Lørdag eftermiddag gik vi en lang tur med Villy i det smukkeste, snepudrede landskab og bagefter kørte vi hjem og lavede en rigtig god frokost – noget, som vi begge er ret glade for i weekenden, fordi der ligesom er tid til at kræse lidt mere end til hverdag, hvor Morten er på arbejde og jeg ofte spiser en rest fra aftensmaden til frokost.

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig, at der skulle indgå noget særligt til vores frokost udover et nybagt rugbrød og så det pålæg, som kunne tænkes at være i køleskabet samt et par kogte æg, en dåse torskerogn eller hvad vi nu måtte finde på. Men på vej hjem i bilen, kom jeg i tanker om, at vi havde en rest stegt kylling og en bakke champignons i grønsagsskuffen. Og da vi også gerne har asparges på glas, var der ikke langt fra tanke til handling. Vi skulle da have en klassisk hønsesalat – lavet med kylling – til frokost.

Først blev kyllingekødet plukket i mindre bidder og blandet med afdryppede asparges og stegte champignons. Det smager for øvrigt skønt at bruge friske asparges, som bare lige er blancheret, når man laver hønsesalat, men de er jo ikke ligefrem i sæson på denne her årstid, så udenfor sæsonen kan vi fint nøjes med aspargessnitter på glas. Dressingen blev rørt sammen og så stegte jeg desuden et par stykker bacon, som blev fordelt på toppen af salaten sammen med lidt cherrytomater og karse.

Vi spiste hønsesalaten, som vel ret beset bør kaldes en kyllingesalat, på nybagt rugbrød – det synes jeg, passer bedst til en frokost, men jeg kan bestemt anbefale at servere salaten ovenpå en skive frisk ananas som en lækker forret – evt. sammen med lidt grønne salatblade og groft brød ved siden af. Hønsesalat på ananasring er godt nok et 80’er hit af de helt store, men ligesom med en rejecocktail og en hjemmelavet tunmousse, så mener jeg altså stadig, at det er mad, der holder – ikke mindst, når der er tale om lækker, hjemmelavet hønsesalat med rigeligt fyld i store i gavmilde bidder, som er rørt sammen med en tilpas mængde dressing, der er smagt ordentligt til og som indeholder både syre, sødme og skarphed.

Efter frokosten var der lige tid til et hvil på sofaen med en god bog, inden vi skulle gøres klar til “nytårskur” hos gode venner – en fantastisk hyggelig aften med lækker mad og drikke, grin, hygge, god musik og snak. En perfekt lørdag i min optik og en dejlig weekend at tænke tilbage på, nu hvor vi atter har taget hul på en ny uge.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Hønsesalat med asparges

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 2 stk kogt eller stegt kyllingebryst (eller rester fra en stegt kylling)
 • 1 glas aspargessnitter (afdryppede)
 • 1 lille klat smør
 • 150 gr champignons (rensede og skiveskårne)
 • dl creme fraiche
 • 2 spsk mayonnaise
 • 1 tsk sennep (kan udelades)
 • 1 tsk citronsaft
 • 1 nip sukker
 • salt og peber
 • evt stegt bacon, karse og små tomater til servering

Fremgangsmåde

 • Pluk kyllingen i mundrette bider og kom kylling og asparges i en skål.
 • Varm smørret op på en pande og steg champignons på panden, til de bliver lysebrune. Lad svampene køle let af og bland dem med kylling og asparges – hold evt. lidt svampe tilbage til pynt.
 • Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, sennep, citronsaft, sukker, salt og peber og smag til.
 • Vend dressingen i kyllingefyldet og rør rundt så dressingen fordeles.
 • Anret salaten i en fin skål og pynt evt. med stegt bacon, karse, små halve tomater, og lidt stegte champignons på toppen.
 • Server med brød.

Noter

Hønsesalaten kan også anrettes og pyntes fint med bacon, karse osv ovenpå en skive ananas - gerne en frisk skive ananas, men ananasringe fra dåse kan selvfølgelig også bruges. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)