Det er ved at være noget tid siden, at jeg sidst har lavet en rigtig lækker pastasalat med cremet dressing og masser af sprøde grønsager, men det er lige, hvad jeg har lavet i dag og nu glæder jeg mig til at nyde en portion til min frokost, så snart jeg har skrevet dette her indlæg færdigt.

Normalt bruger jeg almindelig pasta – fx skruer eller penne, når jeg laver pastasalater, men på det seneste har jeg fået smag for små suppehorn eller lignende, som jeg også har brugt til denne her portion. Jeg synes, de passer perfekt til pastasalater, fordi de ligesom nemmere går i ét med dressingen og de små grønsagstern og så synes jeg faktisk også, at de er lidt fine at se på – eksempelvis i denne her pastasalat med pikantost og bacon, hvor jeg bruger pasta formet som små bitte muslingeskaller.

Der er ikke bacon i denne opskrift – selvom det egentlig godt kunne fungere sammen med kyllingen, men jeg har i stedet ladet mig inspirere af en klassisk waldorfsalat og har derfor prøvet mig lidt frem med bladselleri og vindruer, hvilket jeg absolut kan anbefale. De lækre vindruer, der med jævne mellemrum dukker op i salaten, er ikke bare fine at se på, de smager også virkelig godt og tilfører salaten lidt sødme og friskhed, men hvis man ikke bryder sig om frugt i salater, kan man naturligvis udelade dem.

Knas var også grunden til, at jeg tilføjede lidt blå birkes til pastasalaten – jeg har tit set det gjort på amerikanske madblogs, men har først fået det afprøvet nu og det kan altså godt anbefales. Birkes pynter og så knaser de, når man tygger i dem, men de bidrager ikke som sådan til smagen og kan derfor sagtens undværes. Mangel på birkes er altså ikke noget, som skal afholde nogen fra at lave denne her pastasalat.

Jeg vil mene, at nedenstående portion passer som aftensmad til 2-3 personer – det kommer lidt an på hvor sulten man er og hvorvidt der serveres brød ved siden af eller ej. Som en let frokost er der måske mad til 3-4 personer, men igen kommer det selvfølgelig helt an på, hvor meget hver enkelt kan spise. Det er dog let at supplere op, for man kan jo bare tilsætte lidt flere grønsager eller koge lidt ekstra pasta, og grønsagerne kan selvfølgelig udskiftes efter smag, sæson og årstid. Fx kunne jeg sagtens forestille mig at tilsætte både asparges og radiser, når vi kommer hen på foråret og forsommeren og jeg vil også mene, at det vil smage skønt, hvis vindruerne erstattes af blåbær eller andre former for sommerbær.

Pastasalat med kylling og vindruer.

2-3 pes.

250 gr små suppehorn eller anden form for pasta

1-2 stk tilberedt kyllingebryst – grillet, stegt eller kogt – det kan også være en rest man bruger

2-3 stængler bladselleri, renset og skåret i små tern

3-4 stængler forårsløg, rensede og skåret i tynde ringe

1 peberfrugt, renset og skåret i små tern

1 lille dåse majs

100 gr vindruer uden kerner, halverede

2 spsk birkes – kan udelades

Dressing.

2 dl creme fraiche

2 spsk mayonnaise

1-2 tsk citronsaft

2-3 spsk friskhakkede krydderurter, fx persille, purløg eller dild

1 nip sukker

salt og peber

Kog suppehorn eller pasta efter anvisning på posen. Hæld den herefter i et dørslag og skyl med koldt vand. Lad pastaen afdryppe. Pluk kyllingen i mundrette bider og kom den i en stor skål sammen med bladselleri, forårsløg, peberfrugt, majs, vindruer og birkes. Hold evt 2-3 spsk snittede grønsager og vindruer tilbage til pynt. Rør dressingen sammen og smag til. Tilsæt den afkølede pasta til grønsagerne og vend dressingen i. Pynt evt. med lidt af de snittede grønsager og vindruer på toppen og lad pastasalaten trække på køl i ca. 15 minutter inden servering.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)