Efter en dejlig fødselsdagsfest i går aftes, hvor de sidste gæster tog hjem ved 00:30-tiden, er vi i dag en lille smule trætte. Så efter en hyggelig morgenmad og en lille gåtur med Villy, er vi her til eftermiddag søgt ind på sofaerne med bløde tæpper, tændte stearinlys, varm te og en pind i brændeovnen. Heldigvis er det jo et rigtigt efterårs-indendørs-hygge vejr i dag og så er det jo bare en ekstra bonus, at der er fyldt med dejlige rester fra i går i køleskabet. Der er blandt andet masser af kiks og gode oste og så denne her lækre porretærte med kylling og bacon og karry. Faktisk blev der spist ret godt af tærten i går, men heldigvis var der lige et par stykker tilbage. Dem har vi spist til frokost med salat til og jeg synes faktisk, at tærten smager mindst lige så godt kold, som når den er varm.

Kombinationen af porrer, kylling, karry og bacon er jo altid lækker – det er denne her skønne pastasalat fx et glimrende eksempel på. Men derudover kan man også tilsætte lidt ananas i tern til tærtefyldet, hvis man bryder sig om den slags. Det er jeg selv ret vild med og jeg kan også anbefale, at supplere med løg i tern, forårsløg eller peberfrugt. I det hele taget er der jo nærmest ingen ende på, hvad man kan komme i en tærte og det er en super nem måde, at få ryddet ud i grønsagsskuffen på.

Og dette var så ordene fra mig i dag – nu vil jeg gå i køkkenet og lave en stor grydefuld popcorn til os og så skal der puttes med Villy på sofaen – måske skal vi se et par afsnit af en serie eller en god film og måske skal vi også lige have en lille middagslur, inden det bliver tid til at tænke på aftensmaden. Kort sagt, en lørdag af de allerbedste. Rigtig dejlig weekend til alle Jer, som kommer her forbi.

Porretærte med kylling og bacon

Bagetid40 min
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 gr koldt smør
  • 225 gr hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl vand

Tærtefyld

  • 1 pk bacon i tern
  • 2 stk kyllingebryst (skåret i mundrette tern)
  • 2 porrer (skåret i tynde ringe)
  • 2 tsk karry
  • 5 æg
  • 2 dl creme fraiche (eller fløde/mælk)
  • 75 gr revet ost (fx mozzarella)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Smuldr smørret i melet, tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet. Hvis dejen virker for tør, så tilsæt en smule mere vand lidt ad gangen.
  • Udrul tærtedejen og beklæd en tærteform (ca 25 cm i diameter) med dejen. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag den ved 190 °C (varmluft) i ca. 10 minutter. Bruges en rulle færdiglavet tærtedej, forbages den efter anvisning på pakken.
  • Opvarm en stor pande og steg bacontern brune og sprøde heri.
  • Tag baconstykkerne af panden og brun herefter kyllingen i det tiloversblevne baconfedt.
  • Tilsæt porrer i tynde ringe og sauter i et par minutter. Tilsæt herefter karry og det stegte bacon til panden og rør godt rundt. Fordel fyldet i et jævnt lag i den forbagte tærtebund.
  • Æg, creme fraiche, revet ost, salt og peber piskes sammen og hældes over tærtefyldet.
  • Bag tærten ved 190 °C (varmluft) i ca 30 minutter, indtil tærten er gylden og æggemassen er stivnet.
  • Server tærten varm eller lun med salat til.

Noter

I stedet for creme fraiche, kan man bruge lignende, syrnede mælkeprodukter, fx kvark, skyr, eller lignende. Man kan også bruge mælk eller fløde til tærten. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)