Vi kan tilsyneladende slet ikke få nok af gryderetter herhjemme i de her dage. Måske har det noget at gøre med efterårets komme, skiftet i vejret og de koldere dage. Indenfor de seneste par uger har vi i hvert fald både spist skipperlabskovs, denne her paprikagryde med mørbrad, bacon og cocktailpølser og nu også denne her paprikagryde med kylling og bacon.

Paprikagryden lavede jeg lørdag eftermiddag og heldigvis blev der så stor en portion, at vi havde rester til søndag. Søndag tilbragte vi nemlig hele dagen i et super hyggeligt og halloweenpyntet Legoland sammen med gode venner og da vi kom hjem klokken 19, kunne jeg så bare lige tage gryden ud af køleskabet og stille den på komfuret sammen med en grydefuld ris – ren overskudsfølelse og en lille smule lykke ovenpå en dejlig dag. Kender I ikke den følelse?

Udover kylling og bacon er selve paprikagryden fyldt med løg, tomater og peberfrugt og som sædvanlig vil jeg slå et slag for, at man bruger det man har og det man kan lide. Majs og gulerødder i tern eller champignons i skiver er ret lækkert, ligesom man også sagtens kan smutte en pakke cocktailpølser i gryden, hvis det giver points på hjemmefronten.

Jeg bruger madlavningsfløde, hvilket jeg synes fungerer helt fint, men valget af fløde vil jeg lade være op til den enkelte og hvis man sværger til piskefløde, så brug endelig det – evt. lidt mindre fløde og lidt mere mælk. Madlavningsfløde indeholder en smule hvedemel og dermed tykner saucen let, men jeg foretrækker alligevel at jævne den lidt ekstra med hvedemel. Synes man ikke, at saucen behøver at blive tyknet yderligere, når hele herligheden har simret på komfuret i godt og vel en halv time, så dropper man bare meljævningen.

Vi spiser for det meste kogte jasminris til diverse paprika- og mørbradgryder. For det første er det ret nemt lige at koge en grydefuld ris, men derudover så bliver retten heller ikke helt så tung, som hvis den serveres med en ordentlig omgang kartoffelmos, selvom kartoffelmos helt bestemt klæder den lækre paprikasauce. Alternativer til både ris og kartoffelmos kunne være helt almindeligt, godt brød i tykke skiver eller kartofler, fx disse her ovnristede kartofler, som blot skal skrubbes og efterfølgende passer sig selv i ovnen.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Paprikagryde med kylling

Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 pk bacon i tern
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 1 løg (hakket)
 • 2 stk kyllingebryst (skåret i tern)
 • 1 peberfrugt (hakket)
 • 2-3 spsk paprika
 • 1 ds hakkede tomater
 • 2 spsk ketchup (kan erstattes af 1 nip sukker)
 • dl madlavningsfløde
 • 1 dl mælk
 • 2 spsk hvedemel
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Steg baconstykkerne brune og sprøde i en stor gryde.
 • Tilsæt hvidløg og løg og sauter et par minutter til løgene er klare.
 • Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem godt.
 • Kom peberfrugt og paprika i gryden og rør godt rundt. Tilsæt herefter hakkede tomater, ketchup, fløde og mælk og bring gryden i kog. 
 • Lad gryden simre under låg i 25-30 minutter til kyllingen er mør.
 • Ryst en meljævning sammen af hvedemel og ca. 1 dl vand og rør den i gryden. 
 • Lad gryden koge igennem et par minutter, så saucen tykner let og melsmagen forsvinder.
 • Smag til med salt og peber og server med ris, ristede kartofler eller kartoffelmos.

Noter

Kylling kan selvfølgelig erstattes af svinemørbrad som en klassisk mørbradgryde. Bliver der rester, så kan de fryses. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)