer, ferskner, nektariner eller friske bær, fx blåbær eller hindbær.

Print opskrift Pin opskrift
4.63 fra 24 stemmer

Pæretærte

Bagetid35 min
Samlet tid50 min
Antal: 6 stk

Ingredienser

 • 2 æg
 • 150 gr sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 125 gr hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 4 modne pærer (der kan også bruges pærer fra dåse)
 • evt. perlesukker og hakkede mandler til pynt

Fremgangsmåde

 • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
 • Tilsæt hvedemel og bagepulver og vend forsigtigt dejen sammen.
 • Fordel dejen i en mellemstor springform foret med bagepapir i bunden. 
 • Skræl pærerne og skær dem i tynde både. Placer bådene i et fint mønster ovenpå dejen og pres dem let ned i dejen. Drys med perlesukker og hakkede mandler/nødder.
 • Bag tærten ved 175 °C (varmluft) i 30-35 minutter, til kagen er gylden og gennembagt.
 • Server gerne lun med is, flødeskum eller vaniljerørt creme fraiche.

Noter

Se også - 

 

Æbletærte.

 

Blommetærte.

 

En skøn fødselsdag.

Fødselsdagsmenuen står desuden på små frikadeller, broccolisalat, lun leverpostej med bacon og champignons, min mors lækre paté med cornichoner, tærter med porrer, kylling og bacon og små wraps med friskost, lufttørret skinke og krydderurter. Desuden er der friskbagt rugbrød og franskbrød. Bagefter skal vi have et ordentligt ostebord med forskellige slags kiks og brød, chokolade og så et stykke lækker pæretærte med vaniljerørt creme fraiche.

Jeg er sikker på, at de skønne kager med pærer nok skal gøre lykke. Og ser allerede frem til at smække benene op og bare hygge mig med alle mine gæster, drikke et par glas rødvin og så ellers nyde et lækkert stykke kage med en god kop kaffe eller te ved siden af. Og måske også lige et enkelt glas bobler. Man har jo kun fødselsdag en gang om året.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)