Madplan uge 50…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

I den kommende uge smutter Morten igen til England og arbejder et par dage – denne gang til Newcastle – og jeg skal derfor kun tænke på aftensmad til mig selv mandag, tirsdag og onsdag, inden jeg henter ham i lufthavnen torsdag aften. Jeg har ikke de store planer, imens han er væk, bortset fra at skrive lidt på en opgave, og jeg har derfor fokuseret på lette og lækre retter, som ikke tager alt for lang tid at forberede. Satser på, at jeg også kan nå at finde en julegave til ham, imens han er væk, og selvom det måske ikke lyder som noget, der kan bruges specielt meget tid på, så er jeg helt på bar bund i forhold til, hvad jeg skal give ham, så jeg må virkelig gå tænkeboks og måske også prøve at suge lidt inspiration til mig i en enkelt butik eller to.

 

 

Madplan uge 50.

Mandag – Ugen indledes med en af mine hofretter, som er super lækker, nemlig en portion pasta med flødeost, bacon og ærter. Det tager virkelig ikke mere end ca 5 min at lave aftensmad og så kan sådan en portion pasta meget passende nydes i sofaen til en god serie. Vi sørger ellers normalt for, at der ikke kører fjernsyn, imens vi spiser, men når man er alene hjemme, er det jo en helt anden sag.

Tirsdag – Jeg kører en lidt mere kødløs stil, når Morten ikke er hjemme og regner derfor med at lave en lækker gulerodstærte med løg tirsdag aften. Jeg kan selvfølgelig ikke spise en hel tærte, men så kan jeg passende få resten til frokost i løbet af onsdag og torsdag.

Onsdag – Menuen står på denne her skønne vintersalat med rød grape, appelsin, avocado og feta. En virkelig lækker og mættende salat, som fungerer super godt som tilbehør til eksempelvis grillet kylling. Jeg har et par kæmpe store kalkunlår, som jeg marinerer og steger og så regner jeg med at spise et lår til salaten.

Torsdag – Morten skal hentes i lufthavnen ved 19-tiden og jeg tænker derfor, at en suppe vil være helt perfekt aftensmad, idet den kan stå klar på komfuret og så bare skal varmes, når vi er klar til at spise. Regner med, at det bliver denne her lækre thai suppe med kokos og rød karry, kylling og nudler.

Fredag – Weekenden fejres med et par lækre laksemadder og rejemadder, eller måske et par hjemmelavede stjerneskud a la disse her. Og så tror jeg da lige, at vi skal have vafler med flormelis og syltetøj til dessert og måske også et glas varm gløgg. Den bedste start på weekenden.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på disse her skønne, indbagte koteletter og tilbehøret bliver en lækker frisk salat med blandt andet spinatblade, feta og rødløg. Desuden skal vi have små ristede kartofler ved siden af og måske et eller andet at dyppe i.

Søndag – Vi skal til julemarked i Århus med Mortens mor og hendes kæreste og jeg regner faktisk ikke med, at det er den store sult, der plager os, når vi kommer hjem. Derfor forbereder jeg bare en portion cremet pastasalat med kylling, karry og bacon, som kan stå klar i køleskabet, og den bliver serveret med lidt lækkert brød.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)