Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Morgenmadscrumble med æble og kanel.

18 kommentarer
Brunch - opskrifter., Morgenmad, Sund mad
Gå direkte til opskriften

Jeg har ikke spor imod en portion havregrød til morgenmad. Især om vinteren og efteråret er det rart med varm morgenmad, som lægger en god bund og holder mig mæt i lang tid. Men selvom vi begge er glade for havregrød herhjemme, så sker der jo ikke noget ved at pifte den lidt op engang imellem. Især hvis man ikke går på kompromis med sundheden og mætheden, hvilket denne her morgenmadscrumble, som vi spiser med jævne mellemrum, et rigtig fint eksempel på.

Morgenmadscrumblen består i al sin enkelthed af frugt, havregryn, yoghurt og mandler og i virkeligheden lyder det måske nok som starten på en helt traditionel morgenmad. Men når man blander omtalte ingredienser og bager dem i ovnen, så forvandler de sig til den skønneste, varme morgenmad, der mest af alt minder om en klassiker fra kage- og dessertkøkkenet, nemlig en crumble.

Denne her crumble er lavet med æbler og derfor har jeg også tilføjet kanel. Man kan sagtens bruge andre former for frugt, fx pærer, blommer eller rabarber og så kan man justere krydringen, så den passer til den frugt, der bruges. Sødmen stammer udelukkende fra bananer og derfor er det en god idé, at bruge bananer som er godt modne. Vil man alligevel gerne have tilføjet lidt mere sødme, så kan jeg anbefale af udskifte yoghurt naturel med vanille yoghurt.

Det er klart, at det tager en smule længere tid at tilberede en morgenmadscrumble, end at gribe en skive knækbrød på vej ud ad døren. Og det er måske også mere nærliggende at spise crumble til morgenmad i weekenden, hvor de fleste af os typisk har lidt mere tid og sidder længere over morgenbordet. Synes man alligevel, at det kniber med tiden – også i weekenden – så kan jeg anbefale at lave forarbejdet om aftenen og stille den “rå” crumble i køleskabet. Så er det nemlig super nemt bare at stille crumblen i ovnen om morgenen, og 20 minutter efter er der varm og lækker morgenmad klar.

Vi spiser crumblen med en klat skyr, græsk yoghurt eller lidt almindelig yoghurt ovenpå. Den varme crumble og den kølige yoghurt er et perfekt match. Varm te i koppen og måske et blødkogt æg ved siden af, så er der ingen af os, der føler os sultne i de næste mange timer. Derudover kan crumblen faktisk også lige så fint bruges som en nem dessert af den lidt sundere slags, hvis man har mere lyst til det.

4,17 fra 6 stemmer

Morgenmads crumble

Bagetid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 2 stk

Ingredienser

 • 2 modne bananer (2 små eller 1 stor)
 • 2 dl havregryn
 • 1 dl yoghurt naturel eller vanilje yoghurt
 • 2 tsk stødt kanel
 • ½ tsk vaniljepulver (eller 2 tsk vaniljesukker)
 • 2 æbler
 • 1 spsk grofthakkede mandler

Fremgangsmåde

 • Mos bananerne og rør dem sammen med havregryn, yoghurt, kanel og vanilje.
 • Skær æblerne i tynde både og fordel æblestykkerne i 2 ildfast skåle.
 • Fordel banan-havregrynsmosen ovenpå æblerne, drys med grofthakkede mandler. 
 • Bag skålene ved 200 °C (varmluft) i ca. 20 minutter, indtil overfladen er gylden og lækker.
 • Server varm eller lun med en klat skyr, græsk yoghurt, yoghurt naturel eller lignende.
I stedet for at lave 2 mindre portioner, kan man lave én stor portion i et ildfast fad af en passende størrelse. Forlæng evt. bagetiden til 25-30 minutter eller til overfladen er gylden.
Subscribe
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Polichronis
7 år siden

Hej Anne-Kathrine
Det er jo en helt anden slags groed end hvad man ellers lige forbinder havregroed med. Jeg tror jeg skal proeve den her i weekenden. I de sidste par uger har jeg faktisk spist yoghurt med din aeblesmoer paa naesten hver morgen. Men det er jo rart med lidt forskelligt at vaelge imellem.
Hilsen Rikk

Mette
4 år siden

Hejsa.
Grød har aldrig været et hit i vores lille familie, men jeg vil forsøge mig med denne 😉 Kan jeg forberede måltidet aftenen forinden, så det blot skal sættes i ovnen næste morgen?

Carina
7 år siden

Hej
Tak for mange lækre opskrifter 🙂
Og den her lyder som en skøn weekendmorgenmad 🙂
Har du er bud på, hvad man evt kunne erstatte bananen med?
På forhånd tak.
Mvh Carina

Mette
7 år siden

Uhmmm – brugte opskriften som dessert, lækkert alternativ til usunde desserter hvis man har en sød tand ? Opskriften ryger i gemmerne til en anden god gang ?

Eva Christina Sørensen
6 år siden

Virker lækkert! Det må jeg lige prøve!
Har lige fundet din blogg! ☺
Det ser ud til at være mange spændende opskrifter!

Nanna
6 år siden

Det lyder så lækkert! Tror du, at yoghurten kan erstattes med skyr?

Charlotte
4 år siden

Kan man erstatte bananenerne med noget andet? Er ikke til bananer.

Parisa
3 år siden

Hej ved du sådan ca hvor mange kalorier der er i én portion?

Elin
2 år siden

5 stars
Uhm, lyder lækkert. Har aldrig tænkt på, at jeg kunne sætte morgenmaden i ovnen. Min morgenmad består ofte af de fleste af de ingredienser, der er i opskriften? Jeg synes egentlig ikke at bananer jævner så meget. Jeg udskifter ofte bananer med kogt sød kartoffel, da de søder og man får grøntsager fremfor frugt. Der er jo også anden frugt i denne morgenmad. Pst sød kartoffel kan koges, skæres i tern og komme i fryseren. Er også perfekte i smoothies.