Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Skønne skærekager…

0 kommentarer
Inspiration

Det her indlæg skal handle om skærekager, for herhjemme er onsdag netop blevet udnævnt til kagedag. Og det er det, fordi der kommer Den store Bagedyst i fjernsynet om onsdagen, hvilket man ikke se, uden at der spises kage til, hvis man spørger Morten. Han har derfor indført en midlertidig, ugentlig kagedag og jeg synes altså, at det er drønhyggeligt! Vi behøver jo ikke bevæge os op i de pynteglade bagedyst højder.

Det der med kagedage kender de fleste af os sikkert til. På jobbet hvor kollegaerne skiftes til at komme med kager, til klassens time, til diverse arrangementer, fødselsdage osv osv. Og imens jeg ledte efter en opskrift til i aften, kom jeg pludselig i tanker om, at jeg mangler et indlæg på bloggen om lige præcis den slags kager. Altså skærekager, som er relativt nemme at lave og som kan pakkes ned og tages med uden at tage skade. Det har nu ført til nedenstående opskrifter på skønne skærekager, som er lige til at røre sammen og tage med

marmorkage

Med denne her gammeldags marmorkage er man sikker på at nostalgien indfinder sig og historierne om mormor står på spring – let og lækker skærekage med smag af vanille og chokolade.

dsc_0023-1024x703

Bedstefars skæg med marengs og hindbær består af en klassisk sandkagedej med hindbærmarmelade og et lækkert og let sprødt lag marengs på toppen. En sikker vinder og marmeladen kan selvfølgelig udskiftes med andre varianter efter sæson.

Appelsinkage med glasur…

En appelsinkage med appelsinglasur er en klassisk skærekage med en skøn smag af appelsin og glasuren holder kagen frisk og svampet.

dsc_00081

Et luftigt amerikansk bananbrød som kan spises både med og uden smør. Også en god måde at få brugt de brune bananer i frugtskålen på.

Mazarinkage med marcipan…

En hjemmelavet mazarinkage med marcipan og et tykt lag knasende sprød chokolade på toppen slår den færdigkøbte fra supermarkedet med adskillige længer.

dsc_00103

Og så kommer der lige endnu en klassiker fra mormor, nemlig denne her skønne gammeldags krydderkage med rosiner. En kage, som jeg om noget forbinder med min egen mormor.

Kanelsnegle kage…

En kanelsneglekage er en klassisk lys kage med masser af lækker kanelremonce og glasur på toppen. Smagen minder om klassiske kanelsnegle, men uden alt besværet med æltning af dej og udrulning af snegle.

Ølkage – lækker og krydret skærekage…

En ølkage er ikke bare lækker, den er også så nem at lave, at de fleste børn kan lave den helt uden hjælp og så er den i øvrigt uden nogen former for fedtstof. Men det smager skønt at smøre den nybagte kage med koldt smør.

dsc_0002-1024x839

I æblesæsonen er det lækkert med æblekager og denne her makronæblekage med sprød overflade er både nem at lave og super skøn. Køb evt. et bæger creme fraiche og server til.

Citronkage med citronglasur…

Glem alt om den fabriksproducerede citronmåne fra tankstationen – denne her citronkage med citronglasur er både blød og svampet og så smager den af ægte citroner.

Toscakage med marcipanbund…

De fleste er vilde med en rigtig god toscakage og denne her toscakage med marcipanbund og et knasende lag af karamelliserede nødder på toppen er virkelig svær at modstå.

Rocky road chokoladebrownies…

Skal det være rigtigt chokolade-lækkert, så skal det være brownies. De her rocky road chokoladebrownies er lavet med topping af skumfiduser, valnødder og dumle karameller og de er altid et kæmpe hit.

img_6687-1024x760

Endnu en æblekage og denne her er ikke bare lækker, det er også verdens nemmeste æblekage med kanel. Bagt med kun 5 ingredienser og et par æbler og helt uden fedtstof.

Nem pæretærte…

Og så må vi da heller ikke glemme denne her skønne pæretærte – bagt efter samme opskrift som ovenstående æbletærte, bare med pærer, og mindst lige så lækker.

0191-1024x946

Vi kommer ikke udenom en gammeldags sandkage – jeg bliver gang på gang overrasket over, hvor sjældent folk efterhånden får sandkage og hvor meget de dermed er i stand til at spise, når de så endelig får en vaskeægte én af slagsen serveret.

Rabarberkage med kokos…

Lige så snart rabarberne skyder i haven, så skal de selvfølgelig bruges i lækkert bagværk. Denne her rabarberkage med kokos er et hit i min familie.

Kokos sandkage med glasur…

En kokossandkage med glasur er en variant over den klassiske sandkage, men jeg lover, at den ikke bliver mindre lækker ved at få et skud kokos med på vejen.

Grøn giftkage – den skønne klassiker…

En grøn giftkage, bladankage, turtleskage eller hulkkage. Den klassiske grønne kage har tendens til at glide ud i glemslen, men jeg lover, at den nok skal vække begejstring og glade minder, når den dukker op.

Makronkage (tvebakkekage)…

Præcis som med den grønne giftkage, så vil en god gammeldags makronkage (tvebakkekage) med hindbærmarmelade ofte vække masser af minder om kagebagende mormødre og farmødre.

Skøn kanelkage med chokoladeganache…

En kanelkage er både nem og hurtig at lave. Den kræver ganske få ingredienser og så smager den skønne skærekage jo bare forrygende lækkert.

Honningkage med smørcreme…

I løbet af efterårsmånederne og ikke mindst i december, er det superlækkert med et stykke hjemmebagt honningkage med smørcreme og appelsinmarmelade. Og kagen holder sig blød og lækker i flere dage, så lav gerne en stor portion.

img_4561

I takt med at flere og flere undgår sukker, gluten og mælkeprodukter, kan det blive vanskeligt at få tjansen med at medbringe kage. Dette her er en lækker chokoladekage uden sukker og mel og der kan de fleste være med.

Chokoladekage med glasur…

En klassisk chokoladekage går man aldrig galt i byen med og denne her er ikke bare nem at lave, den er også svampet og skøn på den helt rigtige chokoladekage-måde.

0082-1024x837

Vi må heller ikke glemme denne her fedtfattige gulerodskage som er blød, svampet og lækker – den er godt nok ikke sukkerfri, men der er ingen fedtstof i og så smager den bare helt fantastisk.

Banankage med chokolade…

Med denne her super lækre og svampede banankage med chokolade er successen hjemme – banankage er bare noget stort set alle kan lide og så holder den sig blød og lækker i flere dage.

droemmekage-1024x829

Jeg har virkelig svært ved at stå for en hjemmelavet drømmekage med masser af snask – måske med dobbelt-op på det lækre kokossnask og et glas iskold mælk ved siden af.

pæretærte med makroner

Vi har allerede været forbi et par opskrifter på skønne æblekager, men denne her fantastiske pæretærte med makroner fortjener også at komme med. En kæmpe succes i hele min omgangskreds.

gulerodskage-med-creamcheese-frosting-1-869x1024

Kager med grønsager fungerer altså og selvom det måske lyder lidt frelst, så skal man altså ikke lade sig narre – der er ikke meget sundhed over sådan en vaskeægte amerikansk gulerodskage med flødeosteglasur. Gulerødderne kan for øvrigt udskiftes med revet squash – så bliver det til en krydret squashkage med flødeosteglasur og den er ikke mindre god.