Lørdag eftermiddag gik vi en lang tur med Villy i det smukkeste, snepudrede landskab og bagefter kørte vi hjem og lavede en rigtig god frokost – noget, som vi begge er ret glade for i weekenden, fordi der ligesom er tid til at kræse lidt mere end til hverdag, hvor Morten er på arbejde og jeg ofte spiser en rest fra aftensmaden til frokost.

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig, at der skulle indgå noget særligt til vores frokost udover et nybagt rugbrød og så det pålæg, som kunne tænkes at være i køleskabet samt et par kogte æg, en dåse torskerogn eller hvad vi nu måtte finde på. Men på vej hjem i bilen, kom jeg i tanker om, at vi havde en rest stegt kylling og bakke champignons i grønsagsskuffen og da vi også gerne har asparges på glas, var der ikke langt fra tanke til handling. Vi skulle da have en klassisk hønsesalat – lavet med kylling – til frokost.

Først blev kyllingekødet plukket i mindre bidder og blandet med afdryppede asparges og stegte champignons. Det smager for øvrigt skønt at bruge friske asparges, som bare lige er blancheret, når man laver hønsesalat, men de er jo ikke ligefrem i sæson på denne her årstid, så udenfor sæsonen kan vi fint nøjes med aspargessnitter på glas. Dressingen blev rørt sammen og så stegte jeg desuden et par stykker bacon, som blev fordelt på toppen af salaten sammen med lidt cherrytomater og karse.

Vi spiste hønsesalaten, som vel ret beset bør kaldes en kyllingesalat, på nybagt rugbrød – det synes jeg, passer bedst til en frokost, men jeg kan bestemt anbefale at servere salaten ovenpå en skive frisk ananas som en lækker forret – evt. sammen med lidt grønne salatblade og groft brød ved siden af. Hønsesalat på ananasring er godt nok et 80’er hit af de helt store, men ligesom med en rejecocktail og en hjemmelavet tunmousse, så mener jeg altså stadig, at det er mad, der holder – ikke mindst, når der er tale om lækker, hjemmelavet hønsesalat med rigeligt fyld i store i gavmilde bidder, som er rørt sammen med en tilpas mængde dressing, der er smagt ordentligt til og som indeholder både syre, sødme og skarphed.

Efter frokosten var der lige tid til et hvil på sofaen med en god bog, inden vi skulle gøres klar til “nytårskur” hos gode venner – en fantastisk hyggelig aften med lækker mad og drikke, grin, hygge, god musik og snak. En perfekt lørdag i min optik og en dejlig weekend at tænke tilbage på, nu hvor vi atter har taget hul på en ny uge.

Hønsesalat med asparges og champignons.

1-2 stk kyllingebryst, stegt eller kogt – man kan også sagtens bruge en rest kylling

1 lille glas aspargessnitter

100-150 gr champignons, rensede

Dressing.

1,5 dl creme fraiche

2 spsk mayonnaise

1 tsk sennep – jeg bruger en almindelig sennep, som ikke er for stærk

1 tsk citronsaft

1 nip sukker

salt og peber

Evt stegt bacon, små tomater og frisk karse til pynt

Pluk kyllingen i mundrette bider, dræn asparges for væde og kom kylling og asparges i en skål. Del champignons i skiver – evt. ved brug af en æggedeler – og svits dem på en pande. Lad svampene køle let af og bland dem med kylling og asparges – hold evt. lidt svampe tilbage til pynt. Rør dressingen sammen, smag til og vend den sammen med kyllingefyldet. Pynt evt. salaten med stegt bacon, små halve tomater, frisk karse og lidt stegte champignons på toppen. Server med brød eller ovenpå en skive frisk ananas.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)