Først og fremmest rigtig godt nytår til alle Jer, der følger med herinde. Vi havde en fantastisk hyggelig aften og der blev taget afsked med 2016 med maner, samtidig med at 2017 blev budt velkommen på behørig vis. Bloggen har lige stået stille et par dage, hvilket også er grunden til, at madplanen for uge 1 er blevet lidt forsinket. Dels har vi spist rester søndag og spist hos Mortens mor i går aftes, men derudover så går al min tid lige pt. med at finpudse min bacheloropgave, som skal afleveres på fredag og jeg har derfor har fokus langt væk fra både køkken, gryder og madlavning.

Men nu er der håb forude – opgaven er sendt til korrekturlæsning hos min lillebrors kæreste, som i sin egenskab af dansklærer må siges at være noget nær perfekt til det job og nu kan jeg igen fokusere lidt på hygge, nærvær og maden. Her følger derfor, i en lettere forsinket udgave, madplanen for uge 1.

 

 

Madplan uge 1.

Tirsdag – Menuen står på en helt klassisk omgang kylling i karry med ris og diverse topping i form af grønsager og frugt i små tern. Lidt a la ristaffel, men uden nødder og tørret frugt – det er jo trods alt januar med fokus på det mere sunde. Jeg koger ekstra ris, så er der til torsdag.

Onsdag – Vi går tilsyneladende et blæsende døgn i møde med mulighed for både sne, slud, regn og vind. Jeg har derfor planlagt, at vi skal have suppe onsdag aften og det bliver denne her mexicanske suppe med bacon og majs. Nem at lave og super lækker. Tilbehøret bliver groft brød, måske de her hjemmebagte spinatboller, som kan trylles frem i en fart.

Torsdag – Vi skal have de her fantastiske sprøde og spicy selleribøffer med en lækker rissalat til. Vi er ret vilde med selleribøfferne og kan sagtens spise dem uden tilbehør i form af kød, men hvis man synes, at det bliver lige kødløst nok, så kan selleribøfferne også sagtens udgøre tilbehøret.

Fredag – Menuen står på en lækker cobb salad med kylling, bacon, avocado og masser af lækre salatgrønsager – vi trænger til saft, kraft og knas ovenpå julens mange solide retter, så jeg glæder mig allerede. Tilbehøret bliver denne her pizzastjerne med tomat og mozzarella, og så vil jeg prøve at udskifte lidt af hvedemelet med en grovere meltype.

Lørdag – Lørdag aften skal vi have denne her skønne ovnbagte laks med sennep og honning og tilbehøret passer perfekt til smagssammensætningen i laksen, for det bliver de her ovnbagte rodfrugter med sennep, timian og honning, som tilberedes i ovnen samtidig med laksen. Desuden laver jeg en kold creme fraiche dressing, så vi også har lidt at dyppe hele herligheden i.

Søndag – Søndagen byder på ren afslapning, hygge, måske en lang gåtur med Villy og så en grydefuld langtidssimret gullash, som bliver serveret med hjemmelavet rodfrugtmos. En klassisk vinterret, som jeg har bestemt, skal på menuen herhjemme et par gange i løbet af de næste par måneder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)