Madplan uge 47…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Regn, gråvejr og indendørs hygge kalder på varm og veltillavet aftensmad og det er lige præcis, hvad jeg har fyldt ugens madplan op med. Massevis af varme og hyggelige opskrifter med en snert af efterår, en duft af vinter og et strejf af jul – fyldt med alle de skønne råvarer, som er i sæson lige netop nu. Jeg er sikker på, at denne sidste hele uge i november bliver en rigtig dejlig en af slagsen, så lad uge 47 begynde…

 

 

Madplan uge 47.

Mandag – Ugen starter med en omgang spansk kylling med chorizo, hvor alt blot skal laves i én gryde og så serveres med tilbehør, denne gang i form af ris – nem og lækker hverdagsmad på en mandag

Tirsdag – Tirsdag skal vi ud og spise, for jeg var så heldig at få et gavekort til en middag og en biograftur i fødselsdagsgave af Tommy og Kim. Filmen, som vi skal se, er Klassefesten 3 og jeg glæder mig allerede helt vildt.

Onsdag – Vi skal have spinatpandekager med fyld af skinke og ost og lidt blandet salat ved siden af. Og fordi det ikke er verdens tungeste hovedret, skal vi også have årets første portion risengrød til dessert – det er nok mest for Mortens skyld, for han elsker risengrød og Villy vil også gerne have en lille portion lunken grød, imens jeg nok mest spiser med for hyggens skyld. Men så har jeg til gengæld resterne fra grøden at se frem til – dem spiser vi nemlig torsdag.

Torsdag – Ugens suppe bliver denne her skønne og cremede sag med søde kartofler, chili og hvidløg. Til dessert skal vi have  resterne fra onsdagens risengrød og den bliver transformeret om til de her skønne risengrødsklatkager.

Fredag – Moules frites, som er en af de utallige livretter, som bare skal på bordet med jævne mellemrum herhjemme. De hvidvinsdampede blåmuslinger og de sprøde, hjemmelavede pommes frites er ganske enkelt helt geniale sammen og så rører jeg en hurtig aioli af lidt god (færdigkøbt) mayonnaise og et fed presset hvidløg. Skøn som dip til pommes frites og de hjemmelavede pommes frites kan sagtens tilberedes i ovnen, hvis ikke man ønsker at stå og fritere dem i olie.

Lørdag – For et stykke tid siden, proklamerede jeg på bloggens facebookside, at denne her indbagte kylling med bacon, flødeost og porre snart skulle på menuen igen og det kommer den så lørdag aften. Glæder mig allerede til gensynet.

Søndag – Der skal en god, gammeldags flæskesteg på menuen. Den bliver langtidsstegt og serveret med brun sauce og masser af bagte rodfrugter med sennep, honning og timian. Et perfekt match og en skøn søndagsmiddag.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)