I november glæder jeg mig til at… Ja, nu rammer vi den tid på året, som for mig er den allerbedste og hyggeligste. Når året går på hæld og mørket for alvor lægger sig over os, så er det nemlig tid til indendørs hygge, stearinlys, bøger, bløde tæpper og de første små juleforberedelser.

I den kommende måned, skal vi hygge os med alle de ting, som det straks kan blive lidt sværere at nå, når vi for alvor tager fat på julemåneden. Det er i november, at vi skal nyde “den blå time” – lyset lige omkring skumringstid er simpelthen fantastisk i november og så er det selvfølgelig også i denne måned, at vi kan glæde os, nyde den spirende forventning og tænke på alt det dejlige vi har i vente i den kommende tid.

I november glæder jeg mig til…

 • At nyde denne fantastiske og hyggelige før-julemåned med alt hvad den indebærer af begyndende juleforberedelser, stemning og forventning om decembers komme.
 • At bage en skøn krydderkage, eller måske en ølkage, som kan spises i tykke skiver med smør på. Lækre skærekager med et strejf af varme krydderier er altid populære herhjemme hos os og navnlig i denne tid, hvor julen nærmer sig.
 • Første søndag i advent, der som bekendt allerede falder i slutningen af november i år – faktisk glæder jeg mig også til at købe en smuk krans og lave en fin adventsdekoration, som skal hænges op i stuen.
 • At spise masser af store og lækre clementiner, gerne kombineret med friskknækkede nødder, som vi vist også snart skal have købt en portion af.
 • At lave årets første portion hjemmelavet gløgg, som skal nydes i sofaen om aftenen.
 • At komme i haven og rive en ordentlig bunke nedfaldne blade sammen – der sidder stadig en del blade tilbage på træerne og jeg tror også, at vi kan nyde synet af skoven lidt endnu, men om 14 dage er det vist ved at være slut for i år. Det er allerede tyndet noget ud.
 • At lave dej til alle julesmåkagerne, for selvfølgelig skal der både brunkager, vanillekranse, ingefærkager, kanelkringler og meget mere til. De fleste af kagerne bliver bagt i slutningen af november – så har vi dem i hele december og kan rigtigt nyde dem.
 • At sætte smukke lyskæder op i buskene udenfor huset og på terrassen – de små lys der blinker i mørket er noget af det smukkeste og det er så hyggeligt, at gå en aftentur med Villy og beundre de mange lys i haverne.
 • At finde et par af de tidlige julemarkeder, som vi kan besøge. Elsker julemarkeder og når man besøger dem allerede i november, så kan man rigtigt samle inspiration til sin egen juleudsmykning.
 • At fejre en dejlig Mortens aften og spise en lækker andesteg med hele tilbehøret. En af de hyggeligste traditioner, som jeg virkelig synes, at vi skal værne om – også selvom det burde have været en gås.
 • At lave en omgang hjemmelavede churros, som skal drysses med flormelis eller måske lidt kanelsukker. Ren tivoli- og julemarkedsstemning herhjemme.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)