Madplan uge 46…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Ny uge og ny madplan. Vi er tilbage fra London og jeg glæder mig allerede til at tage fat på en uge fyldt med lækker mad og måske også til at begynde med juleforberedelserne sådan lidt i det små – der er jo nogle ting, som man skal i gang med i god tid, hvilket jeg var inde på i dette her indlæg i sidste uge.

I løbet af den sidste uges tid, har vi for alvor fået en forsmag på vinterens komme med både frost og kolde nætter – det betyder selvfølgelig, at der skal masser af varmende vintermad på menuen og jeg glæder mig allerede. Stjerneklare vinteraftener og vintermorgener fulde af rimfrost er noget af det smukkeste og om ikke så lang tid, skal vi have fundet lyskæderne frem og sat dem op i træerne, så de kan glitre om kap med de mange iskrystaller.

 

 

Madplan uge 46.

Mandag – Det fryser udenfor og det betyder rygende varm hønsekødsuppe med grønsager og kød- og melboller. Vintermad på den gode og langsomme måde, hvor gryden blot står på komfuret og simrer og sender de skønneste dufte ud i hele huset. Har man ikke overskud til at lave kød- og melboller selv, så nøjes med at lave den ene slags og køb den anden, eller begge dele, færdiglavede. Suppen er til gengæld nem at lave – den passer sig selv og så er der også aftensmad til tirsdag i én og samme ret.

Tirsdag – Tirsdag plukkes kødet fra mandagens suppehøne – eller kylling – i mindre stykker. Stykkerne blandes i en god aspargessauce og så er der ellers tarteletter med høns i asparges på menuen. Et par af de gode, reelle stykker kylling gemmes til fredagens sandwiches.

Onsdag – Menuen står på endnu mere vintermad, nemlig kogt hamburgerryg og lækker, hjemmelavet grønlangkål, som faktisk er ret nem og hurtig at lave selv. Måske skal vi også have et par brunede kartofler ved siden af.

Torsdag – Tærter kan vi aldrig få for mange af og derfor skal vi have en lækker fuldkornstærte md forårsløg, grønne ærter og skinke onsdag aften. Dermed får vi også brugt resten af hamburgerryggen fra onsdag aften og grønsagerne i tærten kan selvfølgelig varieres. Brug det som ligger i grønsagsskuffen og trænger til at blive spist.

Fredag – Fredagsmenuen står på hjemmelavede clubsandwiches med kylling og bacon og ristede kartofler ved siden af. Elsker hjemmelavet cafe-mad, for så er der mulighed for at fylde op med endnu mere, af det man allerbedst kan lide og så skulle vi også gerne få brugt det sidste kylling fra mandagens suppekogning.

Lørdag – Vi skal have ultimativ, italiensk comfort food – også kendt som spaghetti carbonara med masser af bacon og friskkværnet peber ovenpå. Måske en tomatsalat eller et par hjemmelavede hvidløgsbrød ved siden af.

Søndag – Weekenden afsluttes med en omgang oksekød i fad med kartoffel-låg og ost. En rigtig søndagsret, som bages i ovnen og serveres rygende varm – måske med lidt dampet grønt ved siden af.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)