I december glæder jeg mig til… Ja, så går året på hæld og vi er nået til den sidste måned – december – som faktisk også er en af mine helt klare favoritter – sammen med september, oktober og november. Jeg er så afgjort efterårstypen og kan slet ikke sætte mig ind i vinterdepressioner og klagesange over vinter, mørke, frost og sne. For mig er det årets smukkeste tid.

Endnu et år er gået med små hyggelige ” i denne måned glæder jeg mig til” indlæg og det er på ingen måde svært at finde ting at glæde sig til i løbet af den kommende måned. December er hyggelig, men kan også blive en noget forjaget og stresset måned, hvis man konstant føler, at man er bagud, fordi man har lagt alt for overvældende og krævende planer. Pludselig er måneden gået, uden at man rigtigt følte, at man fik noget ud af den. Jeg vælger derfor i stedet at prioritere roen, nyder december i fulde drag og glæder mig over de små og nære ting. Og det er dem, jeg vil sætte i højsædet i løbet af de næste 31 dage.

 

 

I december glæder jeg mig til –

 • At spise kæmpe store juleappelsiner. Som godt nok er allerbedst i januar, men som dukker op i butikkerne nu og ligesom hører julen til. Vi opbevarer dem i køleskabet, for de smager bedst, når de er iskolde. Åhhh… den sprøde lyd af sådan en kæmpe appelsin, der deles i 2 halvdele.
 • Julekalender! Jeg bliver aldrig for gammel til at se dagens julekalender afsnit og slet ikke, når der er tale om Nissebanden i Grønland, som har været en af favoritterne, så langt tilbage jeg kan huske. I december kryber Morten og jeg sammen på sofaen hver dag – så vidt det er muligt – og ser dagens afsnit og så spiser vi aftensmad bagefter. Skulle vi gå glip af et par afsnit undervejs, så sker der nok ikke noget ved det, vi kender jo alligevel handlingen.
 • At finde gaver i min julesok og ikke mindst putte gaver i. Morten og jeg har en fin sok i kunstigt pels, som vi har købt i New York og i den skiftes vi til at lægge små gaver til hinanden. Det er bestemt ikke hver dag, men pludselig kan sokken være tyk og så venter der en dejlig overraskelse. Gaverne kan være alt mellem himmel og jord og spænder lige fra en æske juleflødeboller, som kan nydes til aftensteen, til en ny cykellygte, et hjemmelavet gavekort eller en lille slikkepind – det er tanken, der tæller og ikke mindst glæden ved at give.
 • At hele familien tager ud og finder årets juletræ, hvilket selvfølgelig skal tage lidt tid, for vi kan jo ikke bare nøjes med det første og bedste. Samtlige træer skal nærstuderes og sammenlignes, roses og beundres, inden vi kan tage en beslutning. Bagefter får vi gløgg og vafler eller æbleskiver – er det rigtig koldt, kan sådan et glas varm gløgg virkelig være velkomment.
 • At fylde hele huset med smukke, hvide julestjerner og duftende hyacinter, som sammen med jasmin, liljekonval og syren hører til blandt mine yndlingsblomsterdufte.
 • At holde en lille grangren over flammen på et stearinlys, så den lige netop antændes og derefter lægge den på en underkop, så duften af gran får lov til at brede sig i stuerne. Hmmm….egentlig lidt sjovt, at duften af afbrændt juletræ forbindes med jul.
 • At gå en strøgtur med Morten og Villy og bare nyde julebelysningen og de julepyntede butikker – de mange granguirlander og lyskæder gør virkelig byen magisk – og det samme med de mange smukke lysdekorationer, som nu er blevet tændt rundt omkring i haverne. Især hvis de lige får et lille hvidt drys sne på toppen, men frost kan nu også gøre det.
 • At samle hele familien til en rigtig jule-hygge dag, hvor der både klippes julestads, snakkes og spises lidt god mad og ikke mindst julebag og drikkes masser af julegløgg.
 • At putte i sofaen med masser af bløde tæpper og se julefilm sammen med Morten. Vi har ikke som sådan, film vi SKAL se, men der er alligevel nogle stykker, som har det med at gå igen, deriblandt Love Actually.
 • At nyde massevis af julebag og juleknas – krydrede småkager som både smager og dufter af jul og varme krydderier, men også gerne honningkager, berlinere og klejner.
 • At tænde adventskransen hver aften og nyde den smukke, oplyste krans – den bringer virkelig lys i mørket, som den hænger der i hjørnet og stråler. Vi har ikke faste regler omkring, hvornår adventskransen må tændes og den bliver for det meste tændt hver aften – lysene kan sagtens udskiftes, når de brænder ned. Til gengæld tænder vi kun det “lovlige” antal lys og har eksempelvis kun 2 lys tændt mellem 2. og 3. søndag i advent.
 • At fylde stuerne med julepynt. Jeg har allerede hængt en smule op, men der dukker som regel mere op i løbet af måneden. Jeg er særligt glad for at hælde stjerner og kugler i høje, gennemsigtig vaser eller hænge dem på smukke grene, som jeg plukker i skoven, når vi går tur med Villy. Helt enkle juledekorationer, hvor alle kan være med.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)