Madplan uge 48…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

I den kommende uge tager vi afsked med november og kan endnu en gang tage hul på julemåneden – en måned som jeg efterhånden har set frem til i et stykke tid. Ikke at december og julen ligefrem kommer til at indtage madplanen for den kommende uge, for den er faktisk stort set støvsuget for retter, som lugter bare det mindste af jul, men når man lige ser bort fra aftensmaden, så er jeg sikker på, at jeg nok skal få min trang til julehygge i køkkenet styret i løbet af det næste stykke tid.

Det er for øvrigt med fuld overlæg, at der ikke figurerer så frygtelig meget julemad på ugens madplan – vi skal nok nå at få rigeligt julemad, inden december er omme og vi skulle jo nødigt blive trætte af det forinden.

 

 

Madplan uge 48.

Mandag – Ugens første gang aftensmad byder på stegte rødspætter med persillesauce og kogte kartofler – dog som filet’er og ikke som hele rødspætter. Filet’erne pudres med lidt mel, salt og peber og steges derefter gyldne og lækre i lidt fedtstof på en pande. Tilbehøret bliver en gulerodssalat med rosiner og dressing af honning og appelsinsaft.

Tirsdag – Vi skal have tærte og det bliver denne her lækre fuldkornstærte med oksekød, tomat og oliven. Tilbehøret bliver en blandet salat – nu må vi se, hvad grønsagsskuffen byder på.

Onsdag – Menuen står på denne her virkelig lækre ovnbagte laks med sennep og honning. Tilbehøret bliver små, ristede kartofler og en krydderurte-dressing med creme fraiche og de sidste af havens krydderurter. Det lakker mod enden, men der er stadig lidt grønne skud at plukke.

Torsdag – Et alternativ til den skønne, indbagte kylling med butterdej, som var på menuen i sidste uge, er denne her indbagte kylling med friskost, champignons og bacon, som vi skal have torsdag. Den laves med pizzadej og bliver dermed knap så fed og så smager den bare helt fantastisk. Desuden er jeg vild med det fine, flettede mønster. Jeg tilbereder lidt ekstra kylling, når jeg alligevel er i gang, så er der også til aftensmad fredag.

Fredag – Vi skal have pasta i fad med kylling, broccoli og mornaysauce – en super lækker og nem pastaret som altid tager kegler. Jeg kommer en masse broccoli i fadet, så jeg synes ikke, at vi behøver yderligere grønt, men jeg kan anbefale at servere lidt hvidløgsbrød ved siden af og måske også et glas vin. Det er jo fredag.

Lørdag – Vi skal hygge os med at lave lækre, hjemmelavede pizzaer med forskellige slags fyld. Hvorvidt pizzaerne på bagt på pizzastenen i grillen eller i ovnen, det må tiden (og vejret) vise, men pizzaer det bliver det i hvert fald.

Søndag – Ugen sluttes af med god, gammeldags dansk mad i form af farserede porrer med brun sauce og kartofler til. Dermed har vi kogte kartofler på menuen hele to gange i denne uge hvilket er sjældent, men når det hører sig til, så hører det sig altså til.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)