Madplan uge 45…

6 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Madplanen for uge 45 er lidt anderledes end den plejer. Jeg har nemlig været så heldig, at få mulighed for at komme med Morten “på arbejde” et par dage til London og det skyndte jeg mig selvfølgelig at sige ja til. Vi rejser søndag formiddag og kommer hjem igen torsdag og det vil reelt sige, at vi ikke skal spise herhjemme i ugens første dage, men da nu madplanen var forberedt, så syntes jeg jo lige så godt, at jeg kunne lægge den på bloggen. Det kunne jo være, at I var nogle, som kunne blive inspireret, selvom jeg ikke lige får lavet mad herhjemme.

Jeg glæder mig i øvrigt rigtig meget til et par dage i London. Morten skal selvfølgelig arbejde, men vi spiser morgenmad sammen på hotellet og når han er taget afsted, kan jeg sagtens nusse rundt og nyde mit eget selskab, indtil Morten har fri og vi skal ud og finde et hyggeligt sted at spise aftensmad. Jeg har forberedt mig godt med et par tykke bøger og lidt skolearbejde og derudover så har jeg også lavet en liste over ting, som jeg skal huske at have med hjem – primært madvarer – så mon ikke sagtens, jeg kan få tiden til at gå?

Torsdag flyver vi så tilbage til Danmark og det passer simpelthen helt perfekt med, at vi er hjemme til aftensmadstid på selveste Mortens aften, så der har vi aftalt at spise hos mine forældre.

 

 

Madplan uge 45.

MandagSpaghetti og kødboller i en skøn tomatsauce i bedste Lady og Vagabonden stil med masser af revet ost på toppen. Lav gerne en god stor portion, så kan der nemlig fremtrylles de lækreste rester tirsdag aften.

Tirsdag – Resterne af mandagens spaghetti og kødboller kan selvfølgelig bare lunes, men jeg elsker en indbagt pizza med fyld af spaghetti, kødboller og ost – eller bare en god spaghetti bolognaise – så vi får gerne pizzaer dagen efter. Pizzaerne kræver heller ikke, at der er en kæmpe portion spaghetti og kødboller til overs, for selve pizzadejen mætter jo også og desuden er det lækkert at servere en salat ved siden af.

Onsdag – Jeg tænker varm suppe og det gør jeg dels fordi, at vejret er blevet mærkbart koldere i løbet af de sidste par dage. Der er rimfrost på græsset om morgenen og dampen står som hvid røg ud af munden på mig, når Villy og jeg går aftentur. Men også fordi, at de første små hvide snefnug er dukket op på vejr app’en på min telefon. Jeg tør nu ikke rigtigt at tro på sne endnu, men varm suppe kan man altid regne med og det kunne fx være denne her thai inspirerede kokos-karry suppe med kylling og nudler. En dejlig mættende og fyldig suppe med en skøn og let spicy smag fra kokosmælk og rød karry.

Torsdag – Vi lander i Billund ved 18-tiden og så passer det lige med, at vi kan være hjemme hos mine forældre 30 minutter senere, hvor der skal fejres Mortens aften med lækker andesteg, brun sauce, kartofler og rødkål. En rigtig hyggelig tradition, synes jeg, for så nærmer julen sig sådan for alvor.

Fredag – Fredag står menuen på rigtig hyggemad i form af bagte kartofler med skinkefyld og lidt andet salatgrønt. Jeg beregner gerne 2 kartofler pr. mand og når der så samtidig diskes op med diverse salat, tomat, agurk, majs, ærter, revet gulerod, feta og oliven, så bliver vi rigeligt mætte. Der skal jo også være plads til lidt bland-selv slik og måske også chips og dip bagefter – det er jo fredag.

Lørdag – Lørdag skal vi have denne her skønne fiskeburger med krydderurtedressing og rejer. Burgeren minder en lille smule om et klassisk stjerneskud og er en af fiske-favoritterne, når det skal være både nemt, let og lækkert.

Søndag – Jeg har en rigtig søndagsmenu i ærmet. Vi skal nemlig have en klassisk forloren hare med sauce, ovnbagte rodfrugter, kartofler og ribsgelé. Perfekt efterårsmad.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Camilla Andersen
6 år siden

Rigtig god tur til London. Det er en fantastisk by. Husk nu at gå i Boots og Primark på Oxford Street, det er altid en fast del af mit program når jeg er derovre?

Camilla
6 år siden

Virkelig lækker blog du har. Er tilfældigt faldt over den idag…. Den fiskeburger må prøves, men i din madplan linkes der desværre forkert ;(( man kommer ind på bagekartoflen istedet.

Polichronis
6 år siden

Hej Anne-Kathrine
Rigtig god tur, er jo SLET ikke misundlig…
Og vi skal helt sikkert ogsaa ha’ fiskeburger i denne uge, den ser god ud.
Rikke

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)