Vi skal i madklub i aften og det er min tur til at stå for desserten. Jeg har egentlig følt mig lidt idé-forladt, indtil jeg pludselig kom i tanker om, at vi skulle have pandekager til dessert – med syltetøj og is til. Pandekagerne har jeg bagt her til formiddag, så er de lige klar til at lune inden servering. Desuden er det så dejligt nemt, at man bare kan tage pandekagerne og en liter god is og et glas marmelade under armen, når vi skal af sted. Måske skal vi også have lidt chokolade- eller karamelsauce til pandekagerne – det må vi lige se på til den tid.

Jeg laver sjældent pandekager efter en opskrift, men har nogenlunde en idé om, hver meget mel og hvor mange æg jeg kommer i dejen og så er det bare at supplere op med mælk, til pandekagedejen har en passende konsistens. Jeg tilsætter også lidt salt, sukker og vanille, ligesom jeg rører en smule smeltet smør eller olie i dejen til sidst, men det er også det hele. Jeg har prøvet at angive en opskrift her nedenunder og den portion giver omkring 18 pandekager med en diameter på ca. 20 cm, som hverken er meget tynde eller meget tykke – vil man gerne have helt tynde pandekager, så kan man med fordel tilsætte lidt mere mælk, så dejen bliver mere flydende.

I dag prøvede jeg at udskifte lidt af mælken med øl. Jeg har tit hørt, at det skulle give nogle lækre og lidt mere sprøde pandekager, men af en eller anden grund, har jeg ikke tidligere fået det afprøvet. Der skal selvfølgelig ikke tilsættes så meget øl, at hverken børn eller afholdsfolk kan være med, men bare lige en deciliter, som formentlig fordamper igen under bagningen, men som tilføjer lidt smag og sprødhed. Jeg synes i hvert fald, at resultatet blev super lækkert og det er bestemt ikke sidste gang, at der ryger en sjat øl i pandekagedejen.

Pandekager med øl.

16-18 stk.

250 gr hvedemel

½ tsk salt

4 tsk sukker

1 tsk vanillesukker

3 dl mælk

3 æg

1 dl øl

2 spsk olie eller smeltet smør

evt. smør eller olie til stegning, men jeg plejer nu bare at bruge en slip-let pande

Bland de tørre ingredienser i en skål, tilsæt mælk og pisk til en klumpfri masse. Tilsæt herefter æg og øl. Lige inden stegning røres olie eller smeltet smør i dejen. Varm en stegepande op – bruges der en slip-let pande, kan man nøjes med det fedtstof, der er i dejen – ellers steges pandekagerne gyldne i lidt ekstra fedtstof. Server de lune pandekager med sukker og syltetøj og måske et par kugler god is.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)