Små lækre ruller med skinke eller laks…

0 kommentarer
Forretter, Ideer til studentermad, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften

Disse her små ruller med fyld af forskellige, lækre sager serverer jeg med jævne mellemrum – enten som en del af en større buffet og som tapas, eller også som en lille lækker snack til en velkomstdrink, hvis vi har gæster. Faktisk laver jeg også engang imellem et fad af de små lækkerbiskner, som Morten og jeg kan nippe af til et glas kølig hvidvin eller en lille cocktail, for de er super nemme at lave og så er de altså også ret så vanedannende.

De små ruller består i al sin enkelthed af tortillapandekager, som smøres med en god flødeost, inden der fordeles lidt lufttørret skinke eller røget laks i skiver, samt purløg, dild eller lignende friskhakkede krydderurter. Derefter rulles pandekagerne sammen, pakkes i film og hviler på køl indtil servering. Ved servering skæres hver pandekage i 6-8 små bidder, som lægges på et fad eller en tallerken og så er de ellers klar til servering. Man kan selvfølgelig drysse lidt ekstra krydderurter på toppen, ligesom man kan lægge dem på en bund af plukkede salater – det smager især godt, hvis rullerne skal bruges som en forret, men i realiteten behøver man ikke gøre meget mere ved rullerne end at skære dem i mundrette stykker og jeg lover, at de nok skal forsvinde som dug for solen.


Røget laks og lufttørret skinke er selvfølgelig bare forslag, for man kan sagtens bruge andre former for fyld, fx roastbeef i tynde skiver evt. med lidt fintrevet peberrod ovenpå, bresaola, røget ørred eller tynde skiver af kalkun eller kylling. Ligesådan kan man bruge en flødeost med smag, fx pikant, hvidløg, krydderurter eller salt og peber.

De små ruller mætter ikke alt for meget – det er jo begrænset, hvor meget der er i sådan en enkelt bid eller to, hvilket gør dem oplagte at servere som velkomstsnacks til både julefrokoster og julefester, eller hvad der ellers venter af festivitas rundt om hjørnet. Og mon ikke også, de vil kunne udgøre en perfekt hapser til dronningens nytårstale, selvom det måske nok er lidt for tidligt at tænke på den slags endnu?

Små lækre ruller med skinke eller laks.

1 pk tortillapandekager – 6-8 stk.

1 pk flødeost naturel

12-16 skiver lufttørret skinke eller røget laks

6-8 spsk friskhakket purløg eller dild

Hver enkelt tortillapandekage smøres jævnt med et lag flødeost. Ovenpå osten placeres 2 skiver skinke eller laks, hvorefter der drysses med purløg eller dild. Rul pandekagerne stramt sammen og pak dem enkeltvis ind i film. Lad pandekagerne hvile på køl i minimum 30 minutter men gerne længere. Ved servering pakkes pandekagerne ud og skæres i 6-8 pæne stykker, som placeres på et fad.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)