Denne her opskrift på pasta i fad med kylling og broccoli er skrevet midt om natten – næsten da! Den er i hvert fald skrevet klokken 5 om morgenen, for vi har været virkelig tidligt oppe. Min mor og far har netop forlænget sensommeren med en uges ophold på en citrusplantage/herregård/hotel på Mallorca og tager af sted fra Billund klokken 6.30, så Morten har kørt dem i lufthavnen. Så bliver man pludselig glad for, at der ikke er mere end 25 km til lufthavnen.

Jeg stod op sammen med Morten og har trisset rundt i nattøj – lavet en kandefuld te og tændt et hav af stearinlys, imens regnen styrter ned udenfor vinduerne. Og nu har så sat mig til computeren for at skrive om denne her virkelig lækre pastaret med kylling, broccoli og mornaysauce, som vi fik til aftensmad forleden dag. Det er faktisk helt hyggeligt at sidde her i halvmørke med de mange stearinlys – på sådanne morgener mærker man virkelig, at den mørke tid har sneget sig ind på os. Og når Morten kommer tilbage, er jeg klar med frisklavet kaffe, blødkogte æg og de her lækre morgenmadsvafler, som bliver serveret med skyr og frugt. God tid og langsom morgenmad er en helt igennem fantastisk måde at starte en ny uge på, også selvom det kan være lidt svært at komme op, når vækkeuret ringer.

For nu at vende tilbage til pastaretten, så er den endnu et eksempel på retter, som kan tilberedes på relativt kort tid og som er geniale til at få anvendt evt. rester fra aftensmaden. Også uden at man nødvendigvis skal spise det samme flere dage i træk. Har vi eksempelvis fået helstegt kylling eller en gammeldags grydestegt kylling, så er det ikke sjældent, at det tiloversblevne kylling – plus det jeg plukker af skroget – bliver brugt til en omgang a la denne her. Andre kødrester kan selvfølgelig også bruges, ligesom man nemt og hurtigt kan stege eller koge et par rå kyllingebryster – man behøver jo ikke have en rest. Broccoli kan desuden erstattes af andre former for grønsager, eller suppleres med ekstra grønt, hvis man hellere vil lave retten vegetarisk.

Mornaysauce må absolut hører til blandt de saucer, som supermarkederne sælger flest af i færdiglavet udgave. Men det er faktisk ret nemt at lave sin egen mornaysace. En mornaysauce ligner til forveksling bechamelsaucen – der tilsættes bare revet ost – og det hele starter med en hvid, opbagt sauce. Men skal maden være færdig i en fart, eller har man bare brug for en slapper, så kan en karton færdigkøbt mornaysauce dog sagtens bruges. Hvis man så oven i købet også har en rest tilberedt kylling, så er det bare at koge pasta og broccoli og så er der lækker aftensmad i løbet af ganske kort tid.

Print opskrift Pin opskrift
4.72 fra 14 stemmer

Pasta i fad med kylling og broccoli

Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr pastaskruer eller penne
 • 1 broccoli (delt i små buketter)
 • 250 gr kyllingebryst (stegt eller kogt)

Mornaysauce

 • 30 gr smør
 • 3 spsk hvedemel
 • 4 dl mælk
 • 75 gr revet ost
 • revet muskatnød
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kog pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt, saltet vand. De sidste minutter af kogetiden tilsættes broccolibuketter og de gives et hurtigt opkog.
 • Hæld vandet fra pasta og broccoli og lad det hele afdryppe i en sigte.
 • Skær kyllingen ud i mundrettet bider og vend kylling, pasta og broccoli sammen i et ildfast fad.
 • Smelt smørret i en lille gryde og rør melet ud heri. Tilsæt mælk og pisk godt, så saucen ikke får klumper.
 • Bring saucen i kog og lad den koge igennem i et par minutter til den tykner. Til sidst vendes revet ost i saucen og der smages til med muskatnød, salt og peber. Hæld saucen over fadet.
 • Bag fadet ved 200 °C (varmluft) i ca. 20 minutter til toppen er gyldenbrun og lækker.
 • Server med en lækker blandet salat og evt. brød.

Noter

Den hjemmelavede mornaysauce kan sagtens erstattes af en brik (ca ½ liter) færdigkøbt sauce, hvis det skal være endnu nemmere. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)