Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut.

24 kommentarer
Sauce/dip/dressing, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Herhjemme i vi ret glade for hjemmelavet mayonnaise – både til æg og rejer eller ovenpå makrel i tomat, men sandelig også som sandwichspread og som udgangspunkt for en hjemmelavet italiensk salat, en lækker aioli, basilikum-mayonnaise, chili mayonnaise eller hvad man nu ellers kan finde på.

På trods af, at en god, hjemmelavet mayonnaise blot indeholder 4 ingredienser, så er der ingen tvivl om, at det kan være lidt af et roulettespil, at lave sin egen udgave. Det har jeg i hvert fald måttet sande, efter at have stået med den ene omgang skilte mayonnaise efter den anden, indtil jeg endelig fik taget på det. Siden er det sådan set gået meget godt med den hjemmelavede mayonnaise, men alligevel pisker jeg stort set aldrig mayonnaise i hånden længere. Ikke efter at jeg har fundet ud af hvor nemt det går, hvis der bruges hele æg og en stavblender.

Det tager virkelig ikke meget mere end 2 minutter at lave en portion hjemmelavet mayonnaise, hvis man følger nedenstående opskrift og som en ekstra bonus, bliver der ingen æggehvider til overs, som man efterfølgende skal forsøge at få brugt. Desuden skal alle ingredienserne blandes sammen på én gang og man skal derfor ikke stå og fedte med olieflasken i den ene hånd og hælde olien ned i æggeblommerne i en tynd stråle, imens der piskes på livet løs med den anden hånd.

Den færdige mayonnaise kan som sagt smages til med forskellige lækre sager. Hvis man tilsætter 1-2 fed friskpressede hvidløg, så får man en skøn aioli. Lidt basilikumpesto giver en smuk, grøn basilikummayonnaise og lidt chilipulver eller chilipasta giver en fin, orange-rød chilimayo, som er et hit til fritter og grønsagsstave. Mayonnaisen kan sagtens holde sig en uges tid på køl, hvis den opbevares i en beholder med låg, men så lang tid går der nu sjældent herhjemme hos os.

5 fra 2 stemmer

Mayonnaise (hjemmelavet)

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid2 min
Antal: 250 gr

Ingredienser

  • 1 æg
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl smagsneutral olie (fx vindruekerneolie eller solsikkeolie)
  • 2-3 tsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Æg, salt, olie og citronsaft hældes i et højt glas eller lignende høj beholder.
  • Sæt stavblenderen i glasset og blend i ca 30 sekunder, indtil ingredienserne er emulgeret og blevet til mayonnaise.
  • Ønskes tykkere konsistens så blend lidt ekstra eller tilsæt mere olie.
  • Smag til og opbevar på køl til servering.

 

Se også - 

 

Hjemmelavet chili mayo

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hendrika
6 år siden

Meget god opskrift!! Helt enkelt at tilberede. Tusind tak Anne-Kathrine!!

Helle
6 år siden

Det lyder nemt. Må jeg spørge hvorfor du bruger hele æg i stedet for kun blommer? Og er det pasteuriseret du bruger.

På forhånd tak ☺
Mvh Helle

Helle
6 år siden

Jeg er egentlig heller ikke gange for salmonella. Men synes ofte at de pasteuriserede er lidt nemmere til disse ting (også cremer, is osv), pga konsistensen. Måske er jeg lidt sær hvad det angår ?

Kan godt forestille mig at æggehviden gør en forskel. Du har ikke prøvet samme metode med blommer så?

Er smagen den samme?

Tak for svar.
Mvh Helle

Merete Hougaard
6 år siden

Nu er det slut med at købe færdi Mayo – denne opskrift er da bare for nem. Vupti så står man med ca 250 gr lækker Mayo 🙂

Anette Hegermann Sørensen
10 måneder siden

Jeg pisker og pisker men det er noget tyndt sjask 😭

Stine
6 år siden

Hold da op den er nem og hurtig at lave, super opskrift!

Mia
5 år siden

Jeg har lige lavet din mayo med hvidløg i – muuuums? Dog brugte jeg en olie med smag i, og det gav en knap så god bismag.
Hvilken slags olie vil du anbefale?

Mia
5 år siden

Tak for svar – rapsolie er købt 🙂
Jeg tror i virkeligheden ikke, det var fordi der var smag i olien (det var solsikkeolie), men måske fordi den var ved at være for gammel ??

Christina
3 år siden

Min MAYO blev helt vandtynd. Hvad har jeg mon gjort forkert?

Christina
2 år siden

Det samme skete for mig. Pjasktynd!

Cathleen
8 måneder siden

Det samme skete for mig 3 gange. Så opgav jeg, efter at havde spildt så meget olie.

Tina
7 måneder siden

5 stars
Jeg har brugt denne opskrift to gange, og den er simpelthen genial! Jeg har endnu ikke haft et mislykket forsøg. Det er en god grundopskrift, som jeg ofte bruger til hvidløgsmayo eller chilimayo.
Tak for den 😄

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)