Madplan uge 3…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Jeg har sagt det før og jeg siger det igen – hold nu op hvor tiden bare flyver af sted. Tænk, at vi allerede er nået til den 3. uge i år 2017 og er halvejs igennem januar. Måske er det fordi, at vi foreløbigt har fyldt januar med tændte stearinlys, indendørs hygge, gode film og store appelsiner og så selvfølgelig en masse mad. Og når det nu fungerer så godt, så fortsætter vi da bare på samme måde. Uge 3 bliver en uge uden de store planer – i hvert fald har vi ikke planlagt noget på nuværende tidspunkt, så jeg glæder mig til en uge med hjemmehygge og god tid til madlavningen og bagning af årets første fastelavnsboller og det skal selvfølgelig være de gode med både creme og marcipanfyld.

Madplan uge 3.

Mandag – Jeg kan godt lide at tage hul på ugen med aftensmad, som er både nem og lækker og det er lige hvad vi gør mandag aften, hvor vi skal have pasta i fad med kylling, broccoli og mornaysauce. Jeg bruger gerne en rest stegt kylling, som jeg plukker i mindre stykker, eller også steger/koger jeg et par kyllingebrystfilet’er, som deles i mindre bidder. Mornaysaucen laver jeg gerne selv, for det er faktisk ret nemt, men er man i tidsnød, så køber man da bare en brik mornaysauce og hælder ud over hele herligheden, inden fadet ryger i ovnen.

Tirsdag – Ugens vegetarmenu bliver en gang hjemmebagte pitabrød med fyld af de lækreste, hjemmelavede falafler og så selvfølgelig diverse salatgrønt og en eller anden form for creme fraiche dressing, som jeg rører sammen med lidt krydderurter, citron, salt og peber. Vi er for øvrigt vilde med pitabrød herhjemme og bruger dem også gerne som restemad, for der kan virkelig fyldes mange lækre ting i et pitabrød og det behøver jo ikke kun være koldt kød og salat – en rest chili con carne med grønt og dressing kan fx også anbefales.

Onsdag – Ugens suppe bliver denne her spicy chilisuppe, som minder lidt om en tomatsuppe med et kick af chili, og den varmer dejligt på en kold vinterdag. Den bliver toppet op med lidt kølig creme fraiche og sprøde forårsløg i tynde ringe og så serverer jeg selvfølgelig brød ved siden af. Desserten bliver året første hjemmebagte fastelavnsboller med fyld af creme og marcipan.

Torsdag – Torsdag aften skal der græsk mad på bordet i form af en lækker moussaka med fyld af krydret oksekød, kartofler og aubergine. Et hit såvel herhjemme som på bloggen og det kan jeg faktisk godt forstå – den smager ret godt. Tilbehøret bliver store oliven og en lækker, cremet tzatziki.

Fredag – Det er ved at være noget tid siden, at der sidst har stået en lækker fiskeburger med krydderurtedressing og en ordentlig stak rejer på menuen, så jeg glæder mig allerede til fredag, hvor vi skal hygge os med at lave sådan et par stykker til aftensmad.

Lørdag – Lørdag aften skal vi have indbagte koteletter med bacon, porrer og pikantost og da de mætter ret meget i sig selv, bliver tilbehøret vist bare en blandet salat og en god dressing. Hvis vi er meget sultne, kan det være, at jeg rister lidt kartoffelbåde med olie og krydderier i ovnen, men det må vi se til den tid.

Søndag – Menuen står på en klassisk forloren hare med brun sauce, kartofler og bagte rodfrugter. Så bliver der vist ikke mere søndagsmiddag over det. Det skulle da lige være en eller anden form for dessert – måske en citronfromage, som jeg altid laver efter min mors opskrift.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)