Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hindbær med chokolade…

2 kommentarer
Desserter, Ideer til studentermad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Store jordbær dyppet i chokolde et match made in heaven – det kan de fleste af os vist blive enige om, men hindbær med chokolade er mindst lige så godt og så har hindbærrene tilmed den fordel, at de allerede har et perfekt hulrum, som kan fyldes med lækker chokolade.

Egentlig er det slut med både jordbær og hindbær for i år, for sæsonen er jo ovre det for længst, men da jeg faldt over en bakke store og flotte efterårshindbær forleden dag, blev jeg alligevel nødt til at have dem med hjem og jeg vidste allerede på daværende tidspunkt, at de skulle fyldes med god chokolade som en lille lækkerbisken til fredag aften.

Jeg har fyldt mine hindbær med en god mælkechokolade, men man bruger selvfølgelig bare den slags chokolade, man foretrækker. Fx synes jeg, at det smager skønt med hvid chokolade og så ser det tilmed meget meget fint ud, når de smukke, røde bær fyldes med den hvide chokolade. Det kan i øvrigt være en fordel, at lade chokoladen stå et par minutter, efter den er smeltet. Kom den evt. i en sprøjte- eller frysepose først og vent så lidt. Det giver chokoladen tid til at tykne ganske let og så kan det være noget nemmere at fylde de små bær – desuden kan der kommes meget mere chokolade i hver enkelt, når den ikke længere er helt flydende. Udover chokolade kan jeg også anbefale at fylde bærrene med diverse former for chokoladetrøffel, chokoladecreme eller Sarah Bernhardt creme.

Vi skal hygge os med de lækre chokoladehindbær i aften, når vi kommer hjem fra Black Friday – der skal lige investeres i et par julegaver eller 3 og vi kan jo lige så godt tage besparrelserne med. Jeg har ikke sagt noget om bærrene til Morten, men jeg er ret sikker på, at han bliver vældig glad, når han ser dem.

Bærrene kan anrettes i en lille skål og spises direkte som de er – måske med et glas bobler ved siden af, men de er også vældig fine at bruge som “fyld” på en desserttallerken med alle mulige andre lækkerier. Jeg tror, at vi skal nyde hindbærrene sammen med en skålfuld saltede cashewnødder, lakridschokolade og lidt brændte mandler, som jeg lavede en portion af forleden dag – let og lækkert og lige hvad vi har fortjent, som en dejlig start på weekenden.

5 fra 1 stemme

Hindbær med chokolade

Samlet tid10 minutter

Ingredienser

  • 1 bk hindbær (ca 250 gr)
  • 50 gr god chokolade

Fremgangsmåde

  • Stil hindbærrene på højkant med hullet opad - det gør processen meget nemmere. Bærrene kan passende stilles på højkant i den plastikbakke de købes i, så kan de holde balancen ved at støtte hinanden.    
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og kom den i en lille sprøjte- eller frysepose. 
  • Klip et lille hul i posen og sprøjt chokolade ned i hvert hindbær. Jeg venter gerne til chokoladen er afkølet lidt og er tyknet let - så kan den være lidt nemmere at styre.
  • Når alle bærrene er fyldte, sættes bakken med hindbærrene på køl til servering.
Man kan sagtens bruge andre former for chokolade end bare mørk. Jeg kan især anbefale hvid chokolade, som passer forrygende godt til de sød-syrlige hindbær. 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Elsebeth
7 år siden

Er du slet ikke bekymret over at bruge rå udenlandske bær? Det anbefales altid, at de opvarmes til 75°, for at man kan dræbe f.eks. colibakterier – og det er ikke kun børn og svagelige gamle mennesker, der bliver syge.