Madplan uge 51…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Årets hyggeligste madplan er på plads og i den kommende uge er der selvfølgelig både andesteg, brun sauce, rødkål og brunede kartofler på menuen, hvilket der formentlig er i de fleste hjem landet over. Det bliver en uge med masser af julehygge og sammenkomster, men selvom mad fylder virkelig meget i julen, så bliver det faktisk ikke til meget tid i køkkenet for mig. Der er nemlig tale om ganske få dage, hvor vi rent faktisk skal spise herhjemme og resten af tiden skal bruges sammen med familie og gode venner, hvilket vel også i bund og grund er det, som julen drejer sig om. Jeg ser i hvert fald frem til en dejlig uge og ikke mindst en glædelig jul, sammen med min familie.

 

 

Madplan uge 51.

Mandag – Vi går en uge i møde med masser af hyggelige planer og ikke mindst mad. Hele 2 gange står der smørrebrød på programmet, ligesom vi også har en fødselsdag og endelig juleaften at se frem til. Jeg prioriterer derfor, at vi spiser lidt let, de dage hvor der ikke er noget på programmet og også helst noget, som slet ikke minder om julemad. Mandag aften skal vi derfor have bagte kartofler med skinkefyld og salatgrønt ved siden af. Let og lækkert.

Tirsdag – I vores lille madklub er der tradition for, at vi spiser et par stykker smørrebrød sammen i løbet af december måned. Da Morten netop har været i England, har vi ikke kunnet få det til at passe tidligere på måneden, men tirsdag aften er vi klar til en omgang højtbelagt og masser af snak og julehygge. Mon ikke også der bliver lejlighed til at smage lidt på julekagerne til kaffen?

Onsdag – Onsdag står menuen på thai inspireret mad fyldt med friskhed og grønsager. Vi skal have stegte nudler og grønsager med kødboller i bedste “Lady og Vagabonden goes east” – stil.

Torsdag – Den 22. december har min lillebror fødselsdag, så der mødes hele familien hos mine forældre og fejrer ham, ligesom vi også får udvekslet julegaver og ønsket god jul, indtil vi ses igen til julefrokost 2. juledag. Der skal laves mad til en hel del mennesker og jeg har ladet mig fortælle, at menuen i år bliver en lækker traditionel lasagne.

Fredag – Lille juleaften pynter vi juletræet og bagefter får vi smørrebrød, så vi får da vores trang til smørrebrød styret i den kommende uge. Smørrebrødet bliver bestilt udefra, så det er ikke hjemmelavet, men de seneste par år har vi så i stedet fået hjemmelavede belgiske vafler og et glas gløgg bagefter. Det er noget så hyggeligt, at sidde der i den julepyntede stue og beundre juletræet, imens der hygges og snakkes og spises vafler.

Lørdag – Lørdag d. 24. december glæder jeg mig til at nyde sammen med min familie og mon ikke, at vores julemenu ligger ret tæt op af den, som resten af landet indtager? Vi skal have en lækker andesteg med andesauce, en sprød flæskesteg og så et stykke julemedister. Tilbehøret består selvfølgelig af hvide og brunede kartofler, halve bagte æbler med gelé, hjemmelavet rødkål, en rødkåls- eller en grønskålssalat og surt i form af syltede drueagurker eller asier. Desserten derimod er knap så traditionel, for vi får citronfromage med flødeskum og med en mandel i og desserten er portionsanrettet, således at mandlen ikke er alt for nem at spotte i skålen.

Søndag – 1. juledag skal der slappes af. Der står julefilm og hygge på programmet og eftersom der altid er rigeligt til overs fra juleaften, skal vi bare spise rester. Og så masser af juleslik, julesmåkager og kæmpe appelsiner, selvfølgelig. Overvejer også at lave et fad med grønsagsstave og et par lækre dips til – man kan godt trænge til sprøde og knasende grønsager ovenpå menuen juleaften.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)