Herhjemme eksperimenteres der flittigt med koteletter i fad. Det er der blandt andet kommet disse skønne koteletter med karry og ananas ud af, for slet ikke at tale om de her koteletter i fad med pikantost og bacon, men engang imellem så har vi altså også bare lyst til de helt klassiske koteletter i fad med fløde-paprika sauce, så det var lige hvad vi fik forleden dag. En rigtig hyggelig efterårs- og vinterret, som altid gør lykke og bringer smilene frem, også selvom nogle måske vil mene, at den burde blive hjemme i 80’erne, hvor den tilsyneladende stammer fra.

Jeg kan rigtig godt lide, at der er rigeligt med “fyld”, når jeg laver koteletter i fad – dvs. at der skal være noget at tygge på, så det hele ikke bare går op i ris, koteletter og sauce. Med fyld mener jeg løg, hvidløg, peberfrugt og selvfølgelig også bacon i tern, som sammen med paprika giver en fin og let røget smag til saucen, men der kan bestemt også tilsættes både majs, forårsløg, squash i tern og champignons, uden at det på nogen måde går ud over smagen. I følge Morten er det også en vanvittig god idé, hvis der tilsættes gode cocktailpølser, men det kan man jo gøre, som man lyster.

Jeg serverer kogte ris og lidt dampet grønt til koteletterne – det er også lækkert med en god og cremet kartoffelmos – så er der også garanti for et både mættende og solidt måltid, men for det meste foretrækker jeg nu de kogte ris. Risene er også super gode til at suge den gode sauce op og i virkeligheden, så er det jo nok saucen, der for alvor er grundstenen i denne her skønne klassiker.

Koteletter i fad med paprika-flødesauce

Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 6 fadkoteletter
 • 1 spsk olie
 • 1 pk bacon i tern
 • 2 fed hvidløg (finthakkede)
 • 1 løg (hakket)
 • 1 rød peberfrugt (skåret i mindre tern)
 • 1 lille ds tomatpure
 • 2 spsk paprika
 • 2 spsk hvedemel
 • dl madlavningsfløde
 • dl mælk
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en stor pande og brun koteletterne 1-2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber og læg koteletterne i et ildfast fad. Kom bacontern på panden og steg dem lysebrune og sprøde. Tilsæt herefter hvidløg, løg og peberfrugt og sauter et par minutter. Hæld tomatpure, paprika og hvedemel i panden og vend rundt, så det hele fordeles godt. Hæld madlavningsfløde og mælk ved bacon og grønsager og rør rundt. Giv saucen et kort opkog og smag til med salt og peber. Hæld saucen over koteletterne og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter. Server med ris eller kartoffelmos.

Noter

Hvis man har lyst, kan der selvfølgelig tilsættes mange flere grønsager til koteletterne i fadet. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 

 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)