Madplan uge 49…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

En dejlig weekend lakker så småt mod enden. En weekend, som har været fyldt med hygge og skønne oplevelser – mine forældre kunne endelig hente deres lille, ny hundehvalp i går efter meget lang tids utålmodig venten, men derudover har vi blandt andet været til julemarked i Flensborg og fået handlet lidt ind til julen og i dag har vi været ude og hente juletræ. Da juletræet var fundet, var det tid til det overdådige og lækre julekagebord på Hopballe Mølle, som blandt andet bød på boller, kringle, skærekager, lagkager, småkager, tærter, konfekt, æbleskiver, frugt, kaffe, te og hjemmelavet gløgg.

Vel hjemme igen gik vi en tur med Villy, imens mørket langsomt faldt på og nu har vi tændt 2 stearinlys i adventskransen og sat os med en kop varm te. En dejlig aften venter forude og i morgen aften skal der bages julesmåkager – ikke den ringeste måde at starte en ny uge på.

 

 

Madplan uge 49.

Mandag – Ugen starter med klassiske frikadeller og en lækker kartoffelgratin med bacon, løg og ost – absolut ikke den dårligste start på en ny uge.

Tirsdag – Menuen står på glaseret hamburgerryg og dertil skal vi have flødebagte kartofler med cheddar og timian. Tilbehøret bliver enten bagte rodfrugter eller en form for vintersalat og jeg laver en ordentlig portion, så der også er til onsdag.

Onsdag – Jeg er inde i en periode, hvor jeg har lyst til madtærter og onsdag aften bliver det denne her lækre grove variant med laks og spinat, der kommer på menuen. Jeg bruger halvdelen af en stor pose frossen spinat til tærten og gemmer den anden halvdel til søndagens lasagne. Tilbehøret bliver rester – rodfrugter eller salat fra tirsdag.

Torsdag – Hele familien kommer til julehygge og vi starter med lidt let aftensmad. Mest fordi der også skal være plads til gløgg, æbleskiver og juleknas, eller hvad jeg nu finder på at servere. Måske bliver det en lækker suppe eller en gang tarteletter med høns i asparges.

Fredag – Vi skal have friske, vietnamesiske forårsruller med fyld af blandt andet lynstegt oksekød i strimler, kylling og rejer. Derudover skal der selvfølgelig også fintsnittede, friske grønsager og kogte nudler til. Det hele bliver sat frem i små skåle og så kan vi rigtigt hygge os med at samle rullerne. Dippen bliver helt almindelig soya og sød chili sauce i denne omgang.

Lørdag – Menuen står på and – dog ikke en hel andesteg, men derimod et par fine stykker andebryst, som steges sprøde og lækre. Tilbehøret bliver en form for sauce, hasselback kartofler og waldorfsalat og så vil jeg afprøve en ny ide til en rødkålssalat, som jeg har fået. Resultatet kommer selvfølgelig på bloggen.

Søndag – Søndag kommer der en lækker kyllingelasagne med fløde-tomat sauce og spinat på menuen. En af mine absolut favorit-lasagner og jeg har ellers efterhånden en hel del af vælge imellem.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)