Bagt pasta med kødsauce – nem hverdagsmad.

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Oksekød, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta
Gå direkte til opskriften

Bagt pasta med kødsauce eller slet og ret pasta med kødsauce i fad. Den nemmeste form for hverdagsmad eller restemad, der lige har det “ekstra”, som en almindelig portion spaghetti med kødsauce måske indimellem mangler. Herhjemme er sådan et fad boblende varm, bagt pasta bolognaise med masser af smeltet ost i hvert fald altid populært. Der er jo faktisk tale om lasagne på den allermest simple måde.

Se også – Lasagnette med oksekød I Hakkebøffer i fad I Klassiske lasagne med oksekød

Bagt pasta med kødsauce opskrift.

Bagt pasta med kødsauce er jo helt oplagt, hvis man har en rest kødsauce til overs fra spaghetti bolognaise. Især hvis man ikke har lyst til at spise præcis den samme ret 2 dage i træk. For selvom der indgår både kødsauce og pasta i begge retter, så er der altså langt fra den klassiske omgang til denne her ovnbagte og gratinerede sag med ost på toppen. Og så er der bare noget vældig tilfredsstillende ved at stikke skeen i det boblende varme fad og fiske en masse pasta og kødsauce op på sin tallerken.

Af samme grund laver jeg ofte dobbelt portion, når jeg laver kødsauce eller bolognaise. Men selvfølgelig kan man også sagtens lave bagt pasta med kødsauce helt fra bunden. Man behøver jo ikke nødvendigvis have en rest kødsauce på lager.

Tip! Se også tips til variation af bagt pasta bolognaise under opskriften. 

4 fra 4 stemmer

Pasta og kødsauce i fad

Bagetid25 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 400 gr pastaskruer
 • 1 liter kødsauce/bolognaise (jeg bruger denne her opskrift)
 • 150 gr revet ost (gerne en blanding af mozzarella og cheddar)
 • salt
 • evt. frisk basilikum til servering

Fremgangsmåde

 • Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
 • Giv pastaen et hurtigt opkog (ca. 3-5 minutter) i det kogende vand. Hæld herefter vandet fra pastaen.
 • Bland pasta og kødsaucen godt sammen og fordel blandingen i et ildfast fad.
 • Drys med revet ost på toppen.
 • Sæt fadet i ovnen ved 190 °C (varmluft) i ca 25 minutter, eller indtil osten er smeltet og overfladen er fint gyldenbrun.
 • Server den bagte pasta med kødsauce med blandet salat og evt. brød.
 • Evt. rester kan holde sig 2-3 dage i køleskabet og varmes inden servering. Retten kan desuden fryses.

Lækre variationer.

Bagt pasta med kødsauce er en fantastisk lækker og fyldig ret. Den passer perfekt til de kolde vintermåneder og giver varmen helt ud i tæerne. Jeg foretrækker enten at servere en salat ved siden af, eller komme forskellige slags grøntsager i kødsaucen, men det kan man jo gøre, som man lyster.

Jeg bruger næsten altid denne her opskrift på kødsauce. Den er udviklet over flere år og gennemprøvet et utal af gange i mit eget køkken. Men har man sin egen helt fantastiske opskrift på kødsauce, så følger man selvfølgelig bare den. Prøv evt. også at tilsætte en sjat rødvin, næste gang der står kødsauce til lasagne, spaghetti eller noget helt tredje på menuen. Det giver en virkelig skøn smag og alkoholen fordamper jo igen, når kødsaucen koger ind.

Man kan evt. variere pastafadet ved i at bruge en portion tortellinier i stedet for pastaskruer eller penne. De friske tortellinier med ostefyld og/eller spinat kan virkelig anbefales . Derudover kan man også nemt lave retten i en kødfri udgave, hvis man bruger en god tomatsauce i stedet for kødsauce. Eller hvis man laver denne her skønne, vegetariske bolognaise. På den måde skulle man gerne kunne tilfredsstille både vegetarer og resten af familien på de kødfrie dage.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)