Vi har taget hul på en af årets mere upopulære måneder, for januar kan virkelig være en lang og hård måned at komme igennem, ovenpå en hyggelig december med en overflod af lys og gaver, god mad, fester og julestemning. Jeg besluttede for snart en del år siden, at forvandle januar til noget positivt og fylder den derfor med duftende vinterblomster, hyggelige indendørs aktiviteter, masser af stearinlys, gode film og serier, bløde tæpper og tykke trøjer og på den måde ender januar alligevel altid ud med at blive den fineste måned. Jeg lader desuden de udendørs lyskæder blive hængende i træerne – de tænder hver dag, når det begynder at skumre og bringer lys i mørket og skulle vi være så heldige, at der kommer sne og frost, så ser det bare endnu smukkere ud. Når man tænker nærmere over det, så er der i grunden ret mange fine ting at se frem til i januar.

 

 

I januar glæder jeg mig til…

  • At vi forhåbentlig får et ordentligt snevejr og sneen lægger sig som en dyne udenfor. Jeg elsker sne og for mig har det ikke været rigtig vinter, hvis ikke det har sneet.
  • At spise masser af de store, lækre appelsiner, som smager allerbedst lige nu – også bedre end i december måned, selvom de vist ofte betegnes som juleappelsiner.
  • At spiser masser af salater, lækre grønsager og frisk frugt. Det er som om, at man bare trænger lidt mere til frugt og grønt, saft, kraft og knas i januar, efter decembers mange fede og tunge spiser.
  • At fylde stuerne med blomstrende og duftende hyacinter og stearinlys, nu hvor julepynten er væk og lysestager og vaser for alvor kan komme til deres ret.
  • At spise masser af lækre og varme supper. Suppe kan varieres i en uendelighed og fyldes med en masse grønsager, samtidig med, at det ofte er relativ billig mad, hvilket vi ikke har noget imod i januar.
  • At hygge mig med gode bøger – nogle gange er det bare det bedste at gå tidligt i seng om aftenen med en god bog eller et magasin og så ligge og hygge sig under dynen.
  • At lave masser af varmende vinterdrikke, for selvom varm gløgg og lignende mest drikkes i december, så smager det altså lige så godt i både januar og februar, hvor man også kan få behov for noget at varme sig på. Man kan jo altid nedjustere mængden af julekrydderier, hvis man synes, at den slags hører julemåneden til.
  • At bage årets første portion fastelavnsboller, for selvom fastelavn først falder i slutningen af februar i år, så kan vi da sagtens spise de lækre boller med creme eller flødeskum et par gange eller 3 inden da.
  • At prioritere lidt selvforkælelse af huden, både i ansigtet og på kroppen, med lækker creme og scrubs. Huden har bare tendens til at blive tør og let kløende om vinteren, hvis ikke man yder lidt førstehjælp og derfor tager jeg mig tid til lidt ekstra pleje et par gange om ugen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)