Madbrød med tomat, hvidløg og rosmarin.

10 kommentarer
Brød og boller, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Dette her madbrød med tomat er måske ikke det hurtigste i verden, for det skal hæve i ca. 1 times tid for at blive rigtig godt, men til gengæld hører det til blandt de nemmeste at lave og som en bonus skal man hverken have fingrene i dejen eller dejen ud på bordet. Der er med andre ord sparet på både opvasken og rengøringen, for alle ingredienserne skal blot røres sammen i en skål til konsistensen er som en tyk grød. Den slags opskrifter er virkelig guld værd, når man gerne vil servere hjemmelavede lækkerier, men ikke altid lige har overskuddet eller tiden til det.

Vi spiser madbrødet til tapas, til lækker pålæg eller ost og så som tilbehør til suppe og suppe var lige præcis grunden til, at madbrødet blev bagt forleden dag. Jeg serverede nemlig det skønne brød i store lunser til den gullashsuppe, som havde stået og simret på komfuret det meste af eftermiddagen. Brødet blev pyntet med lækre smagsgivere som cherrytomater, oliven, hvidløg og frisk rosmarin, som stadig stortrives i krukken på terrassen og så dryssede jeg med lidt havsalt, inden brødet kom i ovnen.

Selvfølgelig kan man bruge færre ting – fx smager et helt simpelt brød med rosmarin og havsalt dejligt – og man kan bruge andre smagsgivere som fx løg i tykke både, soltørrede tomater, tynde kartoffelskiver, ost i tern eller hvad man nu har lyst til. Man kan også tilføje lidt kød – personligt har jeg haft stor succes med en topping af sprøde bacontern og løg, men også skinke eller pepperoni og lidt ost kan anbefales – så minder madbrødet nærmest om en pizza. Især hvis den friske rosmarin udskiftes med basilikum eller oregano.

Madbrød med tomat, hvidløg og rosmarin.

3 dl vand, lillefingervarmt

½ pk gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

2 spsk olivenolie

150 gr durumhvedemel

250 gr hvedemel

Desuden – Friske cherrytomater, oliven, hvidløgsfed uden skræl, frisk rosmarin og havsalt til pynt.

Rør gær ud i vandet og tilsæt salt, sukker og 1 spsk olie. Tilsæt durumhvede og hvedemel og rør til dejen er glat og har konsistens som tyk grød. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Vend dejen over i et ildfast fad – ca 15 x 25 cm – foret med bagepapir. Pensl brødet med 1 spsk olie og tryk herefter tomater, oliven og hvidløg ned i brødet. Drys med rosmarin og havsalt. Lad brødet efterhæve i ca. 15 minutter og bag det ved 250 grader varmluft i 15-20 minutter til brødet er gyldent og gennembagt. Lad brødet afkøle let på bageristen og server det lunt.

Note. Brødet kan selvfølgelig pyntes med andre ting og man kan forenkle det ved at nøjes med havsalt og rosmarin.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Janni
3 år siden

Hold nu k… hvor smagte det bare lækkert. Total farlig kulhydrat fælde.
Kan slet ikke stoppe med at spise af det

Kia
3 år siden

Hvor mange mennesker vil du skyde på der er til i dette brød? 🙂

Gurli
2 år siden

Hvor mange grader og hvor længe i en almindelig ovn, jeg bruger aldrig varmeluft.
Vh. Gurli

Elisabeth
2 år siden

Kan man lave dobbelt portion på en bradepande eller skal det være i et fad? 🙂

Mvh. Elisabeth :))

Pernille Hampe Jørgensen
1 år siden

Vil det kunne laves i forvejen og fryses. Tages op og lunes før servering?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)